De Suriname hotspots van Dané

Weet precies waar je moet zijn in Paramaribo

De Suriname hotspots vanDané

Ga jij binnenkort stage lopenin Paramaribo en ben je benieuwd naar de hotspots van dit land? Dat snappen we!Daarom laten we huidige stagiaires aan het woord, die zijn of haar persoonlijkeervaringen met jou deelt, zodat jij straks precies weet waar je moet zijn inParamaribo. We bijten het spits af met Dané en stellen haar 6 vragen over eten, uitgaan, zwembaden en andere leuke plekken. Zij is derdejaars student van deopleiding Facility Management aan de Haagse Hogeschool. 

1. Waarga je ’s avonds het liefst eten?

Waar eet ik het liefst? Datis een lastige vraag. Het ligt er maar net aan waar je op dat moment wilt eten. Gelukkig is er hier in Paramaribo eendiverse keuze aan restaurantjes. Voor een lekker stuk vlees moet je zeker weten naar Mighty Racks gaan. Voor eenheerlijke pasta of stuk tonijn kan je terecht bij Souposo. Voor een goedgevulde salade kun je terecht bij Jomax. Bij het Ogi restaurant kan je voor allyou can eat sushi gaan, voor de sushi verslaafde onder ons. En heb je zin omlekker decadent te doen, maak dan zeker een reservering bij The Garden of Eden.Food is life!

Uit al deze heerlijke restaurantjes is Souposo toch wel mijn favoriet. Dit komtonder andere doordat ik er één straat vanaf woon. Je kiest dan toch snel voorde makkelijkste en lekkerste optie.

Eten in de sfeervolle tuin van Souposo.

2. Watis de leukste plek om uit te gaan?

Studentenavond is ook inSuriname op donderdag. Op donderdag is het feestje te vinden in Havana. Jevindt hier in de beginnende avonduren de dans: salsa. Rond een uur of één gooije de salsa pasjes aan de kant en ga je los met iedereen.  Op vrijdag en zaterdag is het feestje te vinden in club Tequila. Zodra ditfeestje is afgelopen kun je er nog voor kiezen om door te gaan naar de overkantvan de straat, naar: CLRS.

3. Watis je favoriete Surinaamse gerecht?

Mijn favoriete Surinaamsegerecht is toch wel echt: Roti. Roti had ik voordat ik naar Suriname ging nog nooit gegeten. Wanneer ik terug ben in Nederland, ga ik dit zeker nog eens eten. Je krijgt trouwens van dit gerecht behoorlijk viezehanden, but it’s worth it!

4. Bijwelk zwembad chill je het liefst?

Mijn favoriete zwembad inParamaribo is Torarica. Dit komt doordat er veel stagiaires te vinden zijn, dusveel gezelligheid. Ook is het een voordeel dat dit zwembad in het centrum vande stad ligt. Maar het is ook afhankelijk van de tijd die je die dag hebt. Alsje de hele dag vrij hebt kan je bijvoorbeeld heerlijk naar Jacana of Toraricavoor ongeveer 100 SRD. Als je iets minder lang de tijd hebt, kun je beter naarhet Zin resort gaan. Bij Zin resort kan je al voor 25 SRD een plons in hetzwembad wagen.

Het zwembad van Torarica.

5. Bij welke winkel in Paramaribo kun je het leukst shoppen?

Er zijn in Suriname niet veel leuke winkels waar je kan shoppen. Dit komt natuurlijk doordat ik de winkels inNederland gewend ben (Zara, H&M, Berhska, Pull&Bear etc.). De enige winkel in Suriname die hierop lijkt is de Mango. De Mango is te vinden bij deHermitage Mall. Mijn tip is dan ook: Neem genoeg leuke kleding vanuit Nederland mee.

Mango vlakbij de Hermitage mall.

6. Watis volgens jou de leukste trip?

De Samaaka Trail. Wij gingen op trip naar twee plekjes aan de Surinamerivier: Botopasi en Gunsi. Tijdens deze tour krijg je meer te weten over de prachtige natuur en cultuur. Het is zo bijzonder om een kijkje te mogen nemen in de Marron cultuur. Ook vond ik het fijn om even te ontsnappen uit de drukte van Paramaribo. Je kan hier pas echt stilstaan bij het feit wat vooravontuur je hier mee maakt!

Een houten huisje tijdens de Samaaka trail.

 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.