Saamaka Trail

Eiland hoppen in Boven Suriname

3, 4 of 5 daagse tour

Een bijzondere reis naar onze favoriete plekken in Boven Suriname

Een bijzondere trip door het hart van de mooie Marron cultuur. We nemen je mee naar het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika, naar een gemeenschap dat zich vestigden aan de Surinamerivier in het oerwoud. In deze dagen hoppen we van eiland naar eiland en brengen we je dichter bij de cultuur en adembenemende natuur. Je bezoekt onze favoriete plekken in het Boven-Suriname gebied en gaat op pad met een gids die uit het gebied komt. We plannen culturele, avontuurlijke en vooral leuke activiteiten in. Kortom, maximaal genieten van een bijzonder gebied.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

3- daagse tour pp. €320,-
3- daagse tour pp. €320,-
3- daagse tour pp. €320,-
4- daagse tour pp. €350,-
4- daagse tour pp. €350,-
4- daagse tour pp. €350,-
5- daagse tour pp. €450,-
5- daagse tour pp. €450,-
5- daagse tour pp. €450,-
1
2
3
4
5
6
7
8
Gegarandeerde datums:
Nog geen geplande datums
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
Kies een vertrekdatum:

Selecteer hieronder één van de bovengenoemde gegarandeerde datums en ga mee met een leuke groep mensen.

Staan hierboven geen gegarandeerde datums of wil je gewoon op een andere datum? Selecteer hieronder dan jouw gewenste vertrek datum.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

We gaan hiermee aan de slag en laten snel wat van ons horen.
Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen om nog aanvullende vragen te stellen. 
+597421157
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een bed;

• Zwemvest tijdens de wateractiviteiten;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Hangmat om in te overnachten indien gewenst.

Belangrijk:

• Zorg echt voor genoeg bescherming tegen het verbranden op de boot;

• Voor deze trip dien je goed ter been te zijn;

• Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van de locals;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Programma 3 dagen

Hotel Botopasi (1 nacht) - Isadou & Jaw Jaw (1 nacht)

Dag 1

Je reis start vandaag bij ons kantoor in de binnenstad van Paramaribo. Hier word je ontvangen door je Saramaccaanse gids die zelf is opgegroeid in het gebied waar je de komende dagen zal verblijven. Vanaf de stad is het ongeveer 3 å 4 uur rijden tot aan Atjoni, de kleurrijke rivierhaven van waar alle boten vertrekken richting de dorpen in het binnenland.

Onderweg naar Atjoni zie je het landschap al veranderen en waan je je al in een compleet andere wereld. Je gids zal bij verschillende historische punten stoppen om wat achtergrondinformatie te geven.

Vanaf Atjoni is het ongeveer 3 uur varen naar het eerste verblijf op deze trip, Hotel- Botopasi. Hotel Botopasi straalt rust en schoonheid uit in een werkelijk adembenemende omgeving. Na wat gegeten te hebben trek je samen met je gids erop uit voor een nadere kennismaking met een prachtige cultuur. Je trekt een dorpje in en krijgt een uniek kijkje in de wereld van de marrons. Je brengt in het dorpje Pikin Slee ook nog een bezoek aan het Saamaka musuem, waar aandacht wordt besteed aan de leefwerelden van vrouw, man en kind.

Hierna is het tijd om te ontspannen op het resort. Er wordt vanavond uitgebreid gegeten en er is genoeg gelegenheid om nog even een duik te nemen. Ben je avontuurlijk ingesteld? Vraag dan even aan de gids om nog een spannende jungletocht!

Dag 2

Lekker vroeg uit de veren om te genieten van het Boven- Suriname gebied in de ochtend. Na het ontbijt kun je nog een keer door het gastvrije Botopasi lopen, in de Surinamerivier zwemmen of gewoon genietn van de schoonheid van het gebied. Rond de middag is het tijd om een ander Saamakaans dorp te ontdekken. Deze keer reis je naar het Noorden, richting Atjoni. Een half uur voor dit havendorp ligt het prachtige Isadou. Hier wordt je weer opgewacht door de vriendelijke bevolking. Nadat je gesettled bent, heb je de mogelijkheid om het dorp te verkennen en als de waterstand het toe laat kan je heerlijk relaxen bij de Jaw Jaw sula. In de avond kun je voor de laatste keer nog genieten van de magische bosgeluiden die haar intreden hebben gemaakt wanneer het donker is geworden.

Dag 3

De laatste ochtend in het dorp. Geniet nog even van het magische geluid van het water en de jungle er omheen. De afgelopen dagen heb je het geluk en de schoonheid van de Marrons in de jungle ervaren. Na het ontbijt is het tijd voor een laatste duik in de Surinamerivier. Aan het eind van de ochtend staat de boot klaar voor de terugreis richting Atjoni. Gelukkig heb je de stroming mee en gaat de reis best snel.

Programma 4 dagen

Apiapaati (2 nachten)– Hotel Botopasi (1 nacht)

Dag 1

Je reis start vandaag bij ons kantoor in de binnenstad van Paramaribo. Hier word je ontvangen door je Saramaccaanse gids die zelf is opgegroeid in het gebied waar je de komende dagen zal verblijven. Vanaf de stad is het ongeveer 3 å 4 uur rijden tot aan Atjoni, de kleurrijke rivierhaven vanwaar alle boten vertrekken richting de dorpen in het binnenland.

Onderweg naar Atjoni zie je het landschap al veranderen en waan je je al in een compleet andere wereld. Je gids zal bij verschillende historische punten stoppen om wat achtergrond informatie te geven.

Vanaf Atjoni is het ongeveer 4 uur varen naar het eerste verblijf op deze trip, het groene eiland Apiapaati. . Hier staat Papada, de eigenaar van het kleine eiland, je al op te wachten om te helpen met het sjouwen van alle tassen. Papada is de vader van verschillende gidsen van ons dus het voelt meteen als thuiskomen. Na een rondleiding en een versnapering is het tijd om de zwemspullen aan te trekken en weer in de boot te stappen. Je vaart nu over het mooiste gedeelte (als je he tons vraagt) van de Surinamerivier richting de Tapawatravallen. Hier verlaten we de Suriname rivier voor de Gran Rio rivier.

Het is nu tijd om te watertuben door deze woeste stroomversnelling. Je krijgt professionele begeleiding en samen met een gids trotseer je deze mooie stroomversnelling. Afhankelijk van de waterstand kan je ook bepakt met een zwemvest springen in deze stroomversnelling voor een ultieme ervaring. Na deGran Dan maken we nog een korte stop bij de Tapawatravallen voor heerlijke natuurlijke ontspanning in de waterval.

Na alle waterpret zit je 's avonds na te genieten rondom het kampvuur op het eiland en is er de mogelijkheid voor een spannende jungle- of vaartocht voor de échte avonturiers.

Dag 2

Extra vroeg uit de veren vandaag! Je wordt namelijk al vroeg aan de ontbijttafel verwacht omdat de boot al klaar ligt voor de doorreis. Na het ontbijt, een duik en afscheid nemen van het vriendelijke personeel stap je in de boot. Vandaag staat je een avontuurlijke dag te wachten. In ongeveer 2 uur varen we door, naar Hotel Botopasi.

Hotel Botopasi straalt rust en schoonheid uit in een werkelijk adembenemende omgeving. Na wat gegeten te hebben trek je samen met je gids eropuit voor een nadere kennismaking met een prachtige cultuur. Je trekt een dorpje in en krijgt een uniek kijkje in de wereld van de marrons. Je brengt in het dorpje Pikin Slee ook nog een bezoek aan het Saamaka musuem, waar aandacht wordt besteed aan de leefwerelden van vrouw, man en kind.

Hierna is het tijd om te ontspannen op het resort. Er wordt vanavond uitgebreid gegeten en er is genoeg gelegenheid om nog even een duik te nemen. Ben je avontuurlijk ingesteld? Vraag dan even aan de gids om nog een spannende jungletocht!

Dag 3

De tweede dag begint met een stevig ontbijtje om weer verder te varen naar Gunsi. Vanaf Botopasi is het ongeveer anderhalf uur varen naar Gunsi. De ligging van dit dorpje is simpelweg magisch op een hoge groene heuvel. Het leuke van deze bestemming is dat lodges direct aan de rand van de Surinamerivier liggen.

Bij de aankomst kun je even ontspannen na de reis. Nadat je gesetteld bent maak je een korte wandeling in het dorp om kennis te maken met deSaramacaanse cultuur om hierna de jungle in te trekken. Tijdens deze wandeling leer je veel over de verschillende plant- en diersoorten die in het bos voorkomen. Vlakbij het bos liggen de kostgrondjes van de lokale gemeenschap waar je een kijkje kan nemen. Hierna is er genoeg tijd om te zwemmen en vissen in de Surinamerivier. De dag wordt afgesloten met een diner en een kampvuur. Tijdens dit kampvuur leer je de bewoners van het dorp beter kennen.

Dag 4

De laatste ochtend in het dorp. Geniet nog even van het magische geluid van het water en de jungle er om heen. De afgelopen dagen heb je het geluk en de schoonheid van de Marrons in de jungle ervaren. Na het ontbijt is het tijd voor een laatste duik in de Suriname rivier. Aan het eind van de ochtend staat de boot klaar voor de terugreis richting Atjoni. Gelukkig heb je de stroming mee en gaat de reis best snel.

Programma 5 dagen

Apiapaati – Hotel Botopasi - IIsadou

Dag 3 & 4 (en de 5e dag)  hetzelfde als het 4-daagse programma

 

Dag 1

Je reis start vandaag bij ons kantoor in de binnenstad van Paramaribo. Hier word je ontvangen door je Saramaccaanse gids die zelf is opgegroeid in het gebied waar je de komende dagen zal verblijven. Vanaf de stad is het ongeveer 3 å 4 uur rijden tot aan Atjoni, de kleurrijke rivierhaven van waar alle boten vertrekken richting de dorpen in het binnenland.

Onderweg naar Atjoni zie je het landschap al veranderen en waan je je al in een compleet andere wereld. Je gids zal bij verschillende historische punten stoppen om wat achtergrond informatie te geven.

Vanaf Atjoni is het ongeveer 4 uur varen naar het eerste verblijf op deze trip, het groene eiland Apiapaati. Hier staat Papada, de eigenaar van het kleine eiland, je al op te wachten om te helpen met het sjouwen van alle tassen. Papada is de vader van verschillende gidsen van ons dus het voelt meteen als thuis komen. Na een rondleiding en een versnapering is het tijd om de jungle outfits aan te trekkenen en weer in de boot te stappen. Je vaart nu over het mooiste gedeelte (als je het ons vraagt) van de Surinamerivier richting de Tapawatravallen. Aan de overkant van de Tapawatravallen ga je aan land en loop je langs de grootste medische post in Suriname, Djumu. Hier krijg je een kleine rondleiding, waar na je door het achterliggende dorp richting de jungle loopt. Na een hike tocht van ongeveer 2 uur beklim je de Ananasberg miden in het oerwoud. Na deze tocht is het tijd voor waterpret bij de Tapawatravallen.

Op de plek waar de Gran Rio en Pikin Rio samenkomen en deze een mooie waterval vormen kan je zwemmen en bijkomen van de beklimming. Adrenaline fanaten kunnen hier hun ‘ei’ kwijt om op de Airhead (sportluchtkussen) achter de boot te hangen en met hoge snelheid op het water te surfen.

Dag 2

Je krijgt een rondleiding door verschillende dorpen en ontmoet de lokale Marrons. Nadat je uiteindelijk via verschillende dorpjes uitkomt bij de Tapawatravallen stap je weer in de boot om door te varen naar de Gran Dan stroomversnelling.

Het is nu tijd om te watertuben door deze woeste stroomversnelling. Je krijgt professionele begeleiding en samen met een gids trotseer je deze mooie stroomversnelling. Afhankelijk van de waterstand kan je ook bepakt met een zwemvest springen in deze stroomversnelling voor een ultieme ervaring. Na alle waterpret zit je 's avonds na te genieten rondom het kampvuur op het eiland en is er de mogelijkheid voor een spannende jungle-  of vaartocht voor de échte avonturiers.

Inpaklijst:

Wanneer je de Saamaka Trail gaat beleven, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Apiapaati zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar de resortjes!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        De resortjes liggen aan de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.