Commewijne plantage tour

Cultuur, historie en natuur

Dagtrip

Een dagtour vol historie, cultuur en plantages

In Suriname zijn er ontzettend veel plantages die je kunt bezoeken, maar de tour ‘plantage hoppen’ is de ultieme tour voor de échte cultuurbarbaren. Tijdens deze tour ga je maar liefst 4 plantages en het ‘Fort Nieuw- Amsterdam’ bezoeken. Je bezoekt ook nog eens een koeienstal met een tractor en de bijbehorende visvijver, én als kers op de taart ga je daarbij ook nog dolfijnen spotten. Een hele dag vol dus!

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

dagtrip p.p. €60
dagtrip p.p. €60
dagtrip p.p. €60
1
2
3
4
5
6
7
8
Gegarandeerde datums:
27 en 28 april
Nog geen geplande datums
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
Kies een vertrekdatum:

Selecteer hieronder één van de bovengenoemde gegarandeerde datums en ga mee met een leuke groep mensen.

Staan hierboven geen gegarandeerde datums of wil je gewoon op een andere datum? Selecteer hieronder dan jouw gewenste vertrek datum.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

We gaan hiermee aan de slag en laten snel wat van ons horen.
Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen om nog aanvullende vragen te stellen. 
+597421157
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken

• Avondmaal

Belangrijk:

• Zorg écht voor genoeg bescherming tegen het verbranden op de boot;

• Voor deze trip dien je goed ter been te zijn;

• Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van de locals;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Vanuit Leonsberg vertrek je in de ochtend met de boot de om over de Surinamerivier naar het District Commewijne te varen. Het District Commewijne staat bekend om haar vele plantages. De eerste halte waar er een stop wordt gemaakt is Fort Nieuw- Amsterdam. Dit is veruit het grootste fort van Suriname en heeft nu de functie van een openluchtmuseum. In dit museum maak je op een leuke en leerzame manier kennis met de geschiedenis van Suriname. Na het bezoek aan het openluchtmuseum is het tijd om dolfijnen te spotten op de Surinamerivier.

Na het spotten van de dolfijnen worden er drie plantages bezocht. De eerste plantage die zal worden bezocht is de oude suikerplantage Mariënburg. Hier krijg je ook een rondleiding door iemand die nog op de plantage heeft gewerkt. Hierna wordt het tijd om de plantage Frederiksdorp te bezoeken. Op deze plantage krijg je een uitgebreide rondleiding over de plantage. Maar dat is niet het enige. Het plantageverleden van Suriname zal namelijk met beeldmateriaal zoals foto’s en kaarten worden verteld. Na al die geschiedenis is het tijd om stevig op Frederiksdorp te lunchen. Na de lunch reis je verder naar de plantage Rust en Werk. Hier ga je het Surinaamse boerenleven proeven.

Rust & Werk is een oude plantage waar nog steeds mensen wonen. Deze mensen zijn de nazaten van de oude contractarbeiders van de plantage. Hier krijg je een rondleiding op de plantage. Ook zie je de kaaimannen en de schildpadden die op de plantage worden gehouden. Vlakbij de plantages ligt ook een boerderij waar ze koeien houden en een vijver waar ze vissen kweken. Mocht de groep met wie je deze tour gaat doen uit 7 personen of meer bestaan, dan krijg je wel met een heel bijzonder vervoersmiddel een rondleiding over de plantage en de boerderij, namelijk met een kar die vooruit getrokken wordt door een tractor. Na dit bezoek aan de plantage wordt het weer tijd om per boot terug te keren naar Paramaribo. Je bent rond 18:00 uur weer terug in Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je de Commewijne plantage tour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geenzorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip.

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens de wandelingen en het varen!

-        Je gaat zoveel moois zien, duswij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijkmeer ervaring en kennis mee te geven.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ookhandig om (hand)doeken in de boot meete nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaakmerk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue eenkoel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op hetwater.