Vier Holi Phagwa in Suriname

hindoeïstisch feest in Maart

Vier Holi Phagwa in Suriname

Holi Phagwa of Phagwa is een hindoeïstisch feest dat ieder jaar rond de maand maart wordt gevierd. Het is een combinatie van een lentefeest, nieuwjaarsfeest en ze vieren de overwinning van het goede op het kwade. Op deze kleurrijke manier wordt door de Hindoes het nieuwe jaar ingeluid. Tijdens het feest wens je elkaar: Subh Holi. 

Holika verbranding

Een paar dagen voor het Holi Phagwa feest wordt er een brandstapel gemaakt en de Pandit bepaalt op welk uur de Holika in brand gestoken wordt. Deze brandstapel is een soort toren en bestaat uit vele houtpallets met palmbladeren. De verbranding kun je ook in Suriname met eigen ogen bewonderen en wij vinden het persoonlijk echt de moeite waard om eens te gaan kijken, als je geïnteresseerd bent in cultuur. 

Holika verbranding

Holi Phagwa in de Palmentuin van Paramaribo

Op donderdag 21 maart 2019 viert Suriname Holi Phagwa. SUforYou vindt het persoonlijk het leukste feest van het jaar! De meeste Surinamers trekken richting de Palmentuin om dit kleurrijke feest met poeder te vieren. Vier feest, dans, lach en geniet. Het strooien met gekleurd poeder/water maakt dit feest extra leuk!

SUforYou tip: knoop een haarband of doek in je haar, zodat je niet over een half jaar nog steeds roze of groene plukken haar hebt. ;)

Holi Phagwa vieren in de Palmentuin

Een kleine kleurrijke sfeerimpressie van Holi Phagwa: 

Hopelijk heb je na het lezen van deze blog een goed beeld gekregen van deze Nationale Feestdag. Ga jij Holi Phagwa vieren in Suriname? Dan wensen we je ontzettend veel plezier! 

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.