December in Paramaribo: feestmaand van het jaar!

Events

Fleur
December 10, 2017

Onze favoriete feesten in de december feestmaand in Paramaribo

December in Paramaribo staat al jaren bekend als dé feestmaand van het jaar. In deze maand wordt er niet alleen een feest gehouden tijdens de Kerst en Oud en Nieuw, maar ook op alle dagen die daar naartoe leiden. Dit varieert enorm: van exposities tot de vetste feesten en concerten. Maar welke feesten wil je niet echt niet over het hoofd zien? Wij hebben onze favorieten op een rij gezet, zodat jij de belangrijkste events niet hoeft te missen!

15 december 2017: Het DSB Kerstconcert op het DSB voorplein. Dit feestelijke concert wordt buiten gehouden en is gratis voor iedereen die wilt luisteren naar de diverse muziek- en zanggroepen en de Kerstoverdenking. Dit concert begint om 19:00.

16 december 2017: Sip, sip, Hooray! bij Buitengewoon is een heuse aanrader! Voor de derde keer wordt dit event georganiseerd, waar je van 21:00 tot 02:00 kan genieten van een avondje samen eten, drinken en dansen op de gezelligste nummers.

 

21 december 2017: Are You Thirsty is back in Torarica! Dit 21+ feest staat in het kader van een zorgeloze avond met vrienden, veel plezier en geweldige herinneringen. Wil jij gebruik maken van gratis entree? Meld je dan alvast aan via deze link: https://goo.gl/forms/yeClw9KyRxqHsTc32. Vergeet je ID niet voor dit feest! Check out de video hiernaast voor impressions!

23 december 2017: OASE Mofo Yari Dyugu Dyugu Extravaganza in Vereniging OASE! Dit feest gaat door tot in de vroege ochtend (van 20:00 tot 05:00). Hier kan je het volgende verwachten: meedere ruimtes met vintage carnaval-thema podiums, steltlopers, spellen, live optredens en een foodcourt. Artiesten waaronder Gregor Salto, C Futego, Gabriel Santos, Andy Safado en Oefmeister zullen aanwezig zijn om jou dansende te houden! Kaarten zijn 50 SRD en ook bij ons op het kantoor verkrijgbaar!

23 december 2017: Wil jij ook de bijna 360 degrees-view op de bekende Voltzberg meemaken? Ga dan mee op de 4-daagse tour richting het Centraal Reservaat en laat je verrassen door de ongereptheid van de immens-grote jungle. Deze speciale Kerst tour wordt voor 210 euro aangeboden; voor verdere informatie (of aanmelden) kan je een mail sturen naar info@suforyou.nl. Voel je on top of the world in de Surinaamse jungle!

24 december 2017:  Final Edition Kerst in het Wit in Club Touché! Van 22:00 tot 06:00 gaat het hier op de zondag helemaal los (en dat mét gratis toegang!). Je voelt de dresscode voor dit feest natuurlijk al aankomen: strictly WHITE! De sneeuw in Nederland is over-rated, want als je hier rondloopt zal je het gevoel hebben dat je in Winter wonderland aangekomen bent (of bij Sensation staat te dansen). Let’s unite in white!

24 december 2017: Niet alleen events in de stad zijn de moeite waard om erbij te zijn, maar ook in het binnenland! Ga mee naar Apiapaati en vier Kerst in stijl! Een unieke ervaring en voor de meesten onder ons een once-in-a-lifetime-opportunity om midden in de rimboe te zitten, terwijl je geniet van je Kerstdiner. Deze 4-daagse tour gaat met flinke korting de deur uit en wordt aangeboden voor 195 euro. Aanmelden kan via info@suforyou.nl.

25 december 2017: Vanaf 20:00 kan je al terecht bij Christmas@D’BAR, waar je na een paar drankjes al helemaal in de stemming bent gekomen voor het feest een paar deuren verderop: KERST@SU in Club Tequila. Hier gaan de deuren om 23:00 open en kan je nacht wegdansen en –drinken in gezellige Kerstsferen!

26 december 2017: Ben jij al op Apiapaati geweest of ben jij juist een avonturier op zoek naar het ongerepte Westen? Dan is ook hier de oplossing voor gevonden! Op deze dag vertrekt een 3-daagse tour naar Blanche Marie, waar je heerlijk kan genieten van de natuur in een Kerstjasje. Voor meer informatie en aanmelden, mail je naar info@suforyou.nl.

28 december 2017: Mis jij de Italiaanse keuken? Dan is dit de kans om even met de ogen dicht in Italië te zitten tijdens het event Pizza and Pasta party bij Buitengewoon. Tussen 18:00 en 23:00 kan je genieten van heerlijke pizza’s en pasta’s met gezellige muziek!

29 december 2017: Latin Night – End of the Year Edition op de Verdieping in ’t Vat. Laat zien wat je geleerd hebt tijdens de salsa-lessen van afgelopen tijd, grijp een partner en dans tussen 22:00 en 02:00 op de mooiste Latin nummers op deze locatie.

30 december 2017: Tijdens de laatste dagen van het jaar zullen alle kroegen, clubs en cafés hun uiterste best doen om de tofste feesten neer te zetten. Zo is ook de Pre-Owru Yari party in ’t Vat eentje die je niet wilt missen. Tussen 21:00 en 02:00 kan je hier terecht voor gezelligheid, drankjes en een hoop gedans en gesjans. Mocht je daarna nog ergens naartoe willen, kan je altijd terecht bij de overburen D’Bar en Club Tequila om uiteindelijk compleet voldaan weer strompelend richting huis te gaan (van al het gedans natuurlijk…)


31 december 2017: Schrik niet wakker om 10:00! De Parbo Pagara Prisiri vindt in het centrum van Paramaribo plaats, wat voor de nodige knallen, muziek en gejuich zorgt. Meterslang vuurwerk wordt in de straten neergelegd en afgestoken, waar iedereen naar komt kijken. Het is natuurlijk ook wel heel bijzonder om mee te maken! Deze happening is tot 18:00, waarna de mensenmassa naar het Onafhankelijkheidsplein verhuisd om zich daar te verzamelen voor het Aftellen op het Onafhankelijkheidsplein. Dus neem je fles champagne mee, want hier wil je bij zijn om het mooie vuurwerk vanaf middernacht te aanschouwen!

01 januari: Mocht je na het feesten van afgelopen dagen nog zin (en geld) hebben in een feestje, dan kan je bij D’Bar terecht vanaf 20:00 voor de New Years Celebration! Vergeet na een paar drankjes dat je goede voornemens had gemaakt en dans de ochtend tegemoet!

Mocht jij je wel aan je goede voornemens willen houden, dan hebben wij nog een heel bijzonder event op de planning voor je, namelijk de Bigi Broki Waka (de grote brug loop) op 07 januari. Jij snapt natuurlijk over welke brug ze het hier hebben: de Jules Wijdenboschbrug! Om 07:00 (ja, 's ochtends inderdaad!) loop jij samen met honderden mensen over deze lange brug en kan jij het hele jaar weer onbezorgd zondigen. Voor de fanatiekelingen: je kan je ook aanmelden voor de 5km en 10km snelloop tijdens dit event!

Hele fijne feestdagen toegewenst en maak de mooiste herinneringen deze maand in het onvergetelijke Suriname!