Avanavero

Wanawiro Nature Park

4 daagse

Het beste van het ongerepte westen van Suriname.

Avanavero is een van de mooiste gebieden in West-Suriname. Tijdens deze trip ga je off-beat over een bauxiet weg richting het verre westen. Je slaapt in het dorpje Apoera in een leuke familie-lodge en ontmoet de lokale inwoners. Vervolgens verblijf je twee nachten op het waanzinnige eiland Wanawiro. Omgeven van de mooie natuur en watervallen doe je toffe excursies, waaronder het bezoek aan de Blanche Marie vallen.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

4 daagse | € 260,- | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 260,- | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 260,- | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 350,-
4 daagse | € 350,-
4 daagse | € 350,-
Avanavero | € 245,- | Actie 21 nov.
Avanavero | € 245,- | Actie 21 nov.
Avanavero | € 245,- | Actie 21 nov.
Gegarandeerde datums:
Er zijn nog geen datums gepland voor deze trip. Vraag een datum aan in het formulier.
18 nov., 21* nov.
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 6 personen op de vrijdagen en de dinsdagen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

-       Je vervoer;

-       Alle maaltijden, drinken en snacks;

-       Alle beschreven activiteiten;

-       Maar liefst twee overnachtingen op Avanavero Nature Resort.

Niet inbegrepen

-      Alcoholische drank

-      Souvenirs

Avanavero

Dag 1 | Bezoek aan Apoera

Vroeg in de ochtend vertrek je met de bus naar het westen voor een intense tour vol hoogtepunten. De reis is een reis van 9 uur die jou helemaal naar het westen van Suriname zal leiden. Tijdens deze reis wordt pas duidelijk hoe immens de Surinaamse jungle is. Langs de bauxietweg zie je behalve 4 dorpen,niets anders dan jungle, jungle en nog eens jungle. Onderweg wordt er natuurlijk meerdere malen gestopt voor bijvoorbeeld het spotten van dieren en andere bezienswaardigheden. Uiteindelijk kom je aan in het voornamelijk Inheemse dorp: Apoera. In de jaren 70 en 80 waren er plannen in werking gesteld om van Apoera het Paramaribo van het westen te maken. De Binnenlandse oorlog strooide echter roet in deze plannen. Echter is Apoera een zeer aangenaam, mooi en schoon dorp waar je echt tot rust kan komen. Na een welverdiend avondmaal is er nog de mogelijkheid om een avondwandeling door Apoera te maken. Na deze lange dag zal de slaapaccommodatie in ieder geval zeker goed bevallen. Je slaapt namelijk in een ruime tweepersoonskamer met airco.

Lodge Apoera
Het resort op Apoera

Dag 2 | Vertrek richting Avanavero

Na een goede nachtrust en een stevig ontbijt is het tijd om Apoera eens goed te gaan verkennen. Je krijgt een rondleiding door niet alleen Apoera, maar ook door Washabo (van oorsprong een Arowakke dorp) en je bezoekt het kleine Inheemse dorpje waar de Trio’s wonen. Hier kun je verschillende met de handgemaakte souvenirs kopen, zoals armbanden en kettingen. Na deze dorpswandeling is het tijd voor de lunch om vervolgens door te reizen naar Avanavero. Maar voordat Avanavero wordt aangedaan, wordt er eerst een tussenstop gemaakt bij het treinstation van Apoera. Dit treinstation met haar enorme loods vol verroeste treinen en vele donkere kamertjes die bewoond worden door vleermuizen kunnen zo het perfecte decor vormen voor een willekeurige horrorfilm.Op de plaats zelf wordt er natuurlijk ook uitleg gegeven, hoe het kan dat zo’n loods vol met treinen en vleermuizen daar ongebruikt midden in de jungle staat.

Nadat je het treinstation hebt bezocht is het nog ongeveer 2 uren rijden naar de opstapplaats van Avanavero. Op deze plaats stap je over in een boot en vanaf hier is het nog een kwartiertje varen naar het Eco- resort. Tijdens deze vaartocht wordt al snel duidelijk waarom dit zo´n bijzonder gebied is. Langs de oevers van de Kabalebo rivier is alleen maar oerwoud te zien, en met een lage waterstand steken de grote basalt rotsen als beschermers van de oevers boven het water uit. De kans is ook zeer groot dat er ara’s over de boot heen zullen vliegen. Avanavero vormt met een hoge waterstand een eiland dat aan de rechterkant omringd wordt door een sula. Op dit eiland staat het luxe resort waar jij twee nachten in een bed door gaat brengen. Terwijl het avondmaal wordt bereid (het resort heeft ook een luxe keuken) kan jij relaxen, in de sula,zwemmen of de brulapen op het eiland spotten. Na het avondeten is het tijd om met de boot de jungle in het maanlicht te gaan ontdekken. Tijdens deze vaartocht is er een grote kans dat je kaaimannen of slangen gaat vangen. Na deze drukke dag is het nog tijd om na te genieten rondom het kampvuur als het weer dit toelaat, om vervolgens lekker onder de dekens te duiken.

Apoera treinstation
Een van de treinen in Apoera

Dag 3 | De jungle & Avanavero sula

Dag 3 is veruit de meest intense en actiefste dag van de tour. Dus een stevig ontbijt is op zijn plaats. Hierna is het tijd om met de bus een stukje te gaan rijden om vervolgens een boswandeling te gaan maken. Omdat er in het gebied geen mensen wonen is de kans groot dat je dieren zult spotten zoals: slangen, verschillende kikkersoorten, toekans, de zeldzame rotshaan met zijn karakteristieke felle oranje kleur, en als je echt veel geluk hebt en de groep is stil, dan bestaat er ook nog een kans dat je een jaguar of tapir zult zien. Na de boswandeling wordt er weer teruggekeerd naar Avanavero voor een een van de absolute hoogtepunten van deze tour. Dit hoogtepunt is namelijk de ‘Avanavero sula’. Deze sula ligt op 10 minuten varen van het resort af. In de regentijd dondert het water hier met een enorm geweld vanaf. Aan de rechterkant van dit complex kan jij terwijl het water van een kleinere sula als een massage op je rug inwerkt, genieten van dit geweld.

Na dit bezoek is het tijd voor iets anders leuks. De hengels worden erbij gehaald want in de Kabalebo rivier zwemmen ware riviermonsters. De kans dat je een piranha vangt is bijna 100%, maar als je echt geluk hebt vang je een Anjumara of een meerval die wel 2 meter lang kunnen worden. Als je niet zoveel met vissen hebt dan is dit geen enkel probleem want vanuit de boot is er genoeg te zien. Na het avondeten is het op tijd naar bed, want op dag 4 is het heel vroeg opstaan.

Avanavero Sula
Avanavero sula

Dag 4 | Blanche Marie

Op de laatste dag word je al om 4:00 gewekt. Op deze dag staat niet alleen de terugreis op het programma. Deze tour wordt namelijk afgesloten met een bijzonder bezoek, namelijk een bezoek aan de Blanche Marie watervallen. Dit is echt de kers op de taart. De Blanche Marie watervallen is een van de grootste in Suriname. Gisteren maakte de Avanavero sula nog indruk op je, maar de gedachte aan deze sula zullen toch niet veel voorstellen bij het zien van de Blanche Marie watervallen. Er is ook een gedeelte waar je kunt zwemmen en even kunt afkoelen voordat je begint aan de lange terugreis naar huis. Tijdens deze busreis kun je wegdromen over 4 dagen met alléén maar hoogtepunten en eigenlijk kun je alleen maar tot de conclusie komen dat deze dagen voorbij zijn gevlogen en dat 4 dagen veel tekort is!

Blanche Marie waterval
De Blanche Marie watervallen

Belangrijk en handige tips!

-     De vaste vertrekdagen zijn op dinsdag en vrijdag.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >