Santigron

Alles over de Marron geschiedenis

dagtrip

Een trip vol cultuur, natuur en geschiedenis van de Marron gemeenschap

De tour naar Santigron is een gevarieerde tour vol cultuur, natuur en geschiedenis. In dit traditionele Marrondorp in het district Wanica leven mensen van verschillende Marronstammen. Tijdens deze tour ontdek je samen met een gids de cultuur, de bijzondere levenswijze van de bewoners, de geschiedenis en de natuur. Je wordt bijvoorbeeld getrakteerd op een cultureel Awasa, de Songuedans, en je ziet de houtsnijwerken. Je hebt ook de gelegenheid om op eigen houtje het dorp te ontdekken en met de mensen te praten. Je kunt heerlijk zwemmen in de rivier en lekker luieren in je hangmat.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dagtour | € 100,-
Dagtour | € 100,-
Dagtour | € 100,-
Gegarandeerde datums:
12 augustus
Kies een vertrekdatum:
Voorlopig alleen dagtripjes mogelijk. Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Transport;

• Gids;

• Lunch, drank en fruit;

• Alle beschreven activiteiten in het programma (onder voorbehoud).

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Ontbijt en avondmaal.

Dagtour

Je vertrekt vanuit Paramaribo naar Santigron. In Lelydorp maak je even een tussenstop zodat er inkopen voor de lunch van die middag worden gedaan. Hier heb je de mogelijkheid om een Surinaamse markt te bezoeken. Na ongeveer 60 km. kom je aan bij het bijzondere dorpje Santigron aan de Saramaccarivier. Het lijkt echter alsof je je diep in het binnenland van Suriname bevindt. In het dorp leven de Marrons nog volgens de traditionele cultuur en tradities.

Marron cultuur

In het dorp word je verwelkomd met een drankje. Hierna neemt de gids je mee voor een rondleiding door het dorp. Hij vertelt jullie over de belangrijkste bezienswaardigheden, de natuur, cultuur, het ontstaan, en de geschiedenis van het dorp. Tijdens jouw bezoek heb je de mogelijkheid om met de personen van het dorp te praten. De bewoners van Santigron staan bekend als zeer gastvrij en ze zullen openhartig over hun cultuur, dorp en leven vertellen. In de middag staat er een speciale Surinaamse lunch op je te wachten. Na de lunch zullen de kinderen uit het dorp een traditioneel dansoptreden opvoeren en je hebt de tijd om traditionele, met de hand gemaakte houtsnijwerken en andere ambachtelijke spullen te kopen.

Lodge

In de middag vaar je met een korjaal over de Saramacca rivier naar het Marrondorp Haarlem. Hier vervolg je de reis naar een kreek vlakbij het dorp om hier van de natuur en dieren te genieten. Na deze dag vol cultuur en natuur staat de bus bij het dorp op je te wachten voor de terugreis naar Paramaribo. Je bent ongeveer om 20:00 uur weer terug in Paramaribo.

2 daagse tour

Dag 1

Je vertrekt vanuit Paramaribo naar Santigron. In Lelydorp maak je even een tussenstop zodat er inkopen voor de lunch van die middag worden gedaan. Hier heb je de mogelijkheid om een Surinaamse markt te bezoeken. Na ongeveer 60 km. kom je aan bij het bijzondere dorpje Santigron aan de Saramaccarivier. Het lijkt echter alsof je je diep in het binnenland van Suriname bevindt. In het dorp leven de Marrons nog volgens de traditionele cultuur en tradities.

In het dorp word je verwelkomd met een drankje. Hierna neemt de gids je mee voor een rondleiding door het dorp. Hij vertelt jullie over de belangrijkste bezienswaardigheden, de natuur, cultuur, het ontstaan, en de geschiedenis van het dorp. Tijdens jouw bezoek heb je de mogelijkheid om met de personen van het dorp te praten. De bewoners van Santigron staan bekend als zeer gastvrij en ze zullen openhartig over hun cultuur, dorp en leven vertellen. In de middag staat er een speciale Surinaamse lunch op je te wachten. Na de lunch zullen de kinderen uit het dorp een traditioneel dansoptreden opvoeren en je hebt de tijd om traditionele, met de hand gemaakte houtsnijwerken en andere ambachtelijke spullen te kopen.

In de middag vaar je met een korjaal over de Samacca Rivier naar het Marrondorp Haarlem. Hier vervolg je de reis naar een kreek vlakbij het dorp om hier van de natuur en dieren te genieten. In de avond staat er een heerlijke BBQ op je te wachten zodat je met een volle maag en voldoening kunt uitrusten voor de volgende dag.

Dag 2

Op de eerste dag heb je kennis gemaakt met de Marron cultuur van Suriname. Op de tweede dag maak je kennis met een andere en bijzondere bevolkingsgroep van het land. Na het ontbijt maak je namelijk een jungletocht naar het Inheemse dorp Pikin Poika. Hier ervaar en leer je over de traditionele Inheemse cultuur en zie je hoe de mensen hier in harmonie met de natuur leven. Je ontmoet ook de dorps kapitein. Na deze 2- daagse tour vol cultuur en natuur staat er in de middag een bus bij het dorp Santigron op je te wachten voor de terugreis naar Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je naar Santigron gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Goedeloopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maareven in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben!

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen jeecht aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder iseen waterdichte tas altijd aan te raden. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas inpast.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uithet binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-      Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners ofje foto’s van ze mag maken. Ditgeldt vooral voor de oudere inwoners.

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.


Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >