Kabalebo Nature Resort

Kabalebo Nature Resort

4, 5 of 8 dagen

Ontdek het westelijke Surinaams regenwoud met haar bijzondere flora en fauna

Ontspan en ontdek het Westen van Suriname dat op deze plek alleen bestaat uit het ongerepte Amazoneregenwoud. Hier ga je de mooiste plekken bezichtigen en hier kom je helemaal tot rust. Laat je verassen door de schoonheid van de natuur.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

4 daagse | € 930
4 daagse | € 930
4 daagse | € 930
5 daagse | € 1085
5 daagse | € 1085
5 daagse | € 1085
8 daagse | € 1570,-
8 daagse | € 1570,-
8 daagse | € 1570,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever op een andere datum? Wij vertrekken bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen. De 4 daagse tour vertrekt alleen op zaterdag en de 5 en 8 daagse op dinsdag en zaterdag. Prijzen zijn gebaseerd op de mainlodge op Kabalebo.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

• Vliegticket naar het resort vanaf vliegveld Zorg en Hoop;

• Deelname aan de dagprogramma's (onder voorbehoud). Zie de verschillende dagprogramma's onder "programma";

• Een professionele gids;

• Verblijf in een main lodge, inspiration point, river cabins, panorama suites of bivak kamp (zie accommodaties bij "programma");

• Maaltijden, snacks en drinken (All-in);

• Airco en klamboe in de lodge.

Niet-inbegrepen

• Alcoholische drank;

Dagprogramma's

Op het resort zijn er verschillende activiteiten waaraan gasten kunnen deelnemen in overleg met de manager op het resort.

Bij aankomst beginnen gasten altijd met dagprogramma 1 en eindigt men met dagprogramma 7.

Dankzij de losse dagprogramma’s is geen enkele dag en geen enkel verblijf te Kabalebo Nature Resort hetzelfde. Bij uw reservering kunt u aangeven of u op basis van losse dagprogramma’s wilt verblijven of juist een vast pakket met vooraf ingevulde activiteiten prefereert.

Dagprogramma 1 (boswandeling)

Je vertrekt vanuit onze lokale luchthaven Zorg & Hoop in Paramaribo naar Kabalebo, ongeveer 1 uur vliegen, naar het westen van Paramaribo. Het vliegveld is gelegen naast het ressort. Het verwelkomen en inchecken geschieden door de leiding. Na de rondleiding kun je genieten van de lunch. Vervolgens maak jij je zich klaar voor een 1,5 uur durende boswandeling. Er zijn verschillende boswandelingen die uitgevoerd kunnen worden:

  • Een boswandeling naar de BWKW stroomversnellingen.
  • Een boswandeling vanaf de voet van de Misty Mountain naar Zandkreek.
  • Een boswandeling vanuit de Beech craft trail.

Deze boswandelingen zijn in combinatie met een boottocht in een korjaal. In de middag laat je, je met de stroom meedrijven, terwijl je geniet van de natuur, vogels en de bosgeluiden. In de avond wordt het diner opgediend, en kun je genieten van één van de heerlijke Surinaamse gerechten die de kok voor je heeft bereid. Na het diner wordt het programma voor de volgende dag besproken en napraten, of op de ruime veranda genieten of in je hangmat ontspannen.

Dagprogramma 2 (bergbeklimmen)

Na het ontbijt maak je een bergwandeling door het oerwoud van ongeveer 5 uur naar de 500 meter hoge Misty Mountain. Onderweg geeft de gids je informatie over de flora en fauna.

Misschien hoort of zie jeBrulapen, Blauw- Gele Ara’s, de bosvogel Screaming Piha (Lipaugus Vociferans), kikkers en vlinders. Vanaf de top heb je een adembenemend uitzicht op het maagdelijk tropisch regenwoud, het ressort en de mysterieuze bergen in het zuiden van Suriname. Op de terugweg doe je de Charlie vallen aan waar je kunt ontspannen en tevens genieten van je lunch.

Na je terugkeer kun je afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om je heen. Na het diner zal de leiding je wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dagprogramma 3 (boottocht)

Na het ontbijt drijf je met de korjaal naar de Moi Moi waterval. Op de plek aangekomen start je met een educatieve boswandeling naar de Moi Moi waterval.

De eerder opgedane kennis over het tropisch regenwoud wordt nu interessanter met onze gids. Voldaan van de wandeling kun je verder genieten van Moi Moi. Je lunch wordt bij de vallen genuttigd. In de namiddag vaar je terug naar de Main Lodge

Na het programma ben je vrij om te genieten bij het zwembad, op het terras of op jou manier. ‘s Avonds geniet je van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding je wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dagprogramma 4 (boottocht & zwemmen)

Na het ontbijt vertrek je drijvend in alle stilte in een korjaal naar Kilo 3 (drie). Je gaat de Kilo 3 kreek in, waar je een mooie wandeltocht door het oerwoud zal maken naar de Kilo 3 stroomversnelling.

Hier zul je lunchen en verpozen in de kreek. In de namiddag keer je terug naar de Main Lodge waar je kunt genieten in een hangmat, bij het zwembad of ontspannen op de pier langs de rivier.

‘s Avonds geniet je van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding je wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dagprogramma 5 (wandelen, boottocht & zwemmen)

Na het ontbijt, vertrek je voor een twee en een half uur durende wandeling naar het bivak kamp, waar wij even zullen ontspannen om daarna door te varen naar de Zandkreek. Deze vaartocht duurt ongeveer 1 uur en 45 min, en brengt je door een gebied met een andere vegetatie dan wat je tot nu toe hebt gezien.

De lunch nuttigen we bij een prachtige stroomversnelling waar je lekker kan verpozen in het water.

In de namiddag drijven we terug naar de Main Lodge. Na je terugkeer kun je afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om je heen.

‘s Avonds geniet je van een heerlijk Surinaams diner. Na het diner zal de leiding je wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.


Dagprogramma 6 (boottocht, dieren spotten & zwemmen)

Na het ontbijt vertrek je met een korjaal naar de Was Wasie stroomversnellingen, dit is een 2,5 durende boottrip. Onderweg kun je lekker genieten van de natuur en dieren om je heen. Daar aangekomen kun je,je verpozen in het water en je lunch nuttig je al daar.

In de namiddag varen wij terug naar de Main Lodge met de mogelijkheid dieren te spotten. Na je terugkeer kun je afkoelen bij het zwembad of in de hangmat en genieten van het landschap om je heen.

‘s Avonds geniet je van het heerlijk en gezellig diner. Na het diner zal de leiding je wat meer informatie geven over de activiteiten van de volgende dag.

Dagprogramma 7 (boottocht, dieren spotten & zwemmen)

Op de laatste dag van je verblijf start met een ontbijt. Daarna is het tijd voor een leuke attractie: kajakken. In een korjaal zal je stroom opwaarts bij Krong Soela worden afgezet. Daar stap je over in een kajak en roei je stroomafwaarts naar de Main Lodge. Al roeiend kun je genieten en afscheid nemen van de geluiden, de geuren en alle schoonheid van de natuur om je heen.

Na de lunch nemen we gepast afscheid van elkaar en vlie je terug naar Paramaribo.

Main Lodge

Inspiration Point
River Cabins
Panorama Suites

Uncle Piet Lodge

Bivak Kamp

Extra activiteiten

Jungle night experience €35.00 p/p.

De nacht tours met de gids start rond 20.00 uur

Hele dag vogels spotten met een vogelgids in combinatie met de boot: €175.00 p/p.

Hele dag vogels spotten met een vogelgids te voet: €150.00 p/p

Halve dag vogelen met een vogelgids in combinatie met de boot: €75.00 p.p. inclusief service charge

Halve dag vogelen met een vogelgids te voet: €75.00 p.p. inclusief service charge

   

Halve dag (4 uren) vissen met de boot inclusief werphengel: €75.00 p/p, minimum 2 personen.

Hele dag (8 uren) vissen met de boot inclusief werphengel: €150 p/p.

Van tevoren aangeven wanneer je mee wilt doen met bovenstaande activiteiten. Voor het vissen dient van te voren worden betaald.


Inpaklijst:

Wanneer je naar het Kabalebo Nature Resort gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen

-        Vergeet je paspoort e niet mee te nemen. Dit dient als je vliegticket op het vliegveld van Zorg&Hoop.

-       Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op het resort          zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze           trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit tijdens de activiteiten!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour!

-       Het Kabalebo Nature Resort ligt aan een kreek dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen! Tijdens deze tour bezoek je ook verschillende sula's waar je heerlijk          kunt afkoelen!

-       Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes          voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden.  Verder is een waterdichte tas          altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s) voor wanneer je tijdens het relaxen wilt          genieten van een djogo of een ander drankje.

Belangrijk

• De prijzen op onze website zijn op basis van 2 personen in de Main Lodge. WIl je in een andere lodge? Of ben je met meer personen? Dan kun je ons het beste even mailen naar info@suforyou.nl of vul het trip formulier in;

• Vertrek is voor de 5 en 8 daagse op dinsdag en zaterdag om 11:00 vanuit Zorg en Hoop met Gumair; Vertrek van de 4 daagse is enkel op zaterdag.

• 3 dagen van tevoren dient een online gezondheidsverklaring ingevuld te worden, deze krijg je toegestuurd;

• Na betaling ontvang je een tourvoucher. Deze dient als instapkaart voor het vliegtuig? Neem deze geprint mee.

• Gelieve je mond-neus bedekking ten alle tijden op te doen;

• Maximaal 12 kg bagage per persoon;

• De generator gaat uit tussen 11:00 en 16:00 uur;

• Neem je paspoort mee;

• Er is geen pinautomaat op het resort. Neem dus voldoende contant geld mee.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om          de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak          merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >