Voltzberg & Raleighvallen

Centraal Natuurreservaat

3 of 4 daagse tour

Een avontuurlijke reis met een waanzinnig uitzicht op de top van de berg

De Voltzberg is een granieten rotsblok van 240 meter hoog. De ligging van de Voltzberg middenin het magische oerwoud van Suriname maakt het uitzicht op de top van de berg werkelijk indrukwekkend. Je kan hier namelijk 360 graden om je heen kijken. De berg bereik je door een flinke maar mooie hike tocht door de jungle, gevolgd door een stevige klim. Je verblijft deze dagen op het Fungu eiland waar je in een hangmat slaapt. Naast het beklimmen van de Voltzberg, zwem je ook rondom de stroomversnellingen van de Raleighvallen.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 275
3 daagse | € 275
3 daagse | € 275
3 daagse | € 250 | studentenprijs
3 daagse | € 250 | studentenprijs
3 daagse | € 250 | studentenprijs
4 daagse | € 325
4 daagse | € 325
4 daagse | € 325
4 daagse | € 300| studentenprijs
4 daagse | € 300| studentenprijs
4 daagse | € 300| studentenprijs
Gegarandeerde datums:
15, 24 juli
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een hangmat op Fungu eiland (op de slaapzaal in een bed €50,- p.p extra of prive kamer in een bed €75,- p.p extra);

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

3 daagse

Dag 1

Vanuit Paramaribo vertrek je naar de Voltzberg en de Raleighvallen. Een deel van de reis zal afgelegd worden met de bus en een ander deel wordt met de boot afgelegd. Vanaf Paramaribo vertrek je per bus naar het dorpje Witagron. Tijdens de reis zal de gids je uitleg geven over de bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt. Vanaf het dorpje Witagron neem je de boot en vaar je richting het zuiden. Tijdens deze boottocht kun je genieten van de natuur en na een paar uur kom je aan op je verblijfplaats, Fungu eiland. In de avond staat er een goed avondmaal op je te wachten voordat je gaat slapen.


 Dag 2

Op de tweede dag staat er na een stevig ontbijt een lange wandeltocht op het programma. De wandeltocht vindt dwars door de jungle plaats. Tijdens deze tocht is de kans groot dat je veel verschillende dieren tegen zult komen. De gids die met jullie mee is zal veel uitleg geven over de dieren en planten die in het gebied voorkomen. Aan het einde van de wandeltocht torent de 40 meter granieten rots boven alles uit. Je gaat de Voltzberg beklimmen. Boven op de berg heb je een adembenemend uitzicht op de jungle. Wanneer je terug bent op Fungu eiland kan je bijkomen van de pittige dag.


Dag 3

In de ochtend vaar je vroeg naar een ander hoogtepunt van deze tour. Je gaat namelijk de Raleighvallen bezoeken. De Raleighvallen lijkt op een hele grote waterval maar het is een grote stroomversnelling in de Coppenamerivier. Nadat je de Raleighvallen hebt bezocht staat de boot weer klaar om terug naar Witagron te varen. Hier zal het vervoer terug naar Paramaribo voor je klaar staan.


Voltzberg & Raleighvallen | 4 daagse

Dag 1

Vanuit Paramaribo vertrek je naar de Voltzberg en de Raleighvallen. Een deel van de reis zal afgelegd worden met de auto of met de bus en een ander deel wordt met de boot afgelegd. Vanaf Paramaribo vertrek je per bus naar het dorpje Witagron. Tijdens de reis zal de gids je uitleg geven over de bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt. Vanaf het dorpje Witagron neem je de boot en vaar je richting het zuiden. Tijdens deze boottocht kun je genieten van de natuur en na een paar uur kom je aan op je verblijfplaats, Fungu eiland. In de avond staat er een goed avondmaal op je te wachten voordat je gaat slapen.

Dag 2

Op de tweede dag staat er na een stevig ontbijt lange wandeltocht op het programma. De wandeltocht vindt dwars door de jungle plaats. Tijdens deze tocht is de kans groot dat je veel verschillende dieren tegen zult komen. De gids die met jullie mee is zal veel uitleg geven over de dieren en planten die in het gebied voorkomen. Aan het einde van de wandeltocht torent de 40 meter granieten rots boven alles uit. Je gaat de Voltzberg beklimmen. Boven op de berg heb je een adembenemend uitzicht op de jungle. Wanneer je terug bent op Fungu eiland kan je bijkomen van de pittige dag.

Dag 3

Op de tweede dag was de Voltzberg een absoluut hoogtepunt maar op de deze dag staat er weer zo’n hoogtepunt op het programma. In de Coppename rivier liggen die Raleighvallen die jij gaat bezoeken. De reis ernaar toe zal deels te voet door het bos verlopen en deels met een korjaal over de rivier. De Raleighvallen lijken op watervallen maar eigenlijk zijn het enorme stroomversnellingen in de Coppenamerivier. Hier ga je na de wandeltocht ontspannen. Je kunt de omgeving verkennen, zwemmen of vissen.

Dag 4

In de ochtend kun je een eigen invulling aan het programma geven. Je kunt zwemmen, relaxen of vissen. Hierna staat de reis terug naar Paramaribo weer op het programma.


Inpaklijst:

Wanneer je naar de Voltzberg en Raleighvallen gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek(of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Fungu eiland zelf kan je prima kortekleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als jedie niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodighebben als je in de boot zit!

-        Een zaklamp ofhoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens dezetour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toiletmoet.

-       Fungu eiland is omgeven door water, dus vergeetje zwemkleding niet mee te nemen! Tijdens deze tour bezoek je ook de Raleighvallen. Dit belooft dus veel waterpret!

-        Toiletspullen; dit spreekt voorzich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten!Wanneer we richting het westen gaan, komen we langs de controlepost en moetiedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hier om gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen jeecht aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uithet binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Tips:

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om handdoek in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

-      Op Fungu eiland, is het mogelijk semi-wilde aapjes, banaantjes te voeren! Vraag naar de mogelijkheden, als je dit leuk lijkt.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >