Dolfijnen & Kaaimannen spotten

Surinamerivier

dagtour

Heerlijk op een bootje varen met als hoogtepunt de Surinaamse dolfijnen.

Dolfijnen spotten in Suriname is voor de liefhebbers van deze mooie dieren zeker een must. Je stapt op een traditionele korjaalboot met overkapping en vaart over de bekendste rivier van Suriname. Met een beetje geluk kom je snel de dolfijnen tegen die rondom de boot blijven zwemmen. De ‘Surinaamse’ dolfijn staat vooral bekend als nieuwsgierige dolfijn genaamd de Profusu.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of whatsapp ons op +597 769-4669. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dolfijnen | € 27,50
Dolfijnen | € 27,50
Dolfijnen | € 27,50
Dolfijnen & kaaimannen | € 65,-
Dolfijnen & kaaimannen | € 65,-
Dolfijnen & kaaimannen | € 65,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. (Het kantoor is tijdelijk gesloten)

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Drinken en wat snacks;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken.

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Dolfijnentour

Je vertrekt om 16:00 uur vanaf de steiger van Leonsberg in het noorden van Paramaribo. Hier neem je een boot om op de Surinamerivier te varen. Het is een mooie tocht over de bekendste rivier van Suriname. Onderweg zie je de Surinaamse Profusu dolfijn die om de boot komen spelen. Het zijn nieuwsgierige dolfijnen die regelmatig boven het water uitspringen.

 

Dolfijnen & Kaaimannentour

Je vertrekt om 16:00 uur vanaf de steiger van Leonsberg in het noorden van Paramaribo.  Hier neem je een boot om op de Surinamerivier te varen. Het is een mooie tocht over de bekendste rivier van Suriname. Onderweg zie je de Surinaamse Profusu dolfijn die om de boot komen spelen. Het zijn nieuwsgierige dolfijnen die regelmatig boven het
water uitspringen. Vanaf het water zie je de zon langzaam ondergaan. Na een diner op een oude plantage is het tijd om het moeras in te trekken met speciale
moerasboten. Je gids gaat vanaf de achterkant van de boot op zoek naar de mystieke kaaimannen die zich hier in grote getallen bevinden. Na oog in oog te hebben gestaan met verschillende kaaimannen is het tijd om terug te keren naar de plantage en door te reizen richting Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je dolfijnen gaat spotten, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Lange kleding en goede, dichte schoenen zodat de kans zo klein mogelijk blijft dat muggen je zullen steken

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit !

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle het spotten van de kaaimannen in het donker.

-         Vergeet niet een flesje anti-muggengelen in te pakken!

-        Je gaat zoveel moois zien, duswij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Verder is een waterdichtetas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >