Avanavero

Wanawiro Nature Park

4 daagse

Het beste van het ongerepte westen van Suriname.

Avanavero is een van de mooiste gebieden in West-Suriname. Tijdens deze trip ga je off-beat over een bauxiet weg richting het verre westen. Je slaapt bij de Blanche Marie watervallen en in een resort op Avanavero. Omgeven van de mooie natuur en watervallen doe je toffe excursies!

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

4 daagse | € 300,- | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 300,- | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 300,- | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 350,-
4 daagse | € 350,-
4 daagse | € 350,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

-       Je vervoer;

-       Alle maaltijden, drinken en snacks;

-       Alle beschreven activiteiten;

-       Overnachtingen in een bed

Niet inbegrepen

-      Alcoholische drank

-      Beddengoed

Avanavero

Diep verborgen in het ongerepte Amazone regenwoud van Suriname ligt de Wannawiro jungle lodge. De comfortabele vertrekken bevinden zich op een idyillisch eiland in de Kabalebo rivier, nabijde Avanavero watervallen. Het gebied, dat vrijwel onbekend is voor het brede publiek, behoort tot een van de mooiste plekken van Suriname. Het gebied bevindt zicht op ongeveer tien uurtjes rijden van Paramaribo. Eenmaal aangekomen kun je helemaal ontspannen in een oase van rust.

Dag 1: Op de eerste dag vertrek je om 07:00 voor een rit van 300 km naar de Blanche Marie watervallen.  De Blanche Marie watervallen is een van de grootste watervallen in Suriname.  Eenmaal aangekomen is er een gedeelte waar je kunt zwemmen en even kunt afkoelen. In de avonduren maak je een wandeling op zoek naar nachtdieren. Je zult de eerste nacht overnachten in een bed.  

Lodge Apoera
Het resort op Apoera

Dag 2: De dag start om 8.00 uur met een ontbijt waarna je vertrekt richting Avanavero. Bij aankomst geniet je van een heerlijke lunch om vervolgens op te stappen in de boot voor een vaartocht van ongeveer 20 min om aan te komen bij Wannawiro lodge . Tijdens deze vaartocht wordt al snel duidelijk waarom dit zo´n bijzonder gebied is. Langs de oevers van de Kabalebo rivier is alleen maar oerwoud te zien, en met een lage waterstand steken de grote basalt rotsen als beschermers van de oevers boven het water uit. De kans is ook zeer groot dat er ara’s over de boot heen zullen vliegen. Avanavero vormt met een hoge waterstand een eiland dat aan de rechterkant omringd wordt door een sula. Op dit eiland staat het luxe resort waar je heerlijk in een bed kunt overnachten.

Na aankomst breng je een bezoek aan de Avanavero waterval en in de middag uren, rond 17:00 uur, kun je de boot instappen voor een hengeltocht. Bij terugkomst kun je even ontspannen en na 21:00 uur kunt u weer de boot in op zoek naar kaaimannen en slangen.

Apoera treinstation
Een van de treinen in Apoera

Dag 3: om 6:30 start de dag en ga je op de boot en varen we mee met de stroming. Ondertussen kun je ontbijten en geniet je van de vele geluiden, gemaakt door de vogels en apen die ontwaken van hun nachtrust. Rond 10:00 uur vertrek je voor een drie uur durende boswandeling en na de lunch bekijken we de oude rots tekening.Omstreeks 17:00 uur is het vertrek richting Apoera voor de laatste overnachting.In Apoera verblijft je in een luxe guesthouse, waar iedere kamer voorzien is van airco

Avanavero Sula
Avanavero sula

Dag 4: na het ontbijt, om 8uur start je met een dorpswandeling. Breng je een bezoek aan de kleine Kwama, (inheemse dorpje) en het voormalige treinstation van Apoera. In de jaren 70 en 80 waren er plannen in werking gesteld om van Apoera het Paramaribo van het westen te maken. De Binnenlandse oorlog strooide echter roet in deze plannen. Echter is Apoera een zeer aangenaam, mooi en schoon dorp waar je echt tot rust kan komen. Na dit bezoek is het tijd om terug te rijden richting Paramaribo. Tijdens deze busreis kun je wegdromen over 4 dagen met alléén maar hoogtepunten en eigenlijk kun je alleen maar tot de conclusie komen dat deze dagen voorbij zijn gevlogen en dat 4 dagen veel tekort is!

Blanche Marie waterval
De Blanche Marie watervallen

Belangrijk en handige tips!

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >