Hotel Botopasi

Boven Suriname

3 daagse

Intiem verblijf tussen de locals in Boven Suriname

Botopasi ligt in het hart van de majestueuze jungle aan de Boven-Suriname rivier. Het resort biedt schoonheid en natuur waar jij als reiziger heerlijk kan ontspannen. Naast ontspanning is er genoeg ruimte voor avontuur en cultuur. Je kan met je gids de jungle intrekken en de omliggende dorpen bezoeken. Het is mooi om de hedendaagse culturele gewoontes en tradities van binnenuit mee te maken.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of whatsapp ons op +597 769-4669. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 100,-
3 daagse | € 100,-
3 daagse | € 100,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmelding van 2 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. (Het kantoor is tijdelijk gesloten)

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Transport;

• Alle activiteiten zoals beschreven (onder voorbehoud);

• Koffie, water en thee;

• Overnachting in een bed, in een lodge.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Ontbijt op de eerste ochtend voor het vertrek;

• Souvenirs;

• Snacks en frisdrank

Belangrijk

•  Als er twee personen de tour gaan doen, dan vaar je met de lokale bevolking. Het kan zijn dat er onderweg een aantal tussenstops worden gemaakt om personen bij andere dorpen af te zetten.

• In de droge tijd (september, oktober en november) duurt de vaartocht naar het dorp langer dan in het regenseizoen.

Dag 1

Vanuit Paramaribo reis je naar het Boven- Suriname gebied. Het eerste gedeelte van de reis leg je af met de bus. Vanaf de haven ‘Atjoni’ stap je in een boot en vaar je over de
Surinamerivier langs de Saramaccaanse dorpjes die aan de waterkant van de rivier liggen. Na ongeveer tweeënhalf uur varen kom je aan bij het dorp Botopasi. Hier word je vriendelijk welkom geheten door de lokale bevolking. Nadat je bent aangekomen kun je lekker zwemmen of in een hangmat even bijkomen van de reis, terwijl er een lunch voor jou wordt gemaakt. Vandaag staat in het teken van lekker ontspannen in een magische omgeving.

Atjoni

Botopasi


Dag 2

Na een goede nachtrust in een traditioneel Saramaccaans huisje wordt het tijd om te ontbijten, want op de tweede dag staan er weer verschillende activiteiten op het programma. De eerste activiteit die op het programma staat, is een bezoek in Pikin Slee. Pikin Slee is een dorp dat iets zuidelijker aan de rivier ligt. Het is ongeveer een kwartier varen. Eenmaal daar aangekomen is het tijd voor een bezoek aan het Marronmuseum. In het museum leer je veel over de geschiedenis en cultuur van de Marrons en de Saramaccaners in het bijzonder. Bij het museum krijg je een lekker koud drankje en een snack geserveerd. Daar breng je ook een bezoek aan een Rastafari die houten meubels maakt. Ook bezoek je een vrouwennaai- atelier. Na het bezoek aan het museum is het tijd om te lunchen op Botopasi.

Na de lunch staat er een boswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling leer jij de geheimen van de jungle. De Saramaccaanse bewoners maken heel veel gebruik van het bos. De huizen en boten worden van de bomen en bladeren uit het bos gemaakt en bepaalde planten worden gebruikt om hun medicinale werking. Na de boswandeling staat er een avondmaal op je te wachten om hierna te genieten van de avond aan de rivier.

In de avond staat er weer een lekker maaltijd op je te wachten om vervolgens van de avond te genieten.

Uitzicht op de sula

Dag 3

In de ochtend, na het ontbijt, vertrek je weer vroeg met de boot naar Paramaribo. Vanuit Atjoni rijd je weer naar Paramaribo.

Accommodatie

Tijdens je verblijf op Botopasi slaap je in een net ingerichte lodge met eigen toilet en douche.

Hotel Botopasi beschikt over een restaurant, een bar, een gemeenschappelijke lounge en een tuin. Deze accommodatie heeft een gedeelde keuken en een zonneterras.

Lodge Botopasi

UItzicht


Inpaklijst:

Wanneer je naar Botopasi gaat, adviseren we je om sowieso het volgende mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Botopasi zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Botopasi!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Botopasi ligt aan de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >