Gran Rio Expeditie

Jungle trekking in ongerept gebied

5 daagse tour

De expeditie die je als avonturier zeker moet doen in Suriname

Altijd al gedroomd van een expeditie door Suriname? Dan is de Gran Rio expedtie zeker een must tijdens je verblijf in Suriname. Je gaat enkele dagen op pad met de beste gidsen van Suriname en trekt door de jungle langs de Gran Rio rivier. De pittige jungletrekkingen worden uiteraard beloond met veel wildlife en panoramische views over het Amazone regenwoud van Suriname.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

5 daagse | € 600,-
5 daagse | € 600,-
5 daagse | € 600,-
5 daagse | € 540,- | i.c.m. studentenpas
5 daagse | € 540,- | i.c.m. studentenpas
5 daagse | € 540,- | i.c.m. studentenpas
Gegarandeerde datums:
2 februari
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken elke maandag bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

  • Vliegticket voor vervoer per vliegtuig (vliegtijd 55 minuten);
  • Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden);
  • Activiteiten zoals beschreven in het programma (onder voorbehoud);
  • Professionele gids (Engels of Nederlands sprekend);
  • Overnachting in een bed, in een lodge.

Niet inbegrepen

  • Alcoholische dranken en frisdranken (zijn te koop aan de bar);
  • Aankoop van souvenirs, extra activiteiten en jungle- spa behandeling;
  • Tour activiteiten welke niet zijn opgenomen in het standaard programma;
  • Vervoer van en naar luchthaven Zorg en Hoop.

Belangrijk

Het maximale aantal deelnemers voor deze tour is 8 personen.

Dag 1. Vertrek vanaf vliegveld Zorg en Hoop richting Awarradam Jungle Lodge

Je expeditie begint op het vliegveld van Zorg en hoop middenin Paramaribo. Na ongeveer één uurtje vliegen kom je aan bij het vliegveld ‘Kajana’. Vanaf hier vaar je naar het Awarradam Jungle Lodge, gelegen aan de Gran Rio rivier. Hier worden alle spullen en begeleiders voor de expeditie opgepikt om vervolgens drie uur verder stroomopwaarts op de Gran Rio rivier te varen om bij het basiskamp aan te komen. In dit kamp zal je die nachten verblijven in een hangmattenkamp. Hier maakt een kok een lekkere avondmaal voor je klaar. Na het avondeten worden de voorbereidingen en de route voor de dag erna besproken.

Awarradam Jungle Lodge


 Dag 2. Hike door de jungle en schildpadheuvel

Op deze dag bestaat de heenweg uit een stevige hike tocht van ongeveer 4 kilometer door het Amazoneregenwoud. De eindbestemming van vandaag is de Logosokun. Logosokun is Saramacaans voor schildpad heuvel. Onderweg trotseer je drie bergen die de jungle hike toch best pittig maken. Het is in ieder geval de moeite waard, want het uitzicht op de schildpad heuvel is op zijn minst indrukwekkend te noemen. In de middag heb je de gelegenheid om te relaxen, te zwemmen of samen met de gidsen op een traditionele wijze vis te vangen.

Traditioneel vissen


 Dag 3. Gangasa- Stunu & Folokun

Voor de derde dag heb je voor het programma van die dag verschillende mogelijkheden. Je kunt namelijk de Gangasa-Stunu bezichtigen. De Gangasa-Stunu is een grote rots die op 2,5 kilometer afstand van het basiskamp afligt. Hiernaast kan je er ook voor kiezen om de Folokun te bezoeken. Folokun betekent in het Saramacaans ‘bloemenheuvel’ en de weg ernaar toe wordt weer een echte uitdaging. Heb je vandaag helemaal geen zin om erop uit te trekken, dan kan je ook op het kamp blijven om bijvoorbeeld te vissen. Bij zonsondergang ga je met een korjaal de rivier op. Dit is het juiste moment om dieren te spotten. Hierna volgen er vele verhalen van onze gidsen bij een kampvuur over hun tradities, cultuur en waarom dit gebied zo belangrijk voor ze is.

Dag 4. Vaartocht

Na een stevig ontbijt vertrek je per boot naar Awarradam. Tijdens deze vaartocht kun je genieten van de idyllische omgeving waarin je je bevindt. Laat in de middag kom je aan in de Awarradam Jungle Lodge, één van de mooiste plekken in het binnenland van Suriname.


 Dag 5. Afscheid

Op de laatste dag kun je na het ontbijt het eiland beter verkennen en naar de stroomversnellingen gaan. In de middag krijg wordt er op een traditionele wijze afscheid van je genomen. Je vertrekt met een boot naar het vliegveld ‘Kajana’ om weer terug naar Paramaribo te vliegen.


Inpaklijst:

Wanneer je de Gran Rio Expeditie gaat beleven, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op het kamp zelfzelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit !

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Sintia Dam ligt aan de Gran Rio rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >