Expeditie Coesewijne

Avontuur op de Coesewijnerivier

3 daagse of 4 daagse

Een onvergetelijke expeditie in een gebied vol met dieren

Bezoek het bijzondere 27.000 ha grote Boven-Coesewijne Natuurreservaat. Een van de weinige gebieden in Suriname waar de Caraïbische zeekoe voorkomt! Vaar de rivier af, en heb kans om zeekoeien, apen, reuzenotters, anaconda’s en capybara’s te zien! Maak je eigen kamp en geniet van de prachtige natuur!

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 275,-
3 daagse | € 275,-
3 daagse | € 275,-
4 daagse | € 300,-
4 daagse | € 300,-
4 daagse | € 300,-
Gegarandeerde datums:
23 oktober
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen. Voor het actietarief zijn minimaal 6 personen nodig
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een hangmat;

• Zwemvest tijdens de wateractiviteiten;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Hangmat om in te overnachten indien gewenst.

Belangrijk:

• Zorg écht voor genoeg bescherming tegen het verbranden op de boot;

• Voor deze trip dien je goed ter been te zijn;

• Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van de locals;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Coesewijne back to basic zeekoe expeditie

3- daagse tour

Dag 1:

Vertrek vanuit Paramaribo naar het Boven-Coesewijne Natuurreservaat. Onderweg valt er al heel wat leuke wildlife te spotten vanuit de 4x4 terwijl je over de savanne rijdt. ’s Avonds kampeer je bij de auto’s om de volgende ochtend de rivier op te gaan.

Dag 2:

Met alle gear en tassen ga je de rivier op. Een aantal uren varen door dit bijzondere gebied geeft al heel wat opties om apen en andere dieren te zien, zoals de reuzenotter. Deze hebben veel speelplekjes en nesten langs de oevers! ’s Avonds maak je je eigen kamp.

Dag 3:

Deze dag heb je de hele dag om op zoek te gaan naar de zeekoeien. Enorme zeezoogdieren die wel 4 meter lang kunnen zijn en tot wel 1500kg kunnen wegen! Het drijvende grasland, waar ze grazen, is ook het thuis van de capybara’s en veel kaaimannen, die je misschien ’s avonds wel kan zien!

4- daagse tour

Dag 1 t/m 3 hetzelfde als de 3- daagse tour

Dag 4:

Op de laatste dag vertrek je langzaamaan weer terug richting de auto’s. Na het avondeten vertrek je naar Bigi Poika, een indianendorp in de buurt van het natuurgebied. Na je bezoek vertrek je weer terug naar de stad.

Inpaklijst:

Wanneer je de Coesewijne rivier gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geenzorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuweschoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdensdeze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel tenemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Tijdens de expeditie ga je veel over het water varen en heb je de mogelijkheid om af te koelen. Vergeet daarom je zwemkleding niet.

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

-        Je gaat zoveel moois zien, duswij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullenin kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaatbezoeken. Verder is een waterdichtetas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tasin past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >