Braamspunt

Zeeschildpadden spotten

dagtour

Het fenomeen van de reuzenschildpadden van dichtbij

Als je tussen februari en juli Suriname bezoekt, dan moet de zeeschildpadden excursie zeker op je bucketlist staan. In Suriname komen verschillende zeeschildpadden namelijk hun eieren leggen in de kustgebieden van ons land. De kans is groot dat je in het seizoen oog in oog komt te staan met één van onze drie soorten die hier veel voorkomen. We hebben hier de Groene Soepschildpad (Krapé), Lederschildpad (Aitkanti) en de Karetschildpad. Je kunt ervoor kiezen om de dagtour naar Braamspunt te doen of je kan naar het idyllische Galibi in combinatie met Frans-Guyana.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

Braamspunt | € 60,-
Braamspunt | € 60,-
Braamspunt | € 60,-
Braamspunt | € 50 | i.c.m. studentenpas
Braamspunt | € 50 | i.c.m. studentenpas
Braamspunt | € 50 | i.c.m. studentenpas
Gegarandeerde datums:
Er zijn nog geen datums gepland voor deze trip. Vraag een datum aan in het formulier.
20, 22, 27 jan.
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken in de maanden februari tot augustus dagelijks, bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Programma dagtour Braamspunt

Je vertrekt met de gids om 15:30 bij T'Vat waar je met elkaar richting de pier van Leonsberg vertrekt. Hier zal je opstappen in een Surinaamse korjaalboot en verder  afvaren op de Surinamerivier. Na een klein uur varen kom je aan bij de monding richting de Atlantische oceaan, waar het strand van Braamspunt begint. Hier aangekomen kan je de omgeving verkennen en een hapje eten voordat de avond valt en de zeeschildpadden aan land komen. Nadat de zon aan de horizon is verdwenen, is het tijd om met je gids op pad te gaan om schildpadden te spotten.

Na oog in oog te hebben gestaan met verschillende zeeschildpadden is het tijd om weer terug te keren richting Paramaribo.


Inpaklijst:

Wanneer je de zeeschildpadden tour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker meete nemen:

-        Een lange broek(of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken overhuid-irriterende planten, teken of muggen. Op het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

-       Wanneer je foto's maakt, zorg er dan voor dat de flitser van je mobiel uit staat. Hier kunnen de zeeschildpadden niet tegen.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >