Kasikasima Jungle Expeditie

Expedtie in het zuiden van Suriname

5 of 8 dagen

De ultieme expedtitie voor natuurliefhebbers!

De Kasikasima expeditie is de ultieme ervaring voor natuurliefhebbers die van avontuur houden. De tour start vanuit het Inheemse dorp Palumeu en vanuit hier begint jouw expeditie naar de ongerepte jungle van Suriname. De tocht naar het Kasikasima gebergte duurt 6 dagen lang via verschillende rivieren, stroomversnellingen, paden door de jungle en hangmattenkampen. Vanuit het basiskamp dat bij de Sawaniboto stroomversnellingen ligt, begint de klim naar de top van de berg. Hier aangekomen heb je een ongeëvenaard uitzicht over het groenste deel van de aarde.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

5 daagse | € 808,-
5 daagse | € 808,-
5 daagse | € 808,-
8 daagse | € 950,-
8 daagse | € 950,-
8 daagse | € 950,-
Gegarandeerde datums:
1, 8 Januari
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? De 5 daagse tour vertrekt elke maandag. De 8 daagse tour vertrekt elke maandag en vrijdag. Het minimum aantal deelnemers is 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Vervoer per vliegtuig vanaf Zorg en Hoop;

• Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden);

• Activiteiten zoals beschreven in het programma (onder voorbehoud);

• Professioneel opgeleide Nederlandse of Engelssprekende gids;

• Overnachting in de lodges.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken en frisdranken die verkrijgbaar zijn aan de bar;

• Aankoop van souvenirs en extra activiteiten;

• Tour activiteiten die niet zijn opgenomen in het standaard tourprogramma;

• Vervoer van en naar Zorg & Hoop;

• Ongevallen- en annuleringsverzekering.

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers.

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 10 deelnemers.

• Luister ten alle tijden naar de gids.

• Smeer je goed in, vooral tijdens de vaartochten.

Kasikasima jungle expeditie 5 daagse tour

Dag 1

Vlucht van Paramaribo naar Palumeu. ’s Middags, korjaaltocht naar Palawa eiland. Op de terugweg legt de boot aan bij het indiaanse dorp Palumeu. Teruglopend naar je logeerverblijf krijg je een indruk van het dorpsleven. ’s Avonds krijg je nadere instructies voor de tocht naar het Kasikasima gebergte.

Dag 2

De tocht per korjaal duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. Onderweg is er een lunchpauze. Bij de Trombaka sula (stroomversnelling) stapje uit enga je een stukje lopen. Voorbij de sula ligt de korjaal klaar waarmee de bootsman je naar het basiskamp brengt.
Daar kom je laat in de middag aan. De gids vertelt je hoe u het best kunt slapen in een hangmat. Na het avondmaal gaan de meeste gasten vroeg ´hangmatteren´ om fit te zijn voor de klimtocht van de volgende dag.

Dag 3

De loop- en klimtocht door de jungle naar één van de toppen van het Kasikasima gebergte is een unieke ervaring. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan breng je door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. ’s Middags loop je terug naar het basiskamp voor het avondeten en gezellig napraten (als het weer meewerkt, bij een kampvuur).

Dag 4

De bootslui brengen je per korjaal terug naar Palumeu. Onderweg krijg je een picknick aangeboden. Als de waterstand het toelaat kun je stukken van het traject zelf pagaaien, op de traditionele manier, dus zonder buitenboordmotor. Tussen aankomst en avondeten heb je nog een paar uurtjes voor jezelf.

Dag 5

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren. Na het ontbijt bezoek je het indiaanse dorp Palumeu, begeleid door je gids. Je kunt er handgemaakte kunstnijverheid kopen, rechtstreeks van de bewoners. ’s Middags vlieg je terug naar Paramaribo.

Kasikasima jungle expeditie 8 daagse tour

Dag 1

Je vertrekt vanaf het lokale vliegveld Zorg en Hoop naar de airstrip bij het indianendorp Palumeu, op zo’n 75 minuten vliegen ten zuiden van Paramaribo. Onze medewerkers heten je welkom in het vakantieoord, op steenworp afstand van het dorp Palumeu, waar Trio en Wajana indianen wonen. Nadat je bent ingecheckt in je logeerverblijf vertrek je naar Palawa eiland voor een picknick lunch. U kunt hier ook heerlijk zwemmen in het koele rivierwater.
In de namiddag bezoek je het indianendorp Palumeu. De alleroudste bewoners van het Amazone woud hebben in hun leefwijze en kunstnijverheid eeuwenoude tradities bewaard. Je zult al gauw de eco-uitgangspunten van ons oord herkennen. Onze medewerkers zijn deskundige Trio en Wajana indianen. Voor de sfeervolle verlichting wordt gebruik gemaakt van zonne-energie en de maaltijden worden op een houtvuur bereid met voornamelijk Surinaamse ingrediënten. De frisse avonden maken airconditioning of een ventilator overbodig, maar je geniet wel van het comfort van een klamboe. ’s Avonds bereidt onze gids je voor op de expeditie. Je krijgt tips over veiligheid, comfort en het respectvol gebruik van dit stuk ongerepte jungle.

Dag 2

Het groepsgevoel ontstaat meteen als je ziet hoe iedereen meehelpt met het inladen van de korjaal. Niets mag vergeten worden. Iedereen zal het moeten doen met wat wordt meegenomen. U leeft een paar dagen zonder de luxe die je waarschijnlijk gewend bent, in de eenvoud van de jungle, zonder telefoon of radiocontact met de rest van de wereld, als een ware ontdekkingsreiziger. Een korjaal brengt je over de Tapanahony rivier en de Palumeu rivier naar het kamp Kamakabari. Deze boottocht duurt, afhankelijk van de waterstand, 3 tot 7 uur. In het kamp bereidt de meereizende kok een smakelijke lunch. Ondertussen richt je samen het hangmattenkamp in. De gids legt uit hoe je de hangmatten en de klamboes moet ophangen, hoe je comfortabel kunt slapen in een hangmat en hoe het geregeld is met de sanitaire voorzieningen in de jungle. In de late namiddag, als de kok alweer bezig is met het avondeten, heb je tijd om te zwemmen, je rug te laten masseren door het water in de stroomversnelling (als de waterstand dit toelaat) of te vissen.

Dag 3

Na de eerste jungle nacht en het ontbijt breek je gezamenlijk het kamp weer af. Alles gaat mee in de boot op weg naar de volgende bestemming, het basiskamp Kasikasima aan de Sawaniboto waterval. De bootsmannen moeten hun korjaal door verschillende stroomversnellingen loodsen. Bij laag water zullen ze je hulp vragen om de korjaal over ondiepe plekken heen te trekken. Eén stroomversnelling is niet te bevaren: de Trombakasula. Hier wordt de boot uitgeladen. Alle spullen moeten te voet over een heuvel vervoerd worden. En daarbij geldt, vele handen maken licht werk. Als je een keer extra heen-en-weer loopt is dat meteen een goede voorbereiding op de tocht naar de Kasikasima. Stroomopwaarts ligt de korjaal klaar waarmee de bootslui je naar het basiskamp brengen. Daar kom je laat in de middag aan. Als de hangmatten weer hangen kun je even lekker ontspannen. Na het avondeten vertelt de gids je meer over het hoogtepunt van deze expeditie: de klim naar één van de toppen van het Kasikasima gebergte.

Dag 4

Na een stevige jungletocht over verschillende kleine heuvels bereik je de voet van het Kasikasima gebergte. Onderweg zal de gids je op geluiden en voetsporen wijzen en je vertellen over de mythische kracht die inheemsen aan dit gebergte toekennen. Met een beetje geluk zie je aan de voet van de berg het rotshaantje, een zeldzame oranje vogel. De tocht duurt heen en terug ongeveer 7 uur. Eén uur daarvan breng je door op de top, met een schitterend uitzicht over het Amazonewoud vanaf het plateau. Bij helder weer kun je de grens met Brazilië zien. Op het plateau krijg je de lunch, te midden van tropische rotsplanten. Wie naar boven klimt moet ook weer terug, en de afdaling is minstens zo avontuurlijk. Als je dan terugkomt in het basiskamp is het tijd voor een welverdiende, ontspannende massage in het koele water van de stroomversnelling. De kok zorgt intussen voor een goede maaltijd. Later (als het weer het toelaat bij een kampvuur) is er heel wat te vertellen.

Dag 5

’s Ochtends vroeg vertrek je voor een flinke boswandeling naar de Kodebaku watervallen. Onderweg vertelt de gids je allerlei wetenswaardigheden over de flora en fauna van het tropisch regenwoud. Bij de Kodebaku watervallen kun je genieten van het waterspektakel. Het verderop gelegen indianen kampje wordt ook bezocht indien de twee families die daar verblijven aanwezig zijn. Terug in het basiskamp staat een lunch klaar. Daarna heb je tijd vrij voor jezelf. Misschien wil je met de meereizende bootsmannen gaan vissen of gewoon stilletjes genieten van dit stukje ongerept Amazone regenwoud. Na het avondeten maak je een tocht over de rivier, om te genieten van de nachtelijke oerwoudgeluiden.

Dag 6

In de vroege ochtend in de schemering, drijven wij een stukje de rivier af met de boot en kunnen in alle stilte het ontwaken van het oerwoud ervaren.
Na het ontbijt kun je deze dag verder naar eigen inzicht besteden. Als er meer liefhebbers zijn kun je nog een boswandeling maken. Je kunt ook gewoon heerlijk niks doen, een beetje zwemmen, oefenen in pijl en boog schieten of vissen.

Dag 7

Nadat het kamp is afgebroken begin je aan de terugreis naar Palumeu. Stroomafwaarts, dus sneller dan op de heenreis. Je hebt opnieuw kans om dieren te zien, zoals brulapen in de boomtoppen, kaaimannen op een strandje langs de rivier, en misschien zelfs een reuzenotter.
De lunch wordt onderweg geserveerd. Als je dan in de namiddag voldaan terugkomt op het oord in Palumeu, zul je een gekoeld drankje kunnen waarderen als nooit tevoren. Na het avondeten neem je afscheid van de kok en bootsmannen.

Dag 8

’s Ochtends geeft de gids je een rondleiding door het dorp. Onderweg kunt je traditionele, handgemaakte souvenirs kopen. Na de lunch vliegt je terug naar Paramaribo.

Inpaklijst

Wanneer je naar Kasikasima gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. 

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze           trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit tijdens deze expeditie!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar          het toilet moet.

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Paspoort niet vergeten! Bij het vliegveld Zorg&Hoop moet je jezelf kunnen legitimeren.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes          voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken.           Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in            past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, is dit het moment! Neem dan ook wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale          inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobieën tot doelsoorten spotten tijdens de tour. De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jou persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast de zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak          merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houd er rekening mee dat je sneller verbrandt op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >