Frans Guyana

een vleugje Frankrijk in Zuid-Amerika

dagtrip

Ontdek het verassende Frans Guyana vanuit Suriname

Stap in, en we rijden je met veel plezier naar de Surinaamse oostgrens. Hier stap je in de boot voor de oversteek naar buurland Frans Guyana.  In Saint Laurent du Maroni, verken je het beruchte "Camp de la Transportation", een voormalig strafkamp en gevangenis waarvan de geschiedenis doordrenkt is met verhalen van Papillon en andere gevangenen. Tijdens de rondleiding krijg je een uniek inzicht in het leven binnen de gevangenismuren. Onze gids neemt je verder mee in het historische grensplaatsje en laat je de hiddem gems zien.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

voor 2 personen | € 160 p.p.
voor 2 personen | € 160 p.p.
voor 2 personen | € 160 p.p.
voor 3 personen | € 130 p.p.
voor 3 personen | € 130 p.p.
voor 3 personen | € 130 p.p.
Gegarandeerde datums:
16, 23 december
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? De vaste vertrekdagen zijn woensdag & zaterdag bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

 

- Auto/ boot transport

- Lunch

- Non alcoholische drank

- Entree museum

- Hapjes

Niet inbegrepen:

- Ontbijt

Welkom bij onze dagtour naar Frans-Guyana, het oostelijke buurland van Suriname en een fascinerend Frans departement. Bereid je voor op een onvergetelijk avontuur!

We vertrekken 's ochtends rond 8 uur richting Albina, een schilderachtig stadje dat op slechts 140 km afstand ligt. Daar stappen we aan boord van een traditionele houten passagiersboot, een korjaal genaamd, om de oversteek te maken naar het grensstadje Saint Laurent du Maroni.

 

Eenmaal aangekomen in Saint Laurent du Maroni brengen we een bezoek aan het bekende "Camp de la Transportation", een voormalig strafkamp en gevangenis. Dit is de plek waar de legendarische Papillon werd vastgehouden voordat hij werd overgebracht naar Duivelseiland in Kourou. Tijdens de rondleiding krijg je een uniek kijkje in het leven binnen deze historische gevangenismuren.

 

Na de rondleiding maken we een wandeling naar de markt (alleen op woensdag & zaterdag open), waar we kunnen genieten van de bruisende sfeer en de lokale producten. Vervolgens brengen we een bezoek aan de bekende supermarktketen Super U. Hier kun je een scala aan Europese producten vinden. Na de lunch is er nog tijd voor wat sightseeing.

 

Rond 16:00 uur stappen we weer in de boot en varen weterug naar Albina, waar we onze reis naar Paramaribo voortzetten. De verwachte aankomsttijd in Paramaribo is rond 18:30 uur, waarmee een enerverende dag vol hoogtepunten ten einde komt.

  • Op de zondag zijn de meeste winkels gesloten, dus raden we het af om op deze dag te boeken.
  • Neem zeker wat zakgeld en handtas mee
  • Een identificatiebewijs bij de hand hebben

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >