Frederiksdorp

Plantage in Commewijne

dagtrip en 2 daagse tour

Verblijf op een 18e-eeuwse plantage in Commewijne

Frederiksdorp is gelegen aan de oever van de Commewijnerivier die door het gelijknamige district stroomt. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan. Plantage Frederiksdorp is een heerlijk tripje als jij even lekker wilt ontsnappen uit het drukke Paramaribo. Je kunt er onder andere een historische wandeling over de plantage maken, dolfijnen spotten, zwemmen in het zwembad of een vaartocht door het mysterieuze moeras maken. Kortom, genoeg te beleven!

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

dagtour p.p. €75
dagtour p.p. €75
dagtour p.p. €75
1
2
3
4
5
6
7
8
Gegarandeerde datums:
Nog geen geplande datums
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op maandag, woensdag en vrijdag bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen.
Kies een vertrekdatum:

Selecteer hieronder één van de bovengenoemde gegarandeerde datums en ga mee met een leuke groep mensen.

Staan hierboven geen gegarandeerde datums of wil je gewoon op een andere datum? Selecteer hieronder dan jouw gewenste vertrek datum.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

We gaan hiermee aan de slag en laten snel wat van ons horen.
Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen om nog aanvullende vragen te stellen. 
+597421157
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Transport vanuit Leonsberg naar Frederiksdorp

• Alle activiteiten zoals beschreven

• Lunch

• Overnachting in een bed (mocht je voor de twee- daagse tour gaan)

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Je krijgt alleen een drankje bij de lunch geserveerd;

• Ontbijt en een avondmaal bij de dagtrip

Belangrijk:

• Zorg écht voor genoeg bescherming tegen het verbranden op de boot;

• Voor deze trip dien je goed ter been te zijn;

• Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van de locals;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 3 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers;

• Neem een flesje water of fris mee tijdens de tour

Dagtour

In de ochtend vertrek je vanuit Leonsberg naar plantage Frederiksdorp. Na aankomst maak je een historische wandeling over de plantage. Hier leer je veel over de geschiedenis van de plantage en over de algemene geschiedenis van Suriname. Na de wandeling staat er een lunch op je te wachten. Na de lunch is er tijd om van de omgeving te genieten vanuit je hangmat of om te zwemmen in het zwembad. Hierna is het tijd om het gebied rondom de plantage te bezoeken, die ligt namelijk in een moerasgebied. In de namiddag ga je met een bootje de Surinamerivier op om de bijzondere dolfijnen te spotten.

2- daagse tour

Dag 1

In de ochtend vertrek je vanuit Leonsberg naar plantage Frederiksdorp. Na aankomst maak je een historische wandeling over de plantage. Hier leer je veel over de geschiedenis van de plantage en over de algemene geschiedenis van Suriname. Na de wandeling staat er een lunch op je te wachten. Na de lunch is er tijd om van de omgeving te genieten vanuit je hangmat of om te zwemmen in het zwembad. Hierna is het tijd om het gebied rondom de plantage te bezoeken, die ligt namelijk in een moerasgebied. In de namiddag ga je met een bootje de Surinamerivier op om de bijzondere dolfijnen te spotten. Na zo’n hele dag vol met activiteit is het tijd voor een goede avondmaal om hierna in de avond van de plantage te genieten.

Dag 2

Na een goede nachtrust staat er een ontbijt voor je klaar. Hierna is het tijd om het omringende gebied met de fiets te ontdekken. Tijdens deze tour krijg je weer veel uitleg over de natuur en de historie van Suriname. Tijdens de fietstocht wordt er een lunch verzorgd en in de namiddag is het weer tijd om terug naar Leonsberg te varen.

Inpaklijst

Wanneer je de Frederiksdorp dagtour gaat doen, adviseren
we je om het volgende zeker mee te nemen:

- Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Sneakers zijn ook goed!

 - Zonnebrandcreme ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit en de plantage gaat bezoeken!

- Neem genoeg muggenspray mee zodat jij optimaal beschermt bent tegen ze.

-  Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fototoestel meenemen zodat je veel mooie foto's kunt maken
-   In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als jeponcho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.


-  Een comfortabelerugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en eenklein tasje die je bij je kan houden . Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem daneen vuilniszak mee waar je tas inpast.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

Vergelijkbare trips