Peperpot & Marienburg plantage

Plantagetour

dagtour

Een dagtour vol met cultuur en historie in Commewijne

Met deze plantage tour breng je in één dag bezoek aan oude plantages uit de Surinaamse geschiedenis. Met Peperpot bezoek je een voormalig koffie- en cacaoplantage. Er staan hier nog steeds oude plantage woningen. Hiernaast bezoek je ook de oude Marienburg plantage waar met name suikerriet werd verbouwd. Je waant je op een ware filmset als je de oude fabriek ziet en alle machines. Op beide plantages word je begeleid door lokale gidsen die je alle ins en outs vertellen.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

dagtour p.p. €55
dagtour p.p. €55
dagtour p.p. €55
Gegarandeerde datums:
19 juli
Nog geen geplande datums
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen.
Kies een vertrekdatum:

Selecteer hieronder één van de bovengenoemde gegarandeerde datums en ga mee met een leuke groep mensen.

Staan hierboven geen gegarandeerde datums of wil je gewoon op een andere datum? Selecteer hieronder dan jouw gewenste vertrek datum.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

We gaan hiermee aan de slag en laten snel wat van ons horen.
Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen om nog aanvullende vragen te stellen. 
+597421157
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Vervoer;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Lunch, drinken en genoeg snacks;

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Ontbijt en avondmaal

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Programma

De eerste plantage die je tijdens deze tour gaat bezoeken, is de koffie en cacaoplantage ‘Peperpot’. Hier krijg je een rondleiding van een gids die ook op deze plantage heeft gewerkt. Na een bezoek aan deze plantage reis je door naar plantage Nieuw- Amsterdam. Bij deze plantage is er een museum over de geschiedenis van de slavernij. In het museum krijg je een beeld van de tijd toen de slavernij nog niet afgeschaft was. De laatste plantage op je route is plantage Mariënburg. Deze plantage was vroeger een suikerplantage. Ook hier krijg je weer een rondleiding van een persoon die op deze plantage heeft gewerkt. Na deze laatste plantage heb je de mogelijkheid om bij Tamaredjo te lunchen om vervolgens na een tour vol informatie, cultuur en historie terug te keren naar Paramaribo.

Inpaklijst

Wanneer je de Commewijne plantage tour gaat doen, adviseren
we je om het volgende zeker mee te nemen:

- Dichte loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Sneakers zijn ook goed!

- Zonnebrandcreme ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit en de plantages gaat bezoeken!

- neem genoeg muggenspray mee zodat jij optimaal beschermt bent tegen ze.

-  Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fototoestel mee te nemen

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen jeecht aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als jeponcho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas inpast.

- Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronisch eapparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook omjouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-      Over het algemeen geldt: hoestiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife tespotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners ofje foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, omje schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je nietdat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesjevoelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.


Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >

Ook interessant voor jou!

andere trips in Boven-Suriname
bekijk alle trips in Boven-Suriname >

Ook interessant voor jou!

andere bucketlist trips
bekijk alle bucketlist trips >

Ook interessant voor jou!

andere expedities
bekijk alle expedities >