Kasikasima jungle expeditie

Expedtie in het zuiden van Suriname

5 of 8 dagen

De ultieme expedtitie voor natuurliefhebbers!

De Kasikasima expeditie is de ultieme ervaring voor natuurliefhebbers die van avontuur houden. De tour start vanuit het Inheemse dorp Palumeu en vanuit hier begint jouw expeditie naar de ongerepte jungle van Suriname. De tocht naar het Kasikasima gebergte duurt 6 dagen lang via verschillende rivieren, stroomversnellingen, paden door de jungle en hangmattenkampen. Vanuit het basiskamp dat bij de Sawaniboto stroomversnellingen ligt, begint de klim naar de top van de berg. Hier aangekomen heb je een ongeëvenaard uitzicht over het groenste deel van de aarde.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

5 daagse | € 675,- | i.c.m. studentenpas
5 daagse | € 675,- | i.c.m. studentenpas
5 daagse | € 675,- | i.c.m. studentenpas
5 daagse | € 750,-
5 daagse | € 750,-
5 daagse | € 750,-
8 daagse | € 716,- | i.c.m. studentenpas
8 daagse | € 716,- | i.c.m. studentenpas
8 daagse | € 716,- | i.c.m. studentenpas
8 daagse | € 795,-
8 daagse | € 795,-
8 daagse | € 795,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op elke maandag en vrijdag bij een aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Vervoer per vliegtuig 

• Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden) 

• Reizen zoals opgenomen in het standaardprogramma 

• Professioneel opgeleide Nederlandse of Engelssprekende gids 

• Overnachting in de lodges

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken en frisdranken die verkrijgbaar zijn aan de bar

• Aankoop van souvenirs en extra activiteiten 

• Touractiviteiten die niet zijn opgenomen in het standaard tourprogramma 

• Vervoer van en naar Zorg & Hoop

• Ongevallen- en annuleringsverzekering

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 10 deelnemers

• Luister ten alle tijden naar de gids

• Smeer je goed in en vooral tijdens de vaartochten

Kasikasima jungle expeditie 5 daagse tour

Dag 1

Je expeditie begint vanaf de luchthaven Zorg & Hoop. Je vliegt namelijk naar het Inheemse dorp Palumeu. Tijdens de 75 minuten durende vlucht zal het je al opvallen hoe uitgestrekt de Surinaamse jungle is. Eenmaal aangekomen bij het dorp Palumeu word je hartelijk ontvangen door de oudste bewoners van het Amazone regenwoud, namelijk de Trejo en de Wajana indianen. In de middag vertrek je met de boot naar het eiland Palawa voor een picknick lunch. Je kunt hier ook heerlijk zwemmen en afkoelen. De namiddag staat in het teken van de Inheemse cultuur. Je krijgt namelijk een rondleiding door het dorp Palumeu en je leert meer over hun tradities en gebruiken. ´s Nachts bereiden de gidsen je voor op de expeditie en de jungletocht die de volgende morgen zal beginnen.

Dag 2

Op de tweede dag is het tijd om vaarwel te zeggen tegen alle luxe. Vanaf het moment dat je de boot instapt is er geen mobiel bereik meer en is er geen radiocontact meer mogelijk. Een kano voert je de Tapanahony rivier af. Deze kanotour duurt 3 tot 7 uur. De reisduur ligt aan de waterstand. In het kamp aangekomen zal de kok het eten klaar gaan maken, terwijl het kamp opgezet wordt. In de late namiddag kun je lekker gaan zwemmen, vissen of de stroomversnellingen in de rivier als een natuurlijke massage op je in te laten werken.

Dag 3

Op de derde dag staat er een flinke wandeling door de jungle en over kleine heuvels voor de boeg. Uiteindelijk bereik je de voet van de berg Kasikasima. De berg is voor de Inheemse bevolking een mythe en tijdens de wandeling zul je de mooie Inheemse verhalen hierover horen. De kans is groot dat je verschillende diersoorten op de berg tegen zult komen, én als je geluk hebt kom je de zeldzame felgekleurde rotshaan tegen. Op de top van de berg zal er uiteindelijk ongeveer een uur op het plateau worden besteed. Op het plateau zal er een lunch worden voorbereid, terwijl jij van het adembenemende uitzicht over het Amazone regenwoud kunt genieten. Bij helder weer kun je zelfs de grens zien
waar Brazilië begint. Nadat je weer aan bent gekomen is het natuurlijk lekker om af te koelen in de rivier, terwijl de kok bezig is met de voorbereidingen van het avondmaal. In de avond kan je heerlijk bij een kampvuur napraten en genieten van deze wel heel bijzondere dag.

Dag 4

Na het afbreken van het kamp is tijd om terug te varen naar Palumeu. De terugreis zal een stuk sneller gaan. De kans is groot dat je onderweg weer dieren tegenkomt, zoals verschillende aapsoorten, kaaimannen, een reuze otter, en als je écht geluk hebt, een jaguar. Onderweg wordt er een lunch geserveerd. In Palumeu worden jullie weer welkom geheten en de junglecabine van Palumeu voelt als echte luxe na deze 2 dagen back to basic. In de avond wordt er afscheid genomen van de gidsen en de kok.

Dag 5

In de ochtend wordt er weer een rondleiding gemaakt door het dorp Palumeu en hier heb je de mogelijkheid om handgemaakte souvenirs te kopen. Na de lunch vertrek je weer met het vliegtuig terug naar Paramaribo.

Kasikasima jungle expeditie 8 daagse tour

Dag 1

Je expeditie begint vanaf de luchthaven Zorg & Hoop. Je vliegt namelijk naar het Inheemse dorp Palumeu. Tijdens de 75 minuten durende vlucht zal het je al opvallen hoe uitgestrekt de Surinaamse jungle is. Eenmaal aangekomen bij het dorp Palumeu word je hartelijk ontvangen door de oudste bewoners van het Amazone regenwoud, namelijk de Trejo en de Wajana indianen. In de middag vertrek je met de boot naar het eiland Palawa voor een picknick lunch. Je kunt hier ook heerlijk zwemmen en afkoelen. De namiddag staat in het teken van de Inheemse cultuur. Je krijgt een rondleiding door het dorp Palumeu en je leert meer over hun tradities en gebruiken. ´s Nachts bereiden de gidsen je voor op de expeditie en de jungletocht de volgende morgen zal beginnen.

Dag 2

Op de tweede dag is het tijd om vaarwel te zeggen tegen alle luxe. Vanaf het moment dat je de boot instapt is er geen mobiel bereik meer en is er geen radiocontact meer mogelijk. Een kano voert je de Tapanahony rivier af. Deze kanotour duurt 3 tot 7 uur. De reisduur ligt aan de waterstand. In het kamp aangekomen zal de kok het eten klaar gaan maken, terwiijl het kamp opgezet wordt. In de late namiddag kun je lekker gaan zwemmen, vissen of de stroomversnellingen in de rivier als een natuurlijke massage op je in te laten werken.

Dag 3

Na je eerste nacht in de jungle en het ontbijt is het tijd om het gehele kamp af te breken en mee te nemen in de boot. Tijdens deze vaartocht zal de kano verschillende keren over verschillende stroomversnelling heengetrokken moeten worden, wat natuurlijk voor een nog avontuurlijker karakter zorgt. De Trombakasula kan echter niet overgestoken worden. Vanaf hier vervolg je de expedtie te voet met alle spullen die nodig zijn. Stroomopwaarts staat er een andere kano klaar en hier vervolg je de reis weer over de rivier. Het eindstation van die dag is het basiskamp bij Kasikasima en de Sawaniboto waterval. Hier wordt het kamp weer opgebouwd en in de namiddag is er ruimte voor vrije tijd. In de avond zal de gids de voorbereidingen voor de volgende dag doornemen.

Dag 4

Op de vierde dag staat er een flinke wandeling door de jungle en over kleine heuvels voor de boeg. Uiteindelijk bereik je de voet van de berg Kasikasima. De berg is voor de Inheemse bevolking een mythe en tijdens de wandeling zul je de mooie Inheemse verhalen hierover horen. De kans is groot dat je verschillende diersoorten op de berg tegen zult komen, én als je geluk hebt kom je de zeldzame felgekleurde rotshaan tegen. Op de top van de berg zal er uiteindelijk ongeveer een uur op het plateau worden besteed. Op het plateau zal er een lunch worden voorbereid, terwijl jij van het adembenemende uitzicht over het Amazone regenwoud kunt genieten. Bij helder weer kun je zelfs de grens zien
waar Brazilië begint. Nadat je weer aan bent gekomen is het natuurlijk lekker om af te koelen in de rivier, terwijl de kok bezig is met de voorbereidingen van het avondmaal. In de avond kan je heerlijk bij een kampvuur napraten en genieten van deze wel heel bijzondere dag.

Dag 5

Vroeg in de ochtend is het tijd voor een stevige jungle wandeling naar een ander natuurwonder in dit ongerepte deel van de wereld, namelijk de Kodebaku falls. Tijdens de wandeling zal de gids je veel uitleg geven over de flora en fauna van dit gebied. Bij de kodebaku falls kun je genieten van het watergekletter van de enorme waterval. Na het bezoek van de waterval zal er een klein Inheems kamp worden bezocht en zal er kennis gemaakt worden met de twee Inheemse families die hier wonen, mits ze er zijn. Terug in het basiskamp staat er een lunch klaar en hierna kun je van de natuur genieten of gaan vissen. Na het avondeten zal het duister haar intreden doen en zullen er hele andere dieren actief worden. In het duister staat er een nachtelijke roeitocht op het programma (mits het weer het toelaat) om de jungle in de nacht te ervaren.

 

Dag 6

In de vroege ochtend wordt er rustig stroomafwaarts gevaren om de jungle te zien ontwaken. De rest van de dag staat in het teken van eigen activiteiten. Je kunt vanuit je hangmat liggend genieten van de natuur, pijl en boog schieten of een boswandeling maken.

 

Dag 7

Na het afbreken van het kamp is tijd om terug naar Palumeu te varen. De terugreis zal een stuk sneller gaan. De kans is groot dat je onderweg weer dieren tegenkomt, zoals verschillende aapsoorten, kaaimannen, eenreuze otter, en als je écht geluk hebt, een jaguar. Onderweg wordt er een lunch geserveerd. In Palumeu worden jullie weer welkom geheten en de junglecabine van Palumeu voelt als echte luxe na deze 5 dagen back to basic. In de avond wordt er afscheid genomen van de gidsen en de kok.

Dag 8

In de ochtend wordt er weer een rondleiding gemaakt door het dorp Palumeu en hier heb je de mogelijkheid om handgemaakte souvenirs te kopen. Na de lunch vertrek je weer met het vliegtuig terug naar Paramaribo.

Inpaklijst

Wanneer je naar Kasikasima gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. 

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit tijdens deze expeditie!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Paspoort niet vergeten! Bij het vliegveld Zorg&Hoop moet je jezelf kunnen legitimeren.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, is dit het moment! Neem dan ook wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour. De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jou persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast de zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houd er rekening mee dat je sneller verbrandt op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >