No items found.

Avontuurlijk Suriname

14 daagse individuele rondreis

Reis dwars door de ongerepte jungle van Suriname tijdens deze avontuurlijke reis

Peperpot Natuurpark - Blanche Marie - Palulu camping - Fredberg - Djoemoe - Paramaribo

Krijg je geen genoeg van avontuur? Dan past deze tweeweekse rondreis heel goed bij je. In twee weken zoek je vooral de jungle op en maak je kennis met het grote avontuur dat de amazone te bieden heeft. Vanaf het moment dat je aankomt sla je de stad over en ga je meteen de natuur in om zoveel mogelijk dieren te spotten. Je maakt verder een toffe 4x4 roadtrip en slaapt op de top van de Fredberg. In een korjaal vaar je tegen de stroomversnellingen in richting de mooiste waterval van Boven-Suriname.

Sfeervol slapen in de de natuur van Suriname

In Suriname slaap je harstikke afwisselend. In Paramaribo kan je kiezen voor een knus guesthouse of juist een groter hotel met meer faciliteiten. Op de Fredberg slaap je in een hangmat op de top van de berg, bij Peperpot Natuurpark in een prachtig boetiek hotel en bij Blanche marie in eenvoudige kamer of naast de waterval in een hangmat. Tijdens deze reis omarm je het avontuur zoals het komt en slaap je soms comfortabel en soms helemaal back to basic in de natuur.

Je vervoer tijdens je rondreis

Het vervoer in Suriname is gebaseerd op transfers. Wij zorgen ervoor dat je altijd van A naar B wordt gebracht, zodat je zorgeloos je rondreis door Suriname kan maken. De transfers zijn soms privé en som zijn dit gedeelde transfers. Zelf rijden in Suriname raden we momenteel nog af omdat je niet overal je (huur)auto veilig kan achterlaten.

Individueel reisprogramma

Deze rondreis maak je individueel met je eigen reisgezelschap. In Suriname houdt dat in dat je je eigen route volgt en geen onderdeel bent van een vaste groepsreis. Het is wel mogelijk dat je in verschillende reisgezelschappen terechtkomt op een bepaalde bestemming en/of transfer. Verschillende lodges hebben namelijk ook losse boekingen en voegen graag reisgezelschappen bij elkaar. Over het algemeen zijn deze reisgezelschappen vrij klein.

Bij SUFORYOU doen we alles voor een top ervaring

Eerlijke prijzen
Snelle service
enthousiaste reviews

Redenen om deze rondreis te boeken

 • Maak van toffe (road)trips
 • Spot veelvuldig Wildlife in de natuur
 • Slaap op de top van de Fredberg
 • Bezoek de Blanche Marie watervallen
 • Bezoek de Tapawatravallen in Boven-Suriname
 • Slaap volleig back to basic in de jungle
 • Kennismaking met de Saamaka cultuur in Boven-Suriname

Het reisprogramma

Dag 1 - 3 | Start je reis meteen bij Peperpot Natuurpark

Na  een lange vlucht van ongeveer 9 uur vanuit Amsterdam, nader je het Surinaamse  luchtruim. Kijk vooral uit het raam want je ziet veel groen en de slingerende  rivieren. Welkom in Suriname. Switi Sranan, zoals wij Surinamers dat zeggen.  Op de luchthaven word je opgewacht door onze chauffeur die je met plezier  naar je hotel rijdt in Commewijne. De komende dagen verblijf je op één van de  oudste koffie- en cacaoplantages langs de Surinamerivier. De oude  koffiehuisjes zijn inmiddels omgeturnd tot stijlvolle overnachtingsplekken en  de oude restanten van de koffiefabriek herbergen de sporen van het  verleden.   De achtertuin is letterlijk het Natuurpark Peperpot. Met 700 hectare en  veel biodiversiteit is het spotten van dieren hier voor een ieder mogelijk.  Ter plaatse heb je de mogelijkheid om met een kano of per fiets het park te verkennen.                

Optioneel | Commewijne  Plantage Boottour

Stap op de boot en maak een historische boottocht op de Commewijne rivier.  Onder het genot van een koud drankje en een snack neemt je gids je mee naar  plantage Johanna Margaretha, Fort Nieuw Amsterdam en plantage Frederiksdorp.  Op de plantage Frederiksdorp maak je een mooie wandeling en luister je naar  de historische verhalen. Je sluit deze historische dagtour niet af voordat je  op de rivier de 'Surinaamse' dolfijnen bent tegengekomen.          

Optioneel | Braamspunt

Spot vlak voorde kust van Paramaribo de reuzeschildpad. Samen met je gids reis je in een korjaal af naar het Braamspunt. Op dit strand waar een paar vissers wonen komen elk jaar de schildpadden om hier hun eieren te werpen. Tijdens deze excursie aanschouw je dit natuurfenomeen van dichtbij onder begeleilding van een ervaren wildlife gids.

optioneel | Avondtour in Peperpot      

Zodra de zon ondergaat komt de jungle tot leven. Vandaag maak je kennis met de  dieren in de nachtelijke uren actief zijn. Met een ervaren wildlife gids ga  je namelijk op pad vanavond. Trek je lange broek en wandelschoenen aan.  Koplamp mee en het is tijd om te sluipen over de paden van het Peperpot  Natuurpark. Bereid je maar voor op een bijzondere ervaring, waarin je afgaat  op je zintuigen opzoek naar mooie ontmoetingen in het bos. Slangen, kikkers,  luiaards, uilen, slapende aapjes of misschien wel een boomstekelvarken. Het  is in ieder geval de bedoeling dat je iets gaat zien en met een beetje geluk  kom je echt iets heel gaafs tegen. Na ongeveer 4 a 5 uur wandelen, luisteren,  foto’s maken en leren over de natuur wandel je weer rustig terug naar het  hotel.                

Dag 3 - 7 | Blanche Marie      

In een 4x4 jeep ga je op doorreis naar het West-Suriname.  Ongerept over onverharde wegen op weg naar  de trots van Suriname, Blanche Marie. De reis is al een avontuur op  zichzelf. Onderweg slaap je namelijk  back to basic in de natuur. Na een lange zit   en avontuurlijke nacht die zeker de moeite waard is kom je  uiteindelijk aan bij Blanche Marie. Slapen  doe je hier in een hangmat pal naast de indrukwekkende Blanche Marie vallen.  Samen met je gids maak je wandelingen en geniet je vooral van het water. Na alle indrukken van de jungle en de watervallen reis je door naar Apoera. Het grootste indianendorp in Suriname. Overdag kan je wat zelfgemaakte souvenirs  kopen om de lokale gemeenschap te steunen en sla nog een koud drankje in voor de lange terugreis, waarbij je onderweg ook weer midden in de jungle slaapt.                

Dag 7 - 8 | Palulu Camping      

Op steenworp afstand van luchthaven Johan Adolf Pengel ligt verscholen in de  bossen een kleine Surinaamse camping. Een leuk  plekje waar graag locals komen in de vakantieperiode. Anders dan in Europa kampeer je hier in je hangmat.  Speciaal voor toeristen zijn hier inmiddels  ook tenten of kan je slapen in een kleine lodge. Dat laatste plannen we graag  voor je in. De natuur is ook hier prachtig. De wilde bomen in combinatie met  het witte savanne zand, zorgen voor een mooi stukje moedernatuur. Het zit ook  hier vol met dieren die je vooral hoort en met een beetje geluk kan spotten.  Qua ligging is dit een topplek om weer verder op doorreis te gaan in plaats  van terug te keren naar Paramaribo.  

Dag 8 - 10 | Fredberg

Op naar de Fredberg. Laat je verrassen door de schoonheid van deze plek.  Fredberg is namelijk de plek waar je de  jungle echt omarmt. Samen met de gids sluip je door de jungle en zie je  verrassend veel dieren.  Na een  wandeling van een paar uurtjes in rustig tempo kom je aan op de top. Wat een  uitzicht! Vol trots laten de gidsen je de verschillende uitzichtpunten zien  en kijk je uitgestrekt over de oneindig lijkende jungle. De volgende ochtend word je wakker van het gebrul van de brulapen. Sta vooral lekker vroeg op om de jungle te zien ontwaken, want dat is wat ons  betreft echt de magie van dit plekje. Na je avontuur op de top is het tijd om  langzaam naar het basiskamp te gaan om hier nog een nacht van de jungle te  genieten. Laat je verwennen door de kookkunsten van de crew en geniet van de  mooie natuur om je heen.

Dag 10 - 13 | Intieme village stay in het hart van de Saamaka

Vandaag ga je op doorreis naar het best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika. Na een  rit van een paar uur door de jungle kom je aan bij de havenplaats Atjoni. De  weg naar het zuiden stopt hier letterlijk en er liggen allemaal gekleurde  korjalen klaar. Het avontuur begint al vanaf het moment dat je de boot  instapt. De komende dagen ga je op pad met Huub. In het dorp waar hij is  opgegroeid verblijf je tijdens deze bijzondere dagen. Je bent dicht bij de  inwoners van het gebied en hebt hier bijzondere ontmoetingen. Samen met Huub  ontdek je de jungle, watervallen en dorpen in de wijde omtrek. Het avontuur  vaar je tegemoet richting de ongerepte Kastuu dam, waar je een nacht back to  basic slaapt midden in de jungle. Ultiem ontspannen doe je bij de mooie Tapawatravallen  en ananas eet je op de Ananasberg die net achter het dorp van Huub ligt.

Dag 13 - 14 | Einde van de reis in  Paramaribo

Je avontuur in Suriname zit er bijna op. Voldaan keer je terug naar de Surinaamse hoofdstad voor je laatste nacht in Suriname. Geniet nog een keer van het lekkere eten bij een van de vele restaurants in het centrum van  Paramaribo. De volgende ochtend word je ruim op tijd opgehaald door onze chauffeur die je naar de luchthaven brengt. Met een rugzak voor herinneringen en avonturen keer je terug naar huis.

Bekijk het volledige programma
Toon minder

Foto's van deze rondreis

No items found.

De reisroute

Goed om te weten

Inbegrepen

 • Airport transfers (aankomst & vertrek)
 • Transfers tussen de verschillende bestemmingen
 • Alle omschreven activiteiten uit het programma
 • Ontbijt bij je hotel in Paramaribo en bij Peperpot Natuurpark
 • Lunch bij activiteiten: Fietsen & Parabello
 • Ontbijt, lunch, diner en drankjes bij Bigipan, Brownsberg, Fredberg, Isadou & Seliba
 • Hangmat bij de overnachtingen

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets
 • Entree-fee (visum) voor Suriname
 • Alcoholische dranken en frisdrank op meerdaagse excursies
 • Fooien

Tips & tricks

 • Neem je eigen waterfles mee om zo plastic verbruik te verminderen
 • DEET in Suriname is goedkoper en beter bestand tegen de muggen
 • Vraag op tijd je Entry fee aan voor Suriname en neem deze geprint mee
 • Reis je met minderjarige kinderen dan kunnen er extra documenten vereist zijn
 • Zorg voor een goede (aanvullende) reis- en annuleringsverzekering voordat je afreist
 • Vergeet je regenponcho niet mee te nemen
 • Neem liever sporttassen mee in plaats van harde koffers
 • Op de luchthaven in Paramaribo kan je een lokale simkaart aanschaffen die ze ook nog voor je installeren
 • In Suriname wordt veelal contant betaald. Pin in Suriname dus genoeg Surinaamse Dollars.
 • Het is niet nodig om zelf klamboes mee te nemen
 • Check van te voeren goed welke vaccinaties zijn aanbevolen voor Suriname

1550
per persoon

Avontuurlijk Suriname

pp: €
1550
pp: €
1045
pp: €
1045

Totaalprijs

0

Wij dragen 2% van onze omzet af aan lokale natuurprojecten.

terug
Bedankt! De aanvraag is verstuurd:

Leuk dat je hebt gekozen voor een rondreis bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op rondreis willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 42 11 57.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Reisexpert: Stanley

Vol enthousiasme gaat Stanley je helpen om jouw droomreis in Suriname te realiseren. Als Nederlander met Surinaamse roots kan hij zich uitstekend verplaatsen in je wensen en die omzetten tot een fantastische rondreis.

vanaf €
1550
per persoon
Start aanvraag

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.

25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
26
5
26
5
26
5
26
5
27
5
27
5
28
5
29
5
29
5
29
5
30
5
30
5
30
5
31
5
31
5
31
5
01
6
01
6
01
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
03
6
04
6
04
6
05
6
05
6
06
6
06
6
07
6
07
6
07
6
07
6
07
6
08
6
08
6
09
6
10
6
12
6
12
6
13
6
14
6
14
6
14
6
15
6
15
6
17
6
17
6
18
6
21
6
21
6
21
6
22
6
23
6
26
6
27
6
27
6
28
6
30
6
02
7
02
7
02
7
03
7
04
7
08
7
08
7
08
7
09
7
10
7
10
7
10
7
12
7
12
7
12
7
13
7
14
7
15
7
17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
18
7
18
7
19
7
19
7
19
7
20
7
21
7
22
7