Kumalu

Droombestemming naast de Tapawatravallen

3 of 4 daagse tour

Veruit de meest veelzijdige bestemming in Suriname.

Kumalu is een klein groen eilandje midden in het hart van het Boven-Suriname gebied. De plek waar een deel van onze gidsen zijn opgegroeid. De trip naar Kumalu betekent dat je oog in oog komt te staan met de mooie Marron cultuur en bijzondere ontmoetingen met de locals. Je bezoekt dorpjes, de grootste medische post, beklimt de Ananasberg en geniet hier van de vele wateractiviteiten.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 380
3 daagse | € 380
3 daagse | € 380
4 daagse | € 400
4 daagse | € 400
4 daagse | € 400
3 daagse | € 255 | studentenprijs
3 daagse | € 255 | studentenprijs
3 daagse | € 255 | studentenprijs
4 daagse | € 325 | studentenprijs
4 daagse | € 325 | studentenprijs
4 daagse | € 325 | studentenprijs
Gegarandeerde datums:
10 juni
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij het minimum aantal deelnemers van 6 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een bed;

• Zwemvest tijdens de wateractiviteiten;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Hangmat om in te overnachten indien gewenst.

Belangrijk:

•  Tot en met 6 personen wordt er met een boot gevaren waar ook de lokale bevolking mee reist. Het kan zijn dat er onderweg een aantal tussenstops worden gemaakt om personen bij andere dorpen af te zetten. Vanaf 7 personen wordt er een boot gecharged;

• In de droge tijd (september, oktober en november) duurt de vaartocht naar het dorp langer dan in het regenseizoen;

• In het regenseizoen wordt de Gran Dan niet bezocht en het is niet mogelijk om in de stroomversnelling te springen. Het water is op dat moment te hoog en het is te gevaarlijk;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers.

Kumalu | 3 daagse

Dag 1

De eerste dag verzamel je eerst op ons kantoor in de binnenstad van Paramaribo voor een goede kop thee of koffie. Je reist vervolgens per bus of auto af richting het zuiden van Suriname. Onderweg kom je onder andere langs de oude bauxietfabriek Suralco en rijd je door het Brokopondogebied. Na ongeveer 3 uur rijden door een mooi gebied kom je aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni. Hier houdt de weg op en vervolg je de reis met een korjaalboot richting het eiland Kumalu.


Je vaart door een Idyllische omgeving in ongeveer 3 á 4 uur naar het eiland in het Boven Suriname gebied. Vandaag zal je na een kennismaking met de familie van onze gids Fred en wat snacks weer in de boot stappen voor de eerste activiteit. Je vaart namelijk richting de Tapawatra waterval. Op de plek waar de Gran Rio en Pikin Rio samenkomen en deze een mooie waterval vormen kan je zwemmen en bijkomen van de reis. Adrenaline fanaten kunnen hier hun ‘ei’ kwijt om op de Airhead (sportluchtkussen) achter de boot te hangen en met hoge snelheid op het water surfen.


Dag 2

Vandaag is het tijd om nader kennis te maken met de omgeving en vooral met de mooie mensen die hier wonen in de gebieden. ''I WEKI NOH'' betekent goedemorgen in het Saramaccaans en je zal dit vandaag regelmatig horen. Na een goed stevig ontbijt en een verkoelende duik of douche stap je weer in de boot. Je krijgt een rondleiding door verschillende dorpen en ontmoet de lokale Marrons. Nadat je uiteindelijk via verschillende dorpjes uitkomt bij de Tapawatra watervallen stap je weer in de boot om door te varen naar de Gran Dan stroomversnelling.

Het is nu tijd om te watertuben door deze woeste stroomversnelling. Je krijgt professionele begeleiding en samen met een gids trotseer je deze mooie stroomversnelling. Afhankelijk van de waterstand kan je ook - bepakt met een zwemvest - springen in deze stroomversnelling voor een ultieme ervaring. Na alle waterpret zit je 's avonds na te genieten rondom het kampvuur op het eiland en is er de mogelijkheid voor een spannende jungle-  of vaartocht opzoek naar de wildlife in Suriname.


Dag 3

De laatste dag staat in het teken van afscheid. De laatste keer een duik nemen tussen de stroomversnellingen op het eiland. Nog één keer samen lachen met de familie van je gids. Je vertrek richting Paramaribo begint aan het eind van de ochtend en zal iets sneller gaan dan de heenreis. Je vaart namelijk stroomafwaarts en maakt minder stops onderweg, omdat je dit op de heenreis al hebt gedaan. 

 


Kumalu | 4 daagse

Dag 1

De eerste dag verzamel je eerst op ons kantoor in de binnenstad van Paramaribo voor een goede kop thee of koffie. Je reist vervolgens per bus of auto af richting het zuiden van Suriname. Onderweg kom je onder andere langs de oude bauxietfabriek Suralco en rijd je door het Brokopondo gebied. Na ongeveer 3 uur rijden door een mooi gebied kom je aan bij het aanmeerplaatsje Atjoni. Hier houdt de weg op en vervolg je de reis met een korjaalboot richting het eiland Apiapaati.

Je vaart door een Idyllische omgeving in ongeveer 3 á 4 uur naar het eiland in het Boven Suriname gebied. Vandaag zal je na een kennismaking met de familie van onze gids Fred, aanschuiven voor een diner onder de sterrenhemel op het eiland midden op de rivier. 's Avonds kan je met je gids nog de jungle of de rivier op om dieren te spotten of je kan ervoor kiezen om lekker rondom het kampvuur te zitten.


Dag 2

Het is vandaag heerlijk opstaan met het geluid van de stroomversnellingen rondom het eiland. Na een stevig ontbijt en het maken van een lunchpakket is het tijd om in de boot te stappen voor een kleine vaartocht. Tegenover de Tapawatra watervallen zal je eerst de grootste medische post in het binnenland van Suriname bezoeken, namelijk Djumu. Na dit
bezoek, loop je via een dorp waar je gids vandaan komt richting de jungle om de Ananasberg te beklimmen.

Op de berg is het tijd om te genieten van het uitzicht en misschien een verse ananas te eten. Hierna loop je via de jungle, door het dorp om het water op te gaan. Het is tijd om je jungle oufit in te ruilen voor de zwemkleding en richting de Tapawatra waterval te gaan.

Op de plek waar de Gran Rio en Pikin Rio samenkomen en deze een mooie waterval vormen, kan je zwemmen en bijkomen van de reis. Adrenaline fanaten kunnen hier hun ‘ei’ kwijt om op de Airhead (sportluchtkussen) achter de boot te hangen en met hoge snelheid op het water surfen. Na deze lange dag keer je met een voldaan gevoel terug naar Apiapaati voor een gezellige verrassende avond.

Een authentiek Saamakkaans huisje in het dorp Gan See


Dag 3

Vandaag is het tijd om nader kennis te maken met de omgeving en vooral mooie mensen die hier wonen in de gebieden. ''I WEKI NOH'' betekent goedemorgen in het Saramaccaans en je zal dit vandaag regelmatig horen. Na een goed stevig ontbijt en een verkoelende duik of douche, stap je weer in de boot. Je krijgt een rondleiding door verschillende dorpen en ontmoet de lokale Marrons. Nadat je uiteindelijk via verschillende dorpjes uitkomt bij de Tapawatra watervallen stap je weer in de boot om door te varen naar de Gran Dan stroomversnelling.

Het is nu tijd om te watertuben door deze woeste stroomversnelling. Je krijgt professionele begeleiding en samen met een gids trotseer je deze mooie stroomversnelling. Afhankelijk van de waterstand, kan je ook bepakt met een zwemvest springen in deze stroomversnelling voor een ultieme ervaring. Na alle waterpret zit je 's avonds na te genieten rondom het kampvuur op het eiland en is er de mogelijkheid voor een spannende jungle-  of vaartocht op zoek naar wildlife in Suriname.

De Gran Dan


Dag 4

De laatste dag staat in het teken van afscheid. De laatste keer een duik nemen tussen de stroomversnellingen op het eiland. Nog één keer samen lachen met de familie van je gids. Je vertrek richting Paramaribo begint aan het eind van de ochtend en zal iets sneller gaan dan de heenreis. Je vaart namelijk stroomafwaarts en maakt minder stops onderweg omdat je dit op de heenreis al hebt gedaan. 

De Surinamerivier


Inpaklijst:

Wanneer je naar Kumalu gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Kumalu zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat je nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Kumalu!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-       Kumalu ligt aan de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen! Tijdens deze tour bezoek je ook de Gran Dan Sula en de Tapawatravallen. Dit belooft dus veel waterpret!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Lees hier onze blog over onze 10 redenen om op trip te gaan naar Apiapaati

(voorheen was Apiapaati de naam).

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >