Plantage Bakkie

Plantage Bakkie

dagtour

De Plantage Bakkie dagtrip is een gevarieerde trip vol met historie en natuur.

De Plantage Bakkie dagtrip is een gevarieerde trip vol met historie, cultuur en natuur. Je gaat met een gids op pad die je weer helemaal terug in de tijd meeneemt. Tijdens deze leerzame dag zal je op de gerenoveerde plantage leren over het slavernij verleden. Daarnaast bevindt de plantage zich middenin prachtige natuur waar je ook de kans krijgt van te genieten. 

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dagtour | € 75,-
Dagtour | € 75,-
Dagtour | € 75,-
Gegarandeerde datums:
2, 5, 10, 12, 17, 25, 31 Oktober
Kies een vertrekdatum:
De vaste vertrekdag is zaterdag. Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

  • Bus transport vanuit de stad
  • Bootreis op de Commewijnerivier
  • Drinks en snacks
  • Gids begeleiding gehele dag
  • Compleet lunchmenu op Bakkie
  • Museumtour Museum Bakkie
  • Rondwandeling tuin Bakkie

Niet inbegrepen

  • Alcoholische drank;
  • Avond eten en ontbijt.

De vertrektijd vanuit Paramaribo (hotel Torarica) is 08:00 s morgens. Voor besloten groepen kunnen programma en tijden worden aangepast.Programma

In de ochtend vertrek je vroeg naar het district Commewijne om een tour vol cultuur, natuur en historie te beleven. Plantage Reynsdorp (Bakkie) is een voormalig Koffieplantage (gesticht door Nicolaas Reynsdorp in 1744) met oude sluizen en gebouwen. Museum Bakkie heeft 1 van de meest unieke privécollecties in Suriname met vele originele boeken, prenten, kaarten en voorwerpen. Bij een bezoek aan Bakkie staan ontwikkelaar Bas Spek en Marsha Mormon (nazaat / erfgename / plantageontwikkelaar) klaar om u te verwelkomen.

Museum


We vertrekken met debus om 8.00u vanuit Torarica resort naar Mon Tresor in het district Commewijne( duur 5 kwartieren). Vervolgens varen we met een overdekte houten boot naar plantage Bakkie. Op deze plantage krijg je eten en drinken en je bezoekt de botanische tuin op de oude plantage. In deze tuin krijg je uitleg over de kruiden die er groeien en welke werking ze hebben. Er ligt ook een klein en zeer uniek museum op de plantage. In het museum kun je verschillende unieke voorwerpen bekijken, waaronder de koopcontracten uit 1863 van de slavenhouders.

Rode Ibis


Inpaklijst:

Wanneer je de Warappakreek tour gaat doen , adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-       Makkelijke kleding en schoeisel.  Liefs geen zwart, muggen komen af op zwarte kleding. 

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze          trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit!

-        Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes           voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken.          Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas          inpast.

-        Neem een zip Lock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale          inwoners kunt kopentijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobieën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >