Bigi Pan - Akira Overwater Resort

Luxe midden in Vogelparadijs

2 of 3 daagse

Comfortabel vogels spotten op Bigi Pan

Bigi Pan staat bekend om de grote biodiversiteit aan vogels en de lodges op het water. Akira Overwater Resort is sinds 2019 een werkelijk pareltje op de lagune en biedt reizigers comfort en luxe in deze mooie omgeving. Vanaf de logde maak je meerdere vaartochten om te aanschouwen hoe duizenden vogels hun slaapplek opzoeken en als de zon onder is maak je een spannende kaaimannen tocht.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

2 daagse | € 270
2 daagse | € 270
2 daagse | € 270
3 daagse | € 360
3 daagse | € 360
3 daagse | € 360
Gegarandeerde datums:
3, 16 oktober
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken bij een minimum aantal aanmelding van 2 personen op de gewenste datum.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een comfortabele lodge;

• Professionele gids.

• Transport naar opstapplaats van de boot op Bigi Pan.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Akira Overwater Resort Bigi Pan is Suriname’s nieuwste resort. Het unieke resort is volledig op het water gebouwd en bestaat uit 16 vrijstaande lodges, een sfeervol restaurant en een lobby. De lodges en het hoofdgebouw zijn via houten looppaden met elkaar verbonden. Vanuit de lucht gezien heeft het resort de vorm van een “tilapia”, een veel voorkomende vissoort in Bigi Pan. Akira heeft een ruim opgezet restaurant waar dagelijks verse maaltijden worden bereid. Er wordt bij de bereiding van de maaltijden rekening gehouden met uw voedingsrestricties (glutenvrij, vegetarisch etc.)

Er is 24 uur per dag elektriciteit beschikbaar. De elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.  De elektriciteitsvoorziening is 110 Volt.

Hoofd lodge Akira

Bigi Pan is een enorm natuurgebied met een landoppervlakte van 68.000 ha en een even groot oppervlakte aan zeewater.  Het is een integrerend gebied van zwampen, mangrovebossen en lagunes. Bigi Pan is een waar paradijs voor vogelliefhebbers, maar het gebied is ook rijk aan vissen en reptielen. Maar liefst 72 vogelsoorten verblijven permanent in dit unieke natuurgebied, zoals de Rode Ibis. Daarnaast komen er jaarlijks zo’n 50 trekvogels uit Noord-Amerika naar Bigi Pan, zoals de visarend, steltlopers en verschillende soorten sterns.

Akira heeft een ruim opgezet restaurant waar dagelijks verse maaltijden worden bereid. Er wordt bij de bereiding van de maaltijden rekening gehouden met uw voedingsrestricties (glutenvrij, vegetarisch etc.)

Er is 24 uur per dag elektriciteit beschikbaar. De elektriciteit wordt opgewekt door zonnepanelen.  De elektriciteitsvoorziening is 110 Volt.

De volgende excursies en activiteiten zijn inbegrepen bij een meerdaags verblijf:

  • Vaartocht door het intrigerende landschap van Bigi Pan;
  • Kaaimannen en reptielen spotten;
  • Vogels spotten;
  • Modderbaden
  • Kajakken

Modderbad

Accommodatie

De royale lodges (50m2) beschikken over een ruim balkon, waar je een prachtig uitzicht hebt over het meer en kunt genieten van een spectaculaire zonsondergang of zonsopkomst. Elke lodge is ingericht voor 3 personen en voorzien van eigen badkamer en toilet.

In de vroege ochtend en de late namiddag zie je de duizenden vogels hun slaapplaats verlaten en ’s avonds weer terugkeren. Een machtig schouwspel. Wil je echt de schoonheid van Bigi Pan ervaren? Dan is een overnachting in Bigi Pan een “must”. Alleen de adembenemende zonsopkomst en ondergang is al een ervaring op zich!

Akira Lodge

Zonsondergang op Bigi Pan

Wanneer je naar Bigipan gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-       Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de tour geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op het water bij het          resort kan je prima korte kleding dragen (wel goed insmeren dan!).

-       Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor de nachttocht die je gaat maken tijdens deze tour om kaaimannen te spotten! Natuurlijk ook erg handig als je ’s          avonds een keertje naar het toilet moet.

-       Je bent hier omgeven door water, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-       Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-       Midden op het meer kan het ’s avonds erg afkoelen. Neem daarom een trui/joggingbroek en/of een dekentje mee.

-       Heb jij een fototoestel meegenomen naar Suriname of eentje aangeschaft? Neem deze vooral mee! Zo haal je de rijke fauna van het gebied een stuk dichterbij.

-       In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes          voor je tas.

-       Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden . Verder is een waterdichte tas          altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-       Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Tips:

Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobieën tot diersoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-      Vergeet je niet in te smeren met zonnebrandcrème.

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om handdoek in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je         niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >