Plantage Bakkie

Plantage Bakkie

dagtour

De Plantage Bakkie dagtrip is een gevarieerde trip vol met historie en natuur.

De Plantage Bakkie  dagtrip is een gevarieerde trip vol met historie, cultuur en natuur. De Warappakreek is een natuurlijke kreek van de Commewijne rivier die rond 1740 in cultuur is gebracht door de kolonisten die daar suiker-, katoen en koffieplantages hebben gesticht. Je gaat met een gids op pad die je weer helemaal terug in de tijd meeneemt. Vanaf het moment dat je in de korjaalboot stapt, betreed je werkelijk een andere wereld en spot je vogels en apen onderweg.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dagtour | € 75,-
Dagtour | € 75,-
Dagtour | € 75,-
Warappakreek met overnachting op Frederiksdorp | € 120,-
Warappakreek met overnachting op Frederiksdorp | € 120,-
Warappakreek met overnachting op Frederiksdorp | € 120,-
Gegarandeerde datums:
14, 21 en 28 mei
Kies een vertrekdatum:
De vaste vertrekdagn is zaterdag. Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

  • Bus transport vanuit de stad
  • Bootreis op de Commewijnerivier
  • Drinks en snacks
  • Gids begeleiding gehele dag
  • Compleet lunchmenu op Bakkie
  • Museumtour Museum Bakkie
  • Rondwandeling tuin Bakkie

Niet inbegrepen

  • Alcoholische drank;
  • Avond eten en ontbijt.

De vertrektijd vanuit Paramaribo (hotel Torarica) is 08:00 s morgens. Voor besloten groepen kunnen programma en tijden worden aangepast.Programma

In de ochtend vertrek je vroeg naar het district Commewijne om een tour vol cultuur, natuur en historie te beleven. De Warappakreek is een kreek die in de Commewijne rivier uitmondt. Het laatste gedeelte van deze kreek is niet op een natuurlijke wijze ontstaan. Dit is namelijk door de tot slaaf gemaakte uitgegraven, waardoor deze kreek in de Atlantische oceaan uitmondt. Aan deze kreek lagen heel veel koffie- katoen en suikerplantages.

Museum


De eerste plantage die je aandoet is de plantage Alkmaar. Bij deze plantage geeft de gids je informatie over de plantage. De tweede plantage die je gaat bezoeken is de plantage Leiendaal gelegen aan de Commewijnerivier. Op deze plantage krijg je eten en drinken en je bezoekt de botanische tuin op de oude plantage. In deze tuin krijg je uitleg over de kruiden die er groeien en welke werking ze hebben. Er ligt ook een klein en zeer uniek museum op de plantage. In het museum kun je verschillende unieke voorwerpen bekijken, waaronder de koopcontracten uit 1863 van de slavenhouders.

Na het bezoek aan de plantage ‘Leiendaal’ vaar je weer de Warappakreek op. Hier ga je veel verschillende vogelsoorten te spotten. De Warrapakreek wordt namelijk omgeven door mangrovebossen. Deze bossen zijn zeer voedselrijk waardoor er veel rode ibissen en moerasbuizerds voorkomen. Langs de kreek zijn een aantal plantage resten bewaard gebleven zoals een uit 1830 daterende op stoom werkende suikerfabriek. Deze is zeer compleet en uniek met een suikerrietpers, twee stoommachines en stoomketels. Verder zijn er nog meer restanten uit het plantage verleden gevonden zoals een stoomauto, sluizen, graven en een oude kameelbrug. Ook zijn de oude ringdammen nog zichtbaar waarop giftige cactussen waren aangeplant tegen weglopende slaven.

Rode Ibis

LET OP: Omdat de Warappakreek voorlopig niet toegankelijk is wordt er een stuk in de prachtige Matapica en Tapoeripakreek gevaren.

Inpaklijst:

Wanneer je de Warappakreek tour gaat doen , adviseren we je om het volgende zeker meete nemen:

-        Een lange broek(of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken overhuid-irriterende planten, teken of muggen.

-        Goedeloopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maareven in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodighebben als je in de boot zit!

-        Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in tepakken!

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en eenklein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder iseen waterdichte tas altijd aan te radenomdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem daneen vuilniszak mee waar je tas inpast.

-        Heb je geen eigen hangmaten klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uithet binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopentijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >