Peperpot Natuurpark

Kanoën door het Peperpot Natuurpark

dagtrip

Beleef de schoonheid van de natuur bij Peperpot

Net buiten Paramaribo vind je een van de mooiste natuurparken in Suriname terug. Peperpot is een oude koffie- en cacaoplantage en staat momenteel vooral bekend om de grote biodiversiteit in een ontzettend fijn park. Samen met onze gids vertrek je op de boot vanuit Paramaribo en kano je door het natuurpark. Het is een actieve trip, want naast het kanoën stap je op de fiets en wandel je door het park.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

Dag tour | € 80,00
Dag tour | € 80,00
Dag tour | € 80,00
Avond tour | € 45,-
Avond tour | € 45,-
Avond tour | € 45,-
Gegarandeerde datums:
Er zijn nog geen datums gepland voor deze trip. Vraag een datum aan in het formulier.
Kies een vertrekdatum:
Staat jouw ideale datum hier niet bij? Vraag dan hier je eigen datum aan. We vertrekken vanaf 5 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Fiets en Kano op locatie

• Vaartocht op de Surinamerivier

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

Belangrijk:

• Zorg echt voor genoeg bescherming tegen de het verbranden op de boot;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Peperpot Natuurpark | dag tour

Goedemorgen! Vandaag is het heerlijk vroeg opstaan, want de meeste kans om dieren goed te kunnen zien is zo vroeg mogelijk. Aan de Waterkant in Paramaribo wacht onze gids en de bootsman al op je om de Surinamerivier over te steken richting Peperpot.

 

De dag start met een goede bak koffie vanuit het Boutique Hotel Peperpot en snel hierna maken we ons klaar om in de kano te stappen. Het kan bijna niet anders dan dat we verschillende apensoorten gaan spotten, maar met een beetje geluk sta je oog in oog met capybaras of otters. In een kleine drie uur kanoën zie je het park vanaf het water en verschillende natuurlijke obstakels zorgen voor een leuk avontuur.

Dieren spotten vanaf het water in Peperpot Natuurpark

 

Na het kanoën krijg je onder het genot van een koud drankje een rondleiding bij het informatiecentrum en leer je meer over de geschiedenis van deze plek. Lekker Hollands stap je hierna op de fiets om via het park rustig terug te fietsen naar het Boutique Hotel. Onderweg kom je ongetwijfeld nog van alles tegen. 

De kok van het Boutique Hotel heeft inmiddels een heerlijke lunch geprepareerd in de voormalig directeurswoning. Met de ervaringen van de dag sluit je hier gezellig af en na het eten is het tijd om op de boot te stappen. Na een korte vaartocht kom je weer aan bij het startpunt. Waterkant!

Peperpot Boutique Hotel

Peperpot Natuurpark | Avond tour

Ben je een Wildlife liefhebber en sta je het liefst oog in oog met de meest bijzondere dieren dan biedt onze avondtour zeker uitkomst. Samen met onze Wildlife gids vertrek je met de auto rond 19:00 uur vanuit Paramaribo richting het natuurpark net over de 'brug' .

Met je lange broek, koplamp en goede wandelschoenen is het tijd om op zoek te gaan naar Wildlife in het park. Bereid je voor op een bijzondere ervaring, waarin je afgaat op je zintuigen opzoek naar mooie ontmoetingen met dieren. Slangen, kikkers, luiaards, uilen, slapende aapjes of misschien wel een boomstekelvarken. Je gaat in ieder geval een hoop zien.

Kikkers spotten tijdens de avondtour

Het ultieme doel is natuurlijk een katachtige, maar hiervoor moet je heel veel geluk hebben. Na ongeveer 4 a 5 uur wandelen, spotten, luisteren, foto's maken en vooral leren zit de avondtour in het Peperpot Natuurpark er weer op. Je wordt door onze gids weer netjes gebracht naar de verzamelplaats in Paramaribo.

Uilen in het Peperpot Natuurpark

Wanneer je de Commewijne plantage tour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geenzorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip.

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens de wandelingen en het varen!

-        Je gaat zoveel moois zien, duswij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijkmeer ervaring en kennis mee te geven.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ookhandig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaakmerk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue eenkoel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op hetwater.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >