Top 10 restaurants in Paramaribo 2024

Op zoek naar een leuk en lekker restaurant in Suriname? Vind hier de top 10 beste restaurants...

Top 10 restaurant in Suriname

Dat de Surinaamse keuken uitgebreid is, is wel bekend. Maar waar vind je nou de beste spots om uiteten te gaan in Paramaribo? Vind hieronder de 10 beste restaurants van Suriname:

1. Blauwgrond – Javaans

Blauwgrond is een plek in Paramaribo waar je heerlijk Javaans kunt eten. Blauwgrond staat bekend om de vele typische Javaanse eethuisjes die Warungs worden genoemd. Je zit dus eigenlijk in een tuin wat omgetoverd is tot restaurantje. Ga eens naar Warung Felicia, hier vind je de lekkerste Saoto soep van Paramaribo!

2. Sushi Ya – Japans

Waar je in Nederland het ene na het andere Japanse restaurant hebt, heeft Suriname hier niet veel keuze in. Er zijn er een stuk of 3, maar de állerbeste vind ik toch Sushi Ya, gevestigd aan de van Sommelsdijckstraat. Het is voor Surinaamse begrippen wat aan de dure kant met zo’n 12 tot 20 Amerikaanse dollar per rol. Je besteld hier dus hele rollen per keer. Al zijn deze rollen wel dusdanig groot dat je vaak met 1 wel vol zit. Neem wat huisgenoten mee en deel een aantal van deze overheerlijke sushi rollen en vergeet zeker niet de Crispy Alaska te bestellen!

Sushi rol van Sushi Ya

 

3. Pane E Vino – Italiaans

Naast Sushi Ya zit een Italiaans restaurant, Pan e vino. Je kunt hier heerlijke Italiaanse gerechten krijgen, van pasta’s en pizza’s naar vleesgerechten. Ook hier is het wat duurder dan de meeste Surinaamse restaurants, maar het is het zeker waard om er een keertje te gaan smullen. Daarnaast hebben ze ook heerlijke wijnen op de kaart staan!

4. Raja Ji – Indiaas  

Zin in Indiaas? Ga dan naar Raja Ji, ook gevestigd aan de van Sommelsdijckstraat. Bij Raja Ji vind je de lekkerste Indiase Curry’s van Paramaribo. Ze hebben super veel verschillende Curry’s vegetarisch én met vlees. Mijn all-time favourite is de Butter Chicken!

5. Zus&Zo – Europese keuken

Zus&Zo is een gezellig eetcafé wat tegenover de Palmentuin zit. Je kunt hier voor goede prijzen lekker Europees lunchen of dineren. En snak je toch stiekem naar een Nederlandse snack? Ze hebben hier ook bitterballen! Daarnaast is de tuin erg gezellig aangekleed, voornamelijk s’ avonds zit het er erg leuk.

Zus&Zo, Paramaribo

6. Passie, Food & Wines

Ben je op zoek naar iets meer luxe? Ga dan naar Passie, Food & Wines voor een geweldige fine dine ervaring! Je kunt hier lunchen of dineren, á la carte of een verrassingsmenu. Het restaurant wordt gerund door een chef-kok en een sommelier. Je zult er dus gegarandeerd heerlijk eten en genieten van een goed wijntje. Mijn tip: Ga voor een verrassingsmenu met wijnarrangement! Zo krijg je eten voorgeschoteld waar je misschien niet zo snel voor zou kiezen, maar wat wel echt super lekker is. Daarnaast krijg je bij elke gang een bijpassende wijn waardoor het eten nog meer tot z'n recht komt.

7. Garden of eden – Thais  

Garden of Eden is een gezellig restaurant met een super sfeervolle tuin. Hier kun je dan ook uitermate genieten van een heerlijke Thaise maaltijd. Ze hanteren het concept van een Thaise Maaltijd: samen verschillende gerechten delen. Het is wat prijziger dan gemiddeld in Suriname, maar voor Nederlandse standaarden is het prima te doen.

8. De Waag – Mix

Roline’s De Waag is te vinden in het historische pand aan de waterkant van Paramaribo. Dit gebouw werd in de 19eeeuw gebruikt om producten, afkomstig van plantages, af te wegen. In het gebouw staat nog steeds een oude weegschaal. Naast dat je er heerlijk Surinaams of Europees kan eten, is het er ook heel erg sfeervol!

De Waag aan de Waterkant

9. Souposo – Surinaams

Souposo betekent soephuis in het Surinaams. Je hebt hier namelijk een menukaart vol met soepen. Voornamelijk de pindasoep is erg populair. Deze zou je dan ook zeker een keer moeten proberen!

10. LasTias – Mexicaans

Zin in een quesadilla of heerlijke taco’s? Voor de beste Mexicaanse gerechten moet je bij Las Tias zijn. Je kunt er van alles krijgen, van fajita tot chimichanga’s en het is allemaal super lekker! Daarnaast is het ook een erg gezellige plek om te zitten. Dus, trommel je huisgenoten op voor een heerlijke Mexicaanse avond bij Las Tias.

Heerlijke chimichanga bij Las Tias

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.