Anaula nature resort

Boven- Suriname

3 daagse tour

Anaula is de toplocatie voor een comfortabel verblijf in Boven- Suriname

Het Anaula Nature Resort is gevestigd in het Boven- Suriname gebied op een eiland in de Ferulasi stroomversnelling. Tijdens je verblijf kun je heerlijk tot rust komen, maar ook deelnemen aan diverse activiteiten zoals boswandelingen, nachtelijke vaartochten en een bezoek brengen aan lokale dorpsgemeenschappen. Anaula is echt een pareltje op de Surinamerivier en staat voor een uiterst comfortabel verblijf.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

3 daagse tour p.p. €260
3 daagse tour p.p. €260
3 daagse tour p.p. €260
3 daagse tour studentenkorting p.p. €195
3 daagse tour studentenkorting p.p. €195
3 daagse tour studentenkorting p.p. €195
1
2
3
4
5
6
7
8
Gegarandeerde datums:
Nog geen geplande datums
Wil je liever een andere datum? Gegarandeerd vertrek elke maandag, woensdag en vrijdag.
Kies een vertrekdatum:

Selecteer hieronder één van de bovengenoemde gegarandeerde datums en ga mee met een leuke groep mensen.

Staan hierboven geen gegarandeerde datums of wil je gewoon op een andere datum? Selecteer hieronder dan jouw gewenste vertrek datum.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

We gaan hiermee aan de slag en laten snel wat van ons horen.
Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen om nog aanvullende vragen te stellen. 
+597421157
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats op het resort in een comfortabel bed;

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken

Belangrijk:

• Vertrekdagen zijn vastgesteld op maandag en woensdag;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 14 deelnemers

Anaula

Het Boven-Suriname gebied ligt in het zuiden van Suriname. Het gebied heeft een mooie natuur en een hoop historie. Naast de Surinamerivier liggen vele traditionele Marrondorpen. Hier leven de Saramaccaners nog op een traditionele wijze en de cultuur en tradities zijn goed zichtbaar. In dit pure stukje Suriname vind je naast de dorpen ook veel resorts. Het Anaula resort is één van de mooiste resorts van het gebied.

Dag 1

Je vertrekt in de ochtend vanuit Paramaribo met de auto of bus naar Atjoni. Hier vervolg je je reis per boot op de Surinamerivier. Je vaart langs verschillende dorpjes en je komt onder andere langs de Jaw Jaw Sula (stroomversnelling). Op het resort aangekomen krijg je een lekkere lunch om hierna het resort te verkennen. Na de lunch is het tijd om naar de Ferulassi stroomversnelling te gaan. Hier ga je genieten van de omgeving, relaxen en genieten. Na het diner op het eiland kan je in de avond ervoor kiezen om mee te gaan met een kaaimannen excursie in een korjaalboot.

Dag 2

Op de tweede dag ga je na het ontbijt met de boot naar het dorp ´Nieuw-Aurora´. Je maakt een dorpswandeling om kennis van de cultuur, tradities en de gewoontes van de Saramaccaners op te doen. Je bezoekt een medische post en een schooltje, zodat je een goed beeld krijgt van het dagelijkse leven in het gebied. Na de dorpswandeling ga je lunchen om daarna een boswandeling te maken. Tijdens deze wandeling krijg je informatie over de medicinale werking van de planten die je in het bos kunt vinden. Na het diner staat er een cultureel dansoptreden op het programma. Dansen is voor deSaramaccaners niet alléén een leuk tijdverdrijf, maar de verschillende soorten dansen hebben ook een betekenis. Jij komt tijdens deze avond erachter welke betekenis bij welke dans hoort.

Dag 3

De derde dag kun je naar eigen wensen invullen. Je kunt zonnen bij het zwembad, een stevige boswandeling maken en gewoon genieten van de natuur. Na de lunch vaar je terug naar Atjoni. Hier staat een bus op je te wachten die je weer terug brengt naar Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je naar Anaula gaat, adviseren we je om sowieso het volgende mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Apiapaati zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Botopasi!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Anaula ligt aan de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

-        Neem een pet of hoed mee. De zon kan erg fel zijn.

 

Handige Tips

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

Vergelijkbare trips