Maratakka

Welkom in ongerept Suriname

2 of 3 daagse tour

Trotseer de Maratakka rivier en ga opzoek naar reuzenotters en zeekoeien

De Maratakka rivier ligt in het district Nickerie in het Noordwesten van Suriname. Deze slingerachtige rivier is nog onbekend bij toeristen en des te beter om dieren te spotten. Tijdens je bezoek aan de Maratakka rivier heb je de kans om zeekoeien, reuzenotters en grote toekans te spotten van dichtbij te spotten. Dit is ook dé plek om de blauw gele ara in Suriname te zien. Samen met jouw wildlife gids omarm je de natuur, het avontuur en alle dieren die even komen buurten.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

2 daagse | € 245
2 daagse | € 245
2 daagse | € 245
3 daagse | € 275
3 daagse | € 275
3 daagse | € 275
Gegarandeerde datums:
16 december
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen. Vertrek vanaf 2 personen kan tegen een meerprijs.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

 

Inbegrepen:

•       Vervoer vanuit Paramaribo naar de bestemming;

•      Alle activiteiten zoals beschreven;

•      Ontbijt, lunch & diner;

•      Overnachting in een hangmat;

•      Snacks& drank

•      Professionele gids.

Niet inbegrepen:

•     Alcoholische dranken;

·       Ontbijt op de dag van vertrek

·       Diner op de laatste dag

·       Medische annuleringsverzekering

·       Medische kosten

- De 2 daagse tour kost voor 2 personen € 375 p.p. en voor 3 personen € 295 p.p.

-De 3 daagse kost voor 2 personen € 450 p.p. en voor 3 personen € 350 p.p.

* Er is ook een optie om op bedden te slapen, dit is een additionele €15 p.p. per nacht

* Kinderen van 1 tm 3 jaar kunnen gratis mee

* kinderen van 4 tm 12 jaar krijgen 25% korting

 

Programma Maratakka

Dag 1 - Roadtrip richting Wageningen

Rond 7 uur in de ochtend zullen we vanuit Paramaribo vertrekken richting Wageningen in het Nickerie district. Tijdens de rit kunnen we al wildlife spotten, zoals toekansen luiaards. Onderweg zullen stoppen voor een lekkere lunch. We proberen rond 2uur aan te komen in Wageningen waar onze bootsman op ons zal staan te wachten. Aan het eind van de middag is er ruimte om een stuk te varen. We sluiten de dag af met een zelfgemaakt diner.


Dag 2 & 3 - Vaartochten, zeekoeien, toekans en nog mee wildlife

De komende dagenkunnen we het gebied verkennen naar eigen invulling. We kunnen op zowel de Maratakka rivier aIs de Nickerie rivier varen. We kunnen bijvoorbeeld vroeg in de ochtend gaan varen als de jungle net wakker wordt, of juist aan het einde van de dag om de laatste vogels in het zonlicht te zien en de nachtdieren te zien wakker worden. Tijdens de vaartochten gaan we op zoek naar zeekoeien, reuzenotters en er is zelfs kans om de reuzentoekan te zien op de Nickerierivier. Er is ook nog een jager pad vlakbij. We kunnen dit pad in de avond ontdekken en op zoek gaan naar nachtdieren zoals kikkers en slangen.

 

Optioneel: Bigi Pan

Er is een optie om de Maratakka tour te combineren met Bigi Pan. Dit bijzondere natuurgebied is vlakbij Maratakka en is 68.000 ha groot. Big Pan, wat betekent Groot Meer, is een gebied gevormd uit kreken, mangroves, natte- en droge moerassen. In dit gebied leven veel vogelsoorten waarvan de meest bekende de Rode Ibis is. Naast vogels is het gebied ook rijk aan vissen en reptielen. Overnachting is in een lodge met bedden en er zijn ook mogelijkheden om in een hangmat te slapen. Tijdens jullie verblijf zijn de volgende activiteiten ingepland; vogels, kaaimannen en slangen spotten, kajakken en eventueel een modderbad. We maken gebruik van de lodge van Mantje en de wildlife gids die mee was naar Maratakka zal deze trip ook begeleiden.

Wanneer je de Maratakka tour doet adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek),zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Bij het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.

-         Het is altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed! voor bij het kamp kun je wel gewoon slippers aandoen.

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens het wandelen en het zwemmen.

-        Vergeet je zwemkleding en waterschoenen niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Westen gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aaneen regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een grote zak (vuilniszak) voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >