Urban City tour

Paramaribo verkennen

dagtour

Happend en stappend door de straten van Paramaribo

Welkom in Champion-city zoals Kenny B zingt in zijn populaire hitnummer Paramaribo-o-o. Tijdens onze Urban City tour wandel je door de straten van de historische hoofdstad. Samen met je gids die je meeneemt in het verleden, heden en toekomst van onze stad. Je bezoekt bekende bezienswaardigheden zoals de kathedraal, de Centrale Markt en nog veel meer. Naast alle verhalen laten we de lekkere kraampjes vol fruit en streetfood zeker niet links liggen en pikken we her en der hapjes en drankjes mee.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 uur | € 40,-
3 uur | € 40,-
3 uur | € 40,-
5 uur | € 60,-
5 uur | € 60,-
5 uur | € 60,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wij vertrekken op alle dagen bij een minimaal aantal van 2 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com
  • Goede koffie (of thee natuurlijk)
  • Hapjes en drankjes onderweg
  • Gids die je alles over de stad, historie en eten kan vertellen
  • Je bezoek aan verschillende bezienswaardigheden
  • Een uniek inkijkje in Paramaribo

Gu Morgu (Goedemorgen),

Je verzamelt vandaag om 10:00 uur op de afgesproken plek in Paramaribo. Hier staat je gids al op je te wachten voor een nadere kennismaking. Al pratende worden de eerste stappen gezet richting de koffietent nabij de Palmentuin. Met een koffie2go in de hand vervolg je je weg richting o.a. Fort Zeelandia, de Waterkant en de Centrale Markt. Onderweg word je meegenomen in het verhaal van Paramaribo. Het verhaal van toen, nu en de toekomst waar we als Surinamers volop van dromen. Je ontmoet de mensen achter de marktkramen, eetkraampjes en de schaafijs kar. We maken een praatje en je gaat proeven, proeven en nog is proeven. Cultuur opsnuiven is tenslotte niet alleen maar luisteren en vragen stellen, maar in Suriname ook eten, drinken en plezier. Njang, Dringi & Prisiri zoals we hier in Paramaribo zeggen.

We zijn ook ontzettend trots op onze stad. Onze UNESCO werelderfgoed stad. We nemen je daarom met liefde mee naar de synagoge die pal geposteerd staat naast een grote moskee. We wandelen naar de grootste houten basiliek van Zuid-Amerika en vieren samen de onafhankelijkheid op het Onafhankelijkheidsplein.

Extra de tijd nemen en meer zien van Paramaribo?

Wil je een groter rondje Paramaribo maken kies dan voor de langere variant van de Urban City tour. Je bezoekt meer bezienswaardigheden en we sluiten af met een etentje in een echt Surinaams eethuis.

Inpaklijst:

Wanneer je de Urban City tour doet, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-       Schoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Laat die teenslipper toch maar even in de kast liggen. Omdat de straten van Paramaribo soms nog wel een beetje uitdagend kunnen zijn adviseren we dichte schoenen.

-       Zonnebrandcrème is stiekem een must als je wandelt . Een factor 20-30 is prima voor de meeste huidtypen.

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho of paraplu mee te nemen.

-        zakgeld kan handig zijn als je onderweg een souvenir wil aanschaffen.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, schroom dan zeker niet om dat te delen. Wil je bijvoorbeeld iets qua eten proberen of zit je met een prangende vraag? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jou persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >