Kabalebo Nature Resort

Kabalebo nature park

4, 5 of 8 dagen

Ontdek het westelijke Surinaams regenwoud met haar bijzondere flora en fauna

Ontspan en ontdek het Westen van Suriname dat op deze plek alleen bestaat uit het ongerepte Amazoneregenwoud. Hier ga je de mooiste plekken bezichtigen en hier kom je helemaal tot rust. Laat je verassen door de schoonheid van de natuur.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

4 daagse | Vanaf €700,-
4 daagse | Vanaf €700,-
4 daagse | Vanaf €700,-
5 daagse | vanaf €800,-
5 daagse | vanaf €800,-
5 daagse | vanaf €800,-
8 daagse | vanaf €900,-
8 daagse | vanaf €900,-
8 daagse | vanaf €900,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever op een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

• Vliegticket naar het resort

• Alle beschreven activiteiten

• Een professionele gids

• Maaltijden, snacks en drinken

•  Airco en klamboe in de lodge

Niet-inbegrepen

• Alcoholische drank

• Souvenirs

• Materiaal om te vissen

Belangrijk

De prijzen zijn afhankelijk van het seizoen, aantal personen en de bezetting. Ben je geïnteresseerd in deze tour? Dan kun je ons het beste even mailen naar info@suforyou.nl of vul het tripformulier in.

Programma

4 daagse programma

Dag 1

Je avontuur voor deze bijzondere tour begint op het lokale vliegveld van Paramaribo "Zorg & Hoop". Vanaf hier is het ongeveer een uur vliegen naar Kabalebo, gelegen in het Westen van Suriname. Tijdens de vliegreis merk je al in wat voor een bijzondere omgeving het resort ligt. Naarmate je vliegreis vordert, zul je niets anders zien dan bomen en af en toe een kreek of een rivier. Op Kabalebo wordt je hartelijk welkom geheten door het personeel en volgt er eerst een rondleiding door het resort, waarna een lunch volgt.

Na de lunch is het tijd om de prachtige omgeving te ontdekken. Je stapt in een korjaal om een zeer bijzondere wandeling te maken. Er kan uit drie verschillende wandelingen gekozen worden.

  • de sula's (stroomvernellingen) in het gebied. Hier kun je heerlijk afkoelen en de stroming van het water als een natuurlijke masage op je in laten werken.
  • Een boswandeling vanaf de voet van de Misty Mountain naar Zandkreek.
  • Een boswandeling vanuit de Beech craft trail.

Na een van deze wandelingen wordt de koorjaal op en rustig tempo stroomafwaarts meegenomen waardoor u de prachtige natuur, de vogels en andere dieren op je in kunt laten werken en kunt spotten. Hierna is het tijd voor een avondmaal dat bestaat uit Surinaamse gerechten. Tijdens hett eten zal er vol bewondering over de dag worden nagepraat en zal het programma van de dag erna worden besproken. Hierna heb je de tijd omvanuit je hangmat die aan de veranda van je lodge is gebonden, in alle rust en stilte genieten.

Dag 2

Op de tweede dag ontwaak je midden in de jungle door het geluid van de vogels en de brulapen. Na het ontbijt, wordt het tijd om te wandelen en de natuur te aanschouwen. Er wordt namelijk een wandeling gemaakt naar de "Misty mountain". De ze 5 uur durende wandeling leidt je midden door het oerwoud. Tijdens de wandeling is de kans groot dat je verschillende diersoorten zult horen en zien, zoals brulapen, doodskopaapjes, ara's, kikkers, slangen, vlinders, enz.Het letterlijke en het figuurlijke hoogtepunt van deze wandeling is de top van de Misty mountain. Hier heb je een enorm uitzicht over het regenwoud, het resort Kabalebo en de zuid- westelijke bergen van Suriname. Op zo'n moment ervaar je pas hoe klein je als mens bent en hoe groot de natuur kan zijn.

Op de terugweg zullen de Charlie vallen ook nog worden aangedaan. Hier is het tijd om te ontspannen, af te koelen en te lunchen waardoor je weer helemaal fris en fruitig en met een volle maag het laatste gedeelte van de terugweg kunt afleggen.Bij het resort kun je van het zwembad genieten of van de natuur om je heen. Na het diner zullen de activiteiten van de volgende dag besproken worden.

Dag 3

Op de derde dag vaara je na het ontbijt naar de Moi Moi waterval. Hier ga je een educatieve wandeling maken door het bos. Tijdens de wandeling krijg je veel uitleg over de planten en dieren die ervoor komen. Bij de Moi Moi waterval zal de lunch geserveerd worden. Na de lunch is het tijd om terug te varen naar de main lodge. In de middag staat er vrije tijd op het programma. Je kunt gaan zwemmen in het zwembad, gaan vissen.. In de avond na de lunch zullen de activiteten van de volgende dag besproken worden.

Dag 4

Op de laatste dag staat er een leuke verassing op je te wachten. Met een korjaal zul je stroomopwaarts. Bij de Krong Soela zal je avontuur beginnen. Hier vaar je stroomafwaarts en kajak je terug naar de main lodge. Na de lunch is het helaas weer tijd om afscheid te nemen en vlieg je weer terug naar Paramaribo.

5 daagse tour

Dag 1 t/m 3 zijn hetzelfde als bij de 4 daagse tour.

Dag 4

Na het ontbijt drijf je in alle stilte naar de kreek "Kilo 3". Hier maak je een mooie wandeling naar de kreek van Kilo 3. Hier wordt er midden in de jungle en de strromversnelling een lunch voorbereid waardoor je omgeven door rust kunt genieten van je maal. In de namiddag vaar je weer terug naar de lodge. In de avond staan worden er weer lekkere Surinaamse gerechten geserveerd als diner en zal het programma van de volgende dag worden uitgelegd.

Dag 5

Op de laatste dag staat er een leuke verassing op je te wachten. Met een korjaal zul je stroomopwaarts. Bij de Krong Soela zal je avontuur beginnen. Hier vaar je stroomafwaarts en kajak je terug naar de main lodge. Na de lunch is het helaas weer tijd om afscheid te nemen en vlieg je weer terug naar Paramaribo.

8 daagse tour

Dag 1 t/m 4 zijn hetzelfde als de 5 daagse tour

Dag 5

Op de vijfde dag is het na het ontbijt voor een stevige wandeling. Er wordt een 2,5 uur durende wandeling gemaakt naar het Bivak kamp. Hier heb je de tijd om even bij te komen en te relaxen om vervolgens de boot te pakken en 1,45 uur te varen naar Zandkreek. Tijdens deze boottocht zul je een vegetatie zien die je nog niet eerder hebt gezien. De lunch wordt geserveerd bij een mooie strromversnelling waar je kunt afkoelen. Laat in de middag is het tijd om terug te keren naar de luxe resort waar je kunt genieten van de luxe en de omgeving.

Na het avondmaal kun je de jungle in het donker aanschouwen en het lijkt er dan op dat je, je in een totaal ander gebied begeeft met hele andere dieren.

Dag 6

Na het ontbijt is het tijd om weer een mooie sula te gaan bezichtigen. Dit is de Was wasi sula en de boottrip om hier te komen duurt ongeveer 2,5 uur. Het gebied waar je doorheen vaart is een zeer bijzonder gebied waar je weer kunt genieten van de bijzondere dieren en planten die je tegenkomt. Eenmaal aangekomen bij de sul kun je in het water genieten van het verkoelende water. Hier wordt ook de lunch voor je gemaakt en geserveerd.

In de namiddag vaar je terug naar de main lodge en onderweg kan er tijd vrij worden gemaakt om dieren te spotten. Eenmaal op de lodge aangekomen, is het weer tijd om te relaxen om vervolgens te genieten van je welverdiende nachtrust.

Dag 7

De zevende dag is een bijzondere dag en is helemaal op jou gericht. Jij hebt namelijk de ruimte om je eigen dag samen te stellen. Op deze dag is er een privegids en een boot tot je beschikking.

Bij jouw reservering kun je al je voorkeuren van activiteiten (alle beschreven activiteiten waaruit je kunt kiezen staan bij het kopje handige tips) bij ons opgeven. Let er wel op dat sommige activiteiten extra geld kosten. Wij zullen bij het maken van de keuzes een op maat gesneden offerte voor jou maken.

Dag 8

Op de laatste dag staat er een leuke verassing op je te wachten. Met een korjaal zul je stroomopwaarts. Bij de Krong Soela zal je avontuur beginnen. Hier vaar je stroomafwaarts en kajak je terug naar de main lodge. Na de lunch is het helaas weer tijd om afscheid te nemen en vlieg je weer terug naar Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je naar het Kabalebo Nature Resort gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen

-        Vergeet je paspoort en inschrijfformulier niet mee te nemen. Dit dient als je vliegticket op het vliegveld van Zorg&Hoop.

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op het resort zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit tijdens de activiteiten!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour!

-       Het Kabalebo Nature Resort ligt aan een kreek dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen! Tijdens deze tour bezoek je ook verschillende sula's waar je heerlijk kunt afkoelen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden.  Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s) voor wanneer je tijdens het relaxen wilt genieten van een djogo of een ander drankje.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >