Kano & kajak tours

Actief de Surinaamse natuur in

dagtour

Een leuk avontuur door de ongerepte jungle, voor jong en oud

Met de kano varen door de ongerepte jungle van Suriname is de perfecte combinatie van avontuur en sport. Je vaart midden door de overweldigende natuur en spot onderweg verschillende dieren, waaronder bijzondere vogels, apen en misschien wel een zeekoe. Het magische aan kanoën door de natuur is vooral de rust en het leven uit de natuur wat je om je heen hoort. Je kan ervoor kiezen om een dagtour te doen op de Coropina of voor een tweedaags avontuur in het Coesewijne gebied.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dagtour | € 60 | studentenprijs
Dagtour | € 60 | studentenprijs
Dagtour | € 60 | studentenprijs
Dagtour | € 70,-
Dagtour | € 70,-
Dagtour | € 70,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Tent voor overnachting in Coesewijne;

• Professionele gids

• Hangmat (bij de Brokopondo stuwmeer kano tour)

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 10 deelnemers

Dagtour Coropina kreek en Para rivier

Vandaag start je vanaf het vertrekpunt in Paramaribo. Hier wacht een auto op je om samen met de kajaks te gaan richting de Coropina kreek. Hier aangekomen pak je een kano en is het tijd om het avontuur te starten. Je baant jezelf een weg met de kano door de soms smalle en dichtbegroeide kreek. Kijk goed om je heen, want het is een gebied waar heel veel leven zit. Van apen tot mooie papegaaien die langs komen vliegen. Na een sportieve dag is het tijd om op een plek middenin de jungle te stoppen voor een lekkere maaltijd in een ongerept gebied. Hierna is het tijd om weer terug te keren richting Paramaribo.

Dagtrip Wanica - tijdelijk niet beschikbaar

Vandaag staat er een mooie en sportieve tour op het programma door de mooie natuur van Wanica. Hier aangekomen pak je een kano en is het tijd om het avontuur te starten. Je baant jezelf een weg met de kano door de soms smalle en dichtbegroeide kreek. Kijk goed om je heen, want het is een gebied vol leven. Van apen tot mooie papegaaien die langs komen vliegen. Na een sportieve dag is het tijd om op een plek middenin de jungle te stoppen voor een lekkere maaltijd in een ongerept gebied en je hebt ook de mogelijkheid om te zwemmen. Hierna is het tijd om weer terug te keren richting Paramaribo.

2- daagse Coesewijne Kano tour - tijdelijk niet beschikbaar

Dag 1

Je reis begint in Paramaribo. Met een jeep rijd je naar de Boven-Coesewijne rivier. Vanaf hier begint je avontuur. Per boot vaar je over de Coesewijne rivier. Het kan zijn dat door de lage waterstand er verschillende obstakels in de rivier liggen. Je zult regelmatig de boot uit moeten om de obstakels weg te trekken, maar dit zorgt alleen maar voor een groter avontuur. Na een tijd te hebben gekanood en genoten te hebben van de natuur, slaan we het kamp op. Dit kamp wordt de uitvalsbasis voor de nacht. Overal om je heen hoor je de oerwoudgeluiden en de kans is groot dat je verschillende diersoorten tegen komt. Nadat het kamp is opgeslagen, ga je genieten van een lekkere maaltijd. Hierna heb je de keuze om te gaan zwemmen, te kanoën of om in de omgeving te kijken.

Dag 2

Op de tweede dag vaar je verder over de Coesewijne rivier. Tijdens deze reis zal je op verschillende locaties stoppen. De eerste stop zal plaatsvinden bij Pakoeli. Pakoeli is een oud logeeraccommodatie. Tijdens de kano tour zal er ook vaker gestopt worden om verschillende diersoorten te spotten. Het gebied staat vooral bekend om zijn vele vogelsoorten die in het gebied voorkomen. Er komen bijvoorbeeld visarenden, papagaaien en andere vogelsoorten. Rond de middag ga je aan wal bij een verlaten plek, middenin de jungle. Hier wordt de lunch geserveerd. Op deze plek hoor en zie je alleen maar het ongerepte Amazone oerwoud. Na de lunch vaar je weer terug naar Pakoeli waar een jeep op je staat te wachten om je weer terug te brengen naar Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je de kanotour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker meete nemen:

-        Een lange broek(of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken overhuid-irriterende planten, teken of muggen.

-        Goede loopschoenen, omdat je gaat lopen. Dus laat de nieuwe schoenen nog maareven in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verderis het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als jedie niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodighebben als je in de kano zit!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens dezetour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toiletmoet.

-       Het spreekt voor zich dat je omgeven wordt door water, dus vergeetje zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voorzich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in tepakken!

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en eenklein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de kano zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Heb je geen eigen hangmaten klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Inpaklijst:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

-       De Coropina kanotour en de 2- daagse Coesewijne kano tour vertrekken op elke gewenste dagen vanaf minimaal 2 personen. De Brokopondo stuwmeer kanotour vertrekt op elke vrijdag vanaf minimaal 4 aanmeldingen.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >