Plantage Frederiksdorp

Plantage in Commewijne

dagtrip, 2 & 3 daagse tour

Verblijf op een 18e-eeuwse plantage in Commewijne

Frederiksdorp is gelegen aan de oever van de Commewijnerivier die door het gelijknamige district stroomt. Het is alsof de tijd er heeft stilgestaan. Plantage Frederiksdorp is een heerlijk tripje als jij even lekker wilt ontsnappen uit het drukke Paramaribo. Je kunt er onder andere een historische wandeling over de plantage maken, dolfijnen spotten, zwemmen in het zwembad of een vaartocht door het mysterieuze moeras maken. Kortom, genoeg te beleven!

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of whatsapp ons op +597 769-4669. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dagtour | € 75,-
Dagtour | € 75,-
Dagtour | € 75,-
2 daagse | €175,-
2 daagse | €175,-
2 daagse | €175,-
3 daagse| €250,-
3 daagse| €250,-
3 daagse| €250,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? De dagtour en 2 daagse tour vertrekken op alle data. De 3 daagse tour vertrekt op maandag, woensdag en vrijdag. Het minimum aantal aanmeldingen is 2 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. (Het kantoor is tijdelijk gesloten)

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Transport vanuit Leonsberg naar Frederiksdorp;

• Alle activiteiten zoals beschreven (onder voorbehoud);

• Lunch (bij dagtour), All- in bij 2-3 daagse tour;

• Overnachting in een bed (mocht je voor de meerdaagse tour gaan).

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Je krijgt alleen een drankje bij de lunch geserveerd;

• Ontbijt en een avondmaal bij de dagtrip.

Belangrijk:

• Zorg écht voor genoeg bescherming tegen het verbranden op de boot.

• Neem een flesje water of fris mee tijdens de tour.

Dagtour

Je vertrekt vanuit Hotel Torarica naar Mariënburg en stapt vervolgens over op de boot naar plantage Resort Frederiksdorp waar je wordt verwelkomd door het Frederiksdorp team. De eendaagse tour omvat verschillende activiteiten zoals een historische wandeling op het landgoed van de plantage. Je kunt gerestaureerde monumentale gebouwen bezichtigen zoals het oude plantage huis en de dokterswoning die dateren uit de jaren 1700.

Verder loop je vanuit Frederiksdorp samen met de gids naar plantage Johanna Margaretha waar je overstapt in kleinere bootjes richting het zwampgebied. Deze tocht duurt ongeveer 2 uren. De grote biodiversiteit aan planten en dieren die een levende en productieve natuur vormen, houden elkaar in evenwicht. Je kunt er diverse prachtige vogels spotten. Als je geluk hebt, kun jeook nog kaaimannen verstopt zien liggen. Op deze dag tour ga je ook samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Tijdens de lunch kun je genieten van een heerlijke maaltijd. In de ruim gesorteerde bar kun je terecht voor heerlijke cocktails en andere alcoholische en non-alcoholische dranken. Na afloop vaar je met de boot terug naar Mariënburg.

Frederiksdorp


2- daagse tour

Dag 1. Dolfijnen, kaaimannen en schildpadden

Je vertrekt vanaf Hotel Torarica naar Mariënburg. Je stapt vervolgens over op de boot naar Plantage Resort Frederiksdorp.
Bij aankomst word je verwelkomd door het team en is er een historische wandeling over het landgoed. Na lunchtijd, afhankelijk van het getij, ga je samen met de gids op zoek naar dolfijnen. Vanwege de gunstige ligging van Frederiksdorp hoeft er niet al te ver gevaren te worden om de dolfijnen te kunnen spotten. Vaak zie je de dolfijnen een stukje van de boot af. Met wat geluk komt er eentje dicht bij de boot zodat je een goede glimp kan opvangen van deze roze buikige dolfijnen. Afhankelijk van het getij en het seizoen ga je in de namiddag of avond samen met de gids de zeeschildpadden tour doen. Vanaf Frederiksdorp wordt er gevaren naar Plantage Johanna Margaretha. Na ± 5 min lopen stappen we over in kleinere bootjes richting het strand. Deze tocht door het zwampgebied is ongeveer 20 kilometer lang en duurt ± 45 min. Laat je zintuigen prikkelen door de flora en fauna. De gids zal aanwijzen waar de kaaimannen verstopt liggen en de bootsman vaart er behendig naartoe zodat je ze van dichtbij kunt aanschouwen. Aansluitend wordt er gevaren naar het schildpaddenstrand. Hier wordt er ±8 km gelopen voor het spotten van de zeeschildpadden. Niets is mooier dan het gehele proces, vanuit het water komen, graven, leggen en bedekken van het nest ervaren! Na afloop keer je terug naar Frederiksdorp. Bij terugkomst kunt je relaxen in de loungebar en nagenieten van deze indrukwekkende dag.

Dag 2. Fietsen naar Plantage Kroonenburg

Na het ontbijt neemt onze gids je mee op een fietstocht in oostelijke richting naar Plantage Kroonenburg. Je passeert diverse oude en soms overwoekerde plantages, sluizen en kanalen. De gids vertelt je over de historie en de verschillende culturen in het district. Na afloop keer je terug naar Frederiksdorp waar de fietsen worden ingeleverd. Na het uitchecken, vaar je met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht je vervoer voor de terugreis naar Hotel Torarica.

3- daagse tour

Vertrek van de tour: maandag, woensdag en vrijdag, vanuit Hotel Torarica

Dag 1.

Dag 2.

Dag 3. Plantage Rust en Werk

Na het ontbijt gaat u samen met de gids naar de Plantage Rust en Werk. Op deze voormalige koffieplantage werd later ook cacao en katoen verbouwd. De gids vertelt u over de plantage periode en het hedendaagse leven op Rust en Werk. U bezichtigt de weilanden en de garnalenkwekerij. Na afloop vaart u met de boot terug naar Mariënburg. Hier wacht uw vervoer voor de terugreis naar Hotel Torarica.

Accommodaties

Plantage woningen

De rustige en ongedwongen sfeer zorgt ervoor dat je volledig kunt ontspannen op Plantage Frederiksdorp.

De historische plantagewoningen zijn omgetoverd tot stijlvolle, comfortabele huizen en van alle gemakken voorzien.  In 2016 is de plantage van eigenaar veranderd en zijn een aantal nieuwe woningen toegevoegd, geheel opgetrokken in de stijl van de vroegere arbeiderswoningen. Het statige plantagehuis en de directeurswoning, beiden met uitzicht op de Commewijnerivier. De panden, met ruime vertrekken op de begane grond, kunnen zo op een ansichtkaart en ademen de ondefinieerbare sfeer van vervlogen tijden.

Plantage woning

Cabana's

In 2016 zijn er luxe cabana's gebouwd in dezelfde authentieke stijl als de vroegere arbeiderswoningen. Er zijn 6 grote en 8 kleinere cabana's die stuk voor stuk perfect zijn om compleet tot rust te komen. De cabana's zijn sfeervol ingericht en geven het ultieme vakantiegevoel.

  • Zes grote cabana’s met ruimte voor 4 personen
  • Acht kleine cabana’s met ruimte voor 2 personen

Cabana's


Inpaklijst

Wanneer je de Frederiksdorp dagtour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

- Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip.    Sneakers zijn ook goed!

 - Zonnebrandcreme ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit en de plantage gaat bezoeken!

- Neem genoeg muggenspray mee zodat jij optimaal beschermt bent tegen ze.

-  Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fototoestel meenemen zodat je veel mooie foto's kunt maken
-   In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als jeponcho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-  Een comfortabelerugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en eenklein tasje die je bij je kan houden . Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem daneen vuilniszak mee waar je tas inpast.

-      Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Handige Tips:

-  Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de     groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

- Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-  Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >