Vissen in Suriname

Riviermonsters

Dagtrip of meerdaagse tour

Ontdek het Surinaamse vissenparadijs

Suriname staat bekend om zijn vele tropische en exotische diersoorten. Over de hele wereld reizen natuurliefhebbers af naar Suriname in de hoop om een glimp op te vangen van bijvoorbeeld de tapir, de papegaaien en de jaguar. In de Surinaamse wateren zijn er echter ook op zijn zachtst gezegd bijzondere dieren te vinden. Hier leven de reuzachtige meervallen, Tukanari's, roggen, anjumara's en piranha's om maar een paar vissoorten te noemen. Tijdens een van deze geheel verzorgde vistours kan jij op de beste visplekken van Suriname deze riviermonsters uit het water hengelen.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

Suriname- Commewijnerivier | € 80,-
Suriname- Commewijnerivier | € 80,-
Suriname- Commewijnerivier | € 80,-
Monding Atlantische Oceaan | € 80,-
Monding Atlantische Oceaan | € 80,-
Monding Atlantische Oceaan | € 80,-
Brokopondo Stuwmeer dagtour |. € 125,-
Brokopondo Stuwmeer dagtour |. € 125,-
Brokopondo Stuwmeer dagtour |. € 125,-
Brokopondo Stuwmeer 2 daagse tour | € 300,-
Brokopondo Stuwmeer 2 daagse tour | € 300,-
Brokopondo Stuwmeer 2 daagse tour | € 300,-
Brokopondo Stuwmeer 3 daagse tour | € 300,-
Brokopondo Stuwmeer 3 daagse tour | € 300,-
Brokopondo Stuwmeer 3 daagse tour | € 300,-
Coppename - Wayambo 3 daagse tour | € 550,-
Coppename - Wayambo 3 daagse tour | € 550,-
Coppename - Wayambo 3 daagse tour | € 550,-
Gegarandeerde datums:
Er zijn nog geen datums gepland voor deze trip. Vraag een datum aan in het formulier.
20, 22, 27 jan.
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

(Dagtrips)

 • Boot
 • Hengels, molens en ander vismateriaal
 • Kunst en natuurlijk aas
 • Surinaamse broodjes, seizoensfruit, water, frisdrank en sap

(Meerdaagse tours)

 • All inclusive (behalve alcoholische drank)

Niet inbegrepen

(Dagtrips)

 • Alcoholische drank
 • Avondmaal
 • regenpakken

(Meerdaagse tours)

 • Alcoholische drank
 • Regenpakken
 • Laarzen

Dagtrip: Suriname/ Commewijnerivier

Je hoeft niet ver buiten de stad te reizen om ware riviermonsters te kunnen vangen. Vanaf Paramaribo is het een half uurtje varen naar een plaats waar dit perfect kan. Hier komen namelijk de Surinamerivier en de Commewijnerivier samen. Je kan hier verschillende meerval soorten, kubi's trapoen en snoek soorten vangen.

Dagtrip: Riviermonding

Even voorbij het punt waar de Commewijnerivier en de Surinamerivier samen komen, komt deze rivier uit in de Atlantische Oceaan. Het water is hier brak (combinatie van zout- en zoetwater). Deze riviermonding is de ideale plek om bijvoorbeeld. roggen, zeeforellen, gramargoe's en verschillende meerval soorten te vangen.

Dagtrip: Brokopondo Stuwmeer

Het Brokopondo Stuwmeer is de ideale plek voor ervaren vissers die een dag hun favoriete sport willen beoefenen. Het is deze dag vroeg opstaan want het is vanuit Paramaribo ongeveer 2 uren lang rijden naar het stuwmeer. Op het meer zie je de typerende dode bomen in het water staan. Op dit meer ten grote van de provincie Utrecht is er natuurlijk genoeg ruimte om te vissen. Maar de gids weet natuurlijk op welke plekken je het beste piranha's, kubi's en tukanari's kan vangen. Deze tour vereist wel gemiddelde ervaring van werpen/ kunstaas vissen van jouw als sportvisser.

2 daagse tour: Brokopondo Stuwmeer

Het Brokopondo Stuwmeer is de ideale plek voor ervaren vissers die een dag hun favoriete sport willen beoefenen. Het is deze dag vroeg opstaan want het is vanuit Paramaribo ongeveer 2 uren lang rijden naar het stuwmeer. Hier stap je op een sportvisboot.Op het meer zie je de typerende dode bomen in het water staan. Op dit meer ten grote van de provincie Utrecht is er natuurlijk genoeg ruimte om te vissen. Maar de gids weet natuurlijk op welke plekken je het beste piranha's, kubi's en tukanari's kan vangen. In de namiddag vaar je naar het luxieuze resort dat ligt op Matu island. Hier kun je na een lange, intensieve dag genieten van een heerlijk avondmaal, een goede douche en een goede nachtrust. In de ochtend na het ontbijt is het weer tij dom de hengels erbij te pakken voor nog een mooie visdag op het stuwmeer. In de avond keer je na een geslaaagde vistour weer terug naar Paramaribo.

3 daagse tour: Brokopondo Stuwmeer

Het Brokopondo Stuwmeer is de ideale plek voor ervaren vissers die een dag hun favoriete sport willen beoefenen. Het is deze dag vroeg opstaan want het is vanuit Paramaribo ongeveer 2 uren lang rijden naar het stuwmeer. Hier stap je op een sportvisboot. Op het meer zie je de typerende dode bomen in het water staan. Op dit meer ten grote van de provincie Utrecht is er natuurlijk genoeg ruimte om te vissen. Maar de gids weet natuurlijk op welke plekken je het beste piranha's, kubi's en tukanari's kan vangen. In de namiddag vaar je naar het eiland "Ludawai". Op dit eiland heb je de mogelijkheid om in een hangmat, stretcher of in een tent te slapen. Op het eiland zijn de basisvoorzieningen aanwezig als het gaat om sanitaire voorzieningen. Dit geeft de vistour ook nog een eens een survival lading. De volgende 2 dagen zullen geheel in het teken van het vissen staan.

3 daagse tour: Coppename/ Wayambo

De Coppename rivier is een van de grootste rivieren in Suriname en ideaal om te vissen. Aan deze rivier woont bijna niemand waardoor jij je met je hengel alleen op de wereld waand. Dat er weinig mensen wonen is natuurlijk ook gunstig als het om de vispopulatie van de rivier gaat. Het sportvissen zal natuurlijk centraal staan tijdens deze tour, maar je zult je ook meerdere keren vergapen aan de prachtige natuur, andere dieren die je tegen komt en de rust. De overnachtingen zullen ook back to basic in het bos aan de waterkant plaats vinden. De vissoorten die je hier kunt vangen zijn tukanari's, piranha's, lalau's, kubi's, diverse meervalsoorten en anjumara's (oftewel wolfsvissen waarvoor het programma "Rivermonsters" naar Suriname is afgereisd). Zou je deze vistour langer willen doen dan is dat geen probleem.

Inpaklijst:

Wanneer je een vistour gaat doen, adviseren we het volgende om mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over muggen wanneer je de mogelijkheid hebt om in het donker te vissen.

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit.

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor wanneer je blijft overnachten. Dit is altijd handig!

-       Natuurlijk kan je ook een duik nemen als dit het toelaat. Neem daarom je zwemkleding mee.

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden om een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. A

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas?

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Handige Tips:

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >