In het verleden - plantage tour

Cultuur, historie en natuur

Dag of 2 daagse trip

Een tour vol historie, cultuur en plantages

De Commewijne plantage tours zijn onderverdeeld in 4 tours waarvan 2 met een overnachting op plantage Katwijk. Centraal in al deze tours staat de geschiedenis van Suriname, het slavernijverleden en de plantages waar mensen woonden en werkten. De plantages die in deze tours centraal staan, zijn; Peperpot, Nieuw Amsterdam, Plantage Katwijk, Frederiksdorp en Rust en Werk.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dagtour | Ontdek de geschiedenis | € 60,-
Dagtour | Ontdek de geschiedenis | € 60,-
Dagtour | Ontdek de geschiedenis | € 60,-
Dagtour | Beleef het verleden | € 65,-
Dagtour | Beleef het verleden | € 65,-
Dagtour | Beleef het verleden | € 65,-
2 daagse | Overnachten op plantage Katwijk| € 110,- (2-3 personen)
2 daagse | Overnachten op plantage Katwijk| € 110,- (2-3 personen)
2 daagse | Overnachten op plantage Katwijk| € 110,- (2-3 personen)
2 daagse | Overnachten op plantage katwijk | € 80,- (vanaf 4 personen)
2 daagse | Overnachten op plantage katwijk | € 80,- (vanaf 4 personen)
2 daagse | Overnachten op plantage katwijk | € 80,- (vanaf 4 personen)
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen bij de "ontdek de geschiedenis" tour en "overnachten op plantage Katwtijk". De tour "beleef het verleden" vertrekt vanaf 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Avondmaal.

Belangrijk:

• Zorg écht voor genoeg bescherming tegen het verbranden op de boot;

• Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van de locals.

Ontdek de geschiedenis

De eerste plantage die je tijdens deze tour gaat bezoeken, is de koffie en cacaoplantage ‘Peperpot’. Hier krijg je een rondleiding van een gids die ook op deze plantage heeft gewerkt. Peperpot is niet alleen bekend om haar plantage maar ook om haar natuurpark. Hier breng je ook een een bezoek aan. De kans is groot dat je apen ziet en er zijn zelfs reuzenmiereneters in het park gespot.

Peperpot

Na een bezoek aan deze plantage reis je door naar plantage Nieuw- Amsterdam. Bij deze plantage is er een museum over de geschiedenis van de slavernij. In het museum krijg je een beeld van de tijd toen de slavernij nog niet afgeschaft was.

De  volgende plantage op je route is plantage Mariënburg. Deze plantage was vroeger een suikerplantage. Ook hier krijg je weer een rondleiding van een persoon die op deze plantage heeft gewerkt. Na deze laatste plantage heb je de mogelijkheid om bij Tamaredjo te lunchen om vervolgens naar de laatste plantage te gaan. Dit is  plantage Katwijk. Plantage Katwijk is de enigste plantage in Suriname waarop nog steeds koffie wordt verbouwd. Hier krijg je een rondleiding over de plantage en je ziet vanaf het begin hoe koffie wordt geproduceerd. Zo krijg je te zien hoe de koffiebonen worden verbouwd, worden gedroogd en je eindigt natuurlijk met het drinken van een kopje koffie. Na deze dag vol geschiedenis, cultuur en natuur is het tijd om weer terug te keren naar Paramaribo.

                                                                                                                          Plantage Marienburg

Beleef het verleden

Vanuit Leonsberg vertrek je in de ochtend met de boot de om over de Surinamerivier naar het District Commewijne te varen. Het District Commewijne staat bekend om haar vele plantages. De eerste halte waar er een stop wordt gemaakt is Fort Nieuw- Amsterdam. Dit is veruit het grootste fort van Suriname en heeft nu de functie van een openluchtmuseum. In dit museum maak je op een leuke en leerzame manier kennis met de geschiedenis van Suriname. Na het bezoek aan het openluchtmuseum is het tijd om dolfijnen te spotten op de Surinamerivier.

Nieuw Amsterdam


Na het spotten van de dolfijnen worden er drie plantages bezocht. De eerste plantage die zal worden bezocht is de oude suikerplantage Mariënburg. Hier krijg je een rondleiding door iemand die nog op de plantage heeft gewerkt. Hierna wordt het tijd om de plantage Frederiksdorp te bezoeken. Op deze plantage krijg je een uitgebreide rondleiding over de plantage. Maar dat is niet het enige. Het plantage verleden van Suriname zal namelijk met beeldmateriaal zoals foto’s en kaarten worden verteld. Na al die geschiedenis is het tijd om stevig op Frederiksdorp te lunchen. Na de lunch reis je verder naar de plantage Rust en Werk. Hier ga je het Surinaamse boerenleven proeven.

Frederikdsdorp


Rust & Werk is een oude plantage waar nog steeds mensen wonen. Deze mensen zijn de nazaten van de oude contractarbeiders van de plantage. Hier krijg je een rondleiding op de plantage. Ook zie je de kaaimannen en de schildpadden die op de plantage worden gehouden. Vlakbij de plantages ligt ook een boerderij waar ze koeien houden en een vijver waar ze vissen kweken. Mocht de groep met wie je deze tour gaat doen uit 7 personen of meer bestaan, dan krijg je wel met een heel bijzonder vervoersmiddel een rondleiding over de plantage en de boerderij, namelijk met een kar die vooruit getrokken wordt door een tractor. Na dit bezoek aan de plantage wordt het weer tijd om per boot terug te keren naar Paramaribo. Je bent rond 18:00 uur weer terug in Paramaribo.

Plantage Katwijk - Koffieplantage (2 daagse)

Dag 1 – Kennismaking met plantage Katwijk

Via de brug reis je naar het district Commewijne.Op Tamarenjo maak je een stop voor een echt Javaans ontbijtje bij de traditionele eethuisjes. Via plantage Alkmaar (geen grap) reis je door naar de koffieplantage Katwijk. Tijd om kennis te maken met de lokale gids Radjesh. Je slaapt vanavond in de oude directeurswoning met uitzicht op de Surinamerivier. De kamers zijn voorzien eenpersoonsbedden en airconditioning.

Na de lunch is het tijd om met Radjesh op pad te gaan en de geschiedenis van Katwijk te ervaren. Je wandelt over de koffievelden die nog steeds beplant worden en de citrusvelden. Je krijgt hier uitleg over het hele proces van hoe het er tijdens de slavernij aan toe ging. Na een stukje geschiedenis is het tijd om lekker bij te komen bij het zwembad. Vanavond is het tijd voor een beetje avontuur op de plantage. Hier valt namelijk ook van alles te zien en te doen. Samen met je gids struin je door de koffievelden op zoek naar de dieren die hier te zien zijn. Koplamp op en gaan.

Katwijk

Dag 2 – Boottocht & Paramaribo

Na het ontbijt is het tijd om in te stappen in de traditionele korjaal voor een boottocht. Je vaart een klein stukje over de Commewijne rivieren door het moeras. Mooi om te zien hoe de mangrove bossen hier een bijzonder stukje natuur veroorzaken. Nog even ‘no spang’ en chillen aan het zwembad en na de lunch is het tijd om weer richting Paramaribo te gaan.We nemen je mee naar de leukste souvenirwinkel in de binnenstad. Hier vind je bijzondere werken en krijg je een mooi inkijkje van een van de medewerkers.

Inpaklijst:

Wanneer je de Commewijne plantage tour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Zwemkleding;

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geenzorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip.

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens de wandelingen en het varen!

-        Je gaat zoveel moois zien, duswij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijkmeer ervaring en kennis mee te geven.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ookhandig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaakmerk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue eenkoel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op hetwater.


Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >