Knini Paati

Boven-Suriname op haar mooist

2, 3 en 4 daagse tour

Helemaal tot rust komen in Boven-Suriname.

Knini Paati is een resort in het Boven- Suriname gebied aan de Surinamerivier. Dit gebied is Saamakkaanse leefgebied waar vele dorpjes aan de Surinamerivier liggen. Tijdens een van deze tours ontdek jij hun cultuur en de prachtige omgeving. Je gaat een boswandeling door de jungle maken, een dorpwandeling maken en je kunt heerlijk rexalen in het zwembad of in de sula aan de Surinamerivier.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

2 daagse tour | € 265
2 daagse tour | € 265
2 daagse tour | € 265
3 daagse tour | € 310
3 daagse tour | € 310
3 daagse tour | € 310
4 daagse tour | € 430
4 daagse tour | € 430
4 daagse tour | € 430
Gegarandeerde datums:
28 februari | 3, 8, 11, 13, 15, 17, 20, 22, 25 maart
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Vaste vertrekdag voor de 2 daagse tour is op de Zondag; de 3 daagse tour op de maandag, woensdag & vrijdag; de 4 daagse tour op vrijdag & zondag bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com
Inbegrepen
 • Vervoer naar Knini Paati;
 • Professionele gids;
 • 3 maaltijden per dag;
 • Dranken (water, thee, koffie);
 • Overnachting in een lodge, in een bed;
 • Alle aangegeven activiteiten in het programma (onder voorbehoud).

Accommodatie

Het resort telt negen comfortabele lodges die geschikt zijn voor twee tot vijf personen.
De lodges zijn ruim, goed onderhouden en voorzien van:

 • Ambachtelijk vervaardigd meubilair van lokale houtsoorten;
 • Moderne sanitaire voorzieningen (douche en WC);
 • Ruime balkons met hangmatten;
 • Stevige matrassen en kussen voorzien van schoon beddengoed;
 • Handdoeken;
 • Handzeep en douchegel;

Let wel: Vertrek op afwijkende dagen is mogelijk tegen een toeslag van € 100 per groep.

Niet - inbegrepen
 • Alcoholische drank en frisdrank;
 • Extra activiteiten.

Knini Paati | 2 daagse tour

Dag 1

Je vertrekt rond 9.00 uur vanuit Paramaribo richting Atjoni. Onderweg maak je twee tussenstops om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen of het nuttigen van een snack. Aan het begin van de middag kom je aan te Atjoni waarna je begint aan de boottocht van een uur richting Knini Paati. Bij aankomst op het eiland kun je even bijkomen onder het genot van een warme maaltijd. Daarna is het tijd voor de incheck en kun je je gaan settelen in de lodge. Je hebt even de tijd om te relaxen of te gaan zwemmen in de sula.

Atjoni

Om 16:00 uur is het tijd voor de eerste excursie. Deze duurt enkele uurtjes en je bent op tijd terug om zich nog even op te kunnen frissen voor de avondmaaltijd. Deze staat klaar om 19:00 uur. Na te hebben genoten van het avondeten, maak je je gereed voor de tweede excursie, het kaaimannen spotten tijdens de nachtelijke boottocht. Bij terugkeer op het resort kun je gaan relaxen in je lodge of nog even genieten van een lekkere koude djogo in het restaurant.

Dag 2

Op dag 2 staat het ontbijt om 08.00 uur klaar. Om 09.00 uur is het tijd voor uw derde excursie die ook enkele uurtjes duurt. U bent op tijd terug voor de uitcheck om 11:00 uur en de lunch die om 11:30 uur klaar staat. OM 12:00 uur begint de terugreis naar Atjoni waar u wordt opgehaald door onze chauffeur die u terug begeleid naar Paramaribo. Tijdens de terugreis maakt u een tussenstop zodat u op tijd terug bent op uw vakantieadres, voldaan van de bijzondere ervaring in het Boven-Suriname gebied!

Knini Paati | 3 daagse tour

Dag 1

U vertrekt rond 09.00 uur vanuit Paramaribo richting Atjoni. Onderweg maakt u twee tussenstops om gebruik te maken van de sanitaire voorzieningen of het nuttigen van een snack. Aan het begin van de middag komt u aan te Atjoni waarna u vervolgens begint aan de boottocht van een (1) uur richting Knini Paati. Bij aankomst op het eiland kunt u even bijkomen onder het genot van een warme maaltijd. Na de lunch is het tijd voor de incheck en kunt u zich gaan installeren in de aan u toegewezen lodge. De eerste dag staat in het teken van relaxen en acclimatiseren. U heeft de mogelijkheid te gaan zwemmen of te gaan relaxen in de sula. Om 19.00 uur is het tijd voor de avondmaaltijd waarna u verder kunt genieten van de rust.

Dag 2

Deze dag staat in het teken van ervaren en indrukken opdoen. Het ontbijt staat om 08.00 uur klaar en om 09.00 uur vertrekt u voor uw eerste excursie. Deze duurt enkele uurtjes zodat u op tijd terug bent op het eiland om te genieten van de lunch. Daarna bent u even vrij om te hangmatteren met een goed boek of voor de siësta. Om 16.00 uur is het dan tijd voor de volgende excursie die ook enkele uurtjes duurt. U bent op tijd terug om zich op te frissen voor de avondmaaltijd, om 19.00 uur, waarna u zich gereed kunt maken voor de derde excursie, het kaaimannen spotten en de nachtelijke boottocht. Bij grotere groepen is er tijdens een tweede avond een dansworkshop van de lokale groep Pasensi Uma.

Dag 3

De derde dag van uw verblijf is wederom gericht op het relaxen. Het ontbijt staat weer klaar vanaf 08:00 uur en daarna kunt u nog even genieten van uw laatste uurtjes op het eiland. Lekker in de hangmat op het balkon van uw lodge of nog even zwemmen in de sula alvorens u terug gaat naar de drukte van Paramaribo. Om 11.00 uur is het tijd voor de uitcheck waarna u om 11.30 uur nog van een lekkere lunch kunt genieten. Om 12.00 uur begint de terugreis naar Atjoni waar u wordt opgehaald door onze chauffeur. Tijdens de terugreis maakt u een (1) tussenstop zodat u op tijd weer terug bent op uw vakantieadres, voldaan van de mooie ontdekkingsreis in Boven-Suriname!

4 daagse tour

Dag 1

In de ochtend vertrek je met de auto of bus naar het zuiden van Suriname om 3 dagen te genieten van de Saramakkaanse cultuur, de prachtige natuur en de rust. Vanuit Paramaribo ben je ongeveer 3,5 onderweg naar Atjonie. Vanuit deze kleine havenplaats stap je over op de boot. De Marrondorpen die aan de Surinamerivier liggen zijn vanaf Atjonie alléén korjaal te bereiken. Het is vanaf Atjoni ongeveer 2,5 uren varen naar het eiland Knini Paati. Vanuit een afstand zie je dit opheilende eiland al liggen. Op het eiland worden jullie hartelijk welkom geheten en wegwijs gemaakt over het eiland. In de middag na een warme maaltijd kan je de mooie natuur eens goed op je in laten werken. Vanuit je hangmat kun je genieten van de omgeving, je kan in de sula relaxen of afkoelen in het zwembad. In de avond staat er een goed diner op je te wachten om vervolgens de Surinaamse jungle in de avond te ontdekken.

Dag 2

Deze dag staat in het teken van ervaren en indrukken opdoen. Het ontbijt staat klaar om 08:00 uur en om 09.00 uur vertrekt u voor uw eerste excursie. Deze duurt enkele uurtjes zodat u op tijd terug bent op het eiland om te genieten van de lunch. Daarna bent u vrij om te genieten van de natuur en de overige faciliteiten op het resort door te hangmatteren met een goed boek of voor de siësta. Verder heeft u de mogelijkheid te gaan zwemmen of te gaan relaxen in de sula. Om 19.00 uur is het tijd voor de avondmaaltijd waarna u zich gereed kunt maken voor de excursie, het kaaimannen spotten en de nachtelijke boottocht.

Dag 3

Deze dag is de dag waarop het grote avontuur begint! Na het ontbijt om 08.00 uur maakt u zich gereed voor een stevige boswandeling van minimaal 3 uren lang met begeleiding van de gids die alles zult vertellen over de verschillende boomsoorten in het bos en over de wijze hoe de voorouders in het gebied geleefd en gewoond hebben. Een ware ervaring waarbij u na afloop een belevenis en ervaring rijker bent. Bij terugkomst staat te lunch klaar waarna u verder kunt genieten van de natuur en de overige faciliteiten op het resort door te hangmatteren met een goed boek of voor de siësta. Verder heeft u de mogelijkheid te gaan zwemmen, te gaan relaxen in de sula of nog even genieten van een lekker koud biertje in het restaurant.

Dag 4

De vierde dag van uw verblijf is wederom gericht op het relaxen. Het ontbijt staat weer klaar vanaf 08.00 uur en daarna kunt u nog even genieten van uw laatste uurtjes op het eiland. Lekker in de hangmat op het balkon van uw lodge of nog even zwemmen in de sula alvorens u terug gaat naar de drukte van Paramaribo. Om 11.00 uur is het tijd voor de uitcheck waarna u om 11.30 uur nog van een lekkere lunch kunt genieten. Om 12.00 uur begint de terugreis naar Atjoni waar u wordt opgehaald door onze chauffeur. Tijdens de terugreis maakt u een (1) tussenstop zodat u op tijd weer terug bent op uw vakantieadres, voldaan van de mooie ontdekkingsreis in Boven-Suriname!


Inpaklijst:

Wanneer je naar Knini Paati gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-       Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Knini Paati          zelf kan je prima korte kleding dragen.

-       Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze          trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-       Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Knini Paati!

-       Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor allenachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar          het toilet moet.

-       Knini Paati ligt aan de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-       Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-       Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien,          wanneer hierom gevraagd wordt.

-       Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-       In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes          voor je tas.

-       Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken.          Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichtetas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in          past.

-       Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-      Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland,dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale         inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobieën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur          om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdensde wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken.Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht.Vaak merk          je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >