Voltzberg & Raleighvallen

Centraal Natuurreservaat

3 of 4 daagse tour

Een avontuurlijke reis met een waanzinnig uitzicht op de top van de berg

De Voltzberg is een granieten rotsblok van 240 meter hoog. De ligging van de Voltzberg middenin het magische oerwoud van Suriname maakt het uitzicht op de top van de berg werkelijk indrukwekkend. Je kan hier namelijk 360 graden om je heen kijken. De berg bereik je door een flinke maar mooie hike tocht door de jungle, gevolgd door een stevige klim. Je verblijft deze dagen op het Fungu eiland waar je in een hangmat slaapt. Naast het beklimmen van de Voltzberg, zwem je ook rondom de stroomversnellingen van de Raleighvallen.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 275
3 daagse | € 275
3 daagse | € 275
3 daagse | € 250 | studentenprijs
3 daagse | € 250 | studentenprijs
3 daagse | € 250 | studentenprijs
4 daagse | € 325
4 daagse | € 325
4 daagse | € 325
4 daagse | € 300| studentenprijs
4 daagse | € 300| studentenprijs
4 daagse | € 300| studentenprijs
Gegarandeerde datums:
29 februari
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een hangmat op Fungu eiland (op de slaapzaal in een bed €50,- p.p extra of prive kamer in een bed €75,- p.p extra);

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

3 daagse

Dag 1

Vanuit Paramaribo vertrek je naar de Voltzberg en de Raleighvallen. Een deel van de reis zal afgelegd worden met de bus en een ander deel wordt met de boot afgelegd. Vanaf Paramaribo vertrek je per bus naar het dorpje Witagron. Tijdens de reis zal de gids je uitleg geven over de bezienswaardigheden die je onderweg tegen komt. Vanaf het dorpje Witagron neem je de boot en vaar je richting het zuiden. Tijdens deze boottocht kun je genieten van de natuur en na een paar uur kom je aan op je verblijfplaats, Fungu eiland. In de avond staat er een goed avondmaal op je te wachten voordat je gaat slapen.


 Dag 2

Op de tweede dag staat er na een stevig ontbijt een lange wandeltocht op het programma. De wandeltocht vindt dwars door de jungle plaats. Tijdens deze tocht is de kans groot dat je veel verschillende dieren tegen zult komen. De gids die met jullie mee is zal veel uitleg geven over de dieren en planten die in het gebied voorkomen. Aan het einde van de wandeltocht torent de 40 meter granieten rots boven alles uit. Je gaat de Voltzberg beklimmen. Boven op de berg heb je een adembenemend uitzicht op de jungle. Wanneer je terug bent op Fungu eiland kan je bijkomen van de pittige dag.


Dag 3

In de ochtend vaar je vroeg naar een ander hoogtepunt van deze tour. Je gaat namelijk de Raleighvallen bezoeken. De Raleighvallen lijkt op een hele grote waterval maar het is een grote stroomversnelling in de Coppenamerivier. Nadat je de Raleighvallen hebt bezocht staat de boot weer klaar om terug naar Witagron te varen. Hier zal het vervoer terug naar Paramaribo voor je klaar staan.


Voltzberg & Raleighvallen | 4 daagse

Dag 1

Vanuit Paramaribo stappen we tegen 7:30 AM de bus of terreinwagen in en rijden naar het dorp Witagron. Onderweg maken we meerdere stops om 1. eten op te halen, 2. sanitair te ontspannen en 3. gewoon benen te strekken. De trip naar Witagron duurt ongeveer 4 uren, maar als de staat van de lateriet weg niet optimaal is kan het wat langer duren. Onderweg leren we over de geschiedenis van Lelydorp, de luchthaven, verschillende brugverbindingen, dorpen en ook verschillende soorten wildlife die we onderweg zullen tegenkomen. Als we eenmaal op witagron aankomen gaan we bijkomen van de trip, een hapje eten, naar de wc en maken ons uiteindelijk klaar om met de boot verder te gaan. Als we de spullen eenmaal hebben ingeladen vertrekken we met de boot vanuit witagron verder naar Fungu eiland. Vanuit de boot zullen we rotsen, veel vogels en af en toe zelfs een overstekend landdier zien. Na ongeveer 3 uren varen komen we uiteindelijk aan op Fungu eiland, waar we gaan uitladen,een korte rondleiding gaan krijgen, hangmatten binden en daarna lekker ontspannen op het eiland of rondom liggende rotsen nabij de soelas terwijl er in de keuken de avondmaaltijd wordt klaargemaakt. Na het avondmaal is er vast wel nog wat animo voor kaartspelletjes, karaoke of een korte avondwandeling met de gids. Als laatst zoeken we ons slaapplekje op en vallen we in slaap met alle subtiele geluiden van het bos.

Dag 2

Om 7:00 AM worden wij wakker van onze welverdiende rust en worden we waarschijnlijk door alle smakelijke geuren gelokt naar de keuken. Hier worden pannenkoeken en broden aangeboden als ochtendontbijt. Na het ontbijt krijgen de gasten nog wat tijd om passende kleding aan te doen en om lunchboxen klaar te houden om eten in te pakken voor de wandeltocht naar de Voltzberg. Als eerststappen we de boot in en worden we naar een startpunt gebracht. We stappen uit en volgen de gids op een 3 of 4 uur lange reis door het bos naar de Voltzberg. Vanuit de top van de Voltzberg kan je 360 graden rondkijken en overrompeld worden door de pracht van het bos. Na deze uitdagende klim zakken we terug en volgen de trail terug naar het start punt. Onderweg krijgen we de gelegenheid om te ontspannen bij de Anjoemaravallen; een beeldschone natuurlijk bad dat steeds wordt aangevuld door een stroomvesrnelling. Als we genoeg zijn bijgekomen van de wandeling en hebben kunnen ontspannen bij de vallen, lopen we een paar minuten verder naar de boot die ons terug brengt naar het kamp. We genieten van een avondmaal, babbelen nog lekker verder met vrienden en maken ons klaar om te rusten.

Dag 3

Op dag drie worden we wakker rond 8:00AM, ook dit keer met soela geluiden. Zelfde als bij dag 2 gaan we ontbijten, trekken we gepaste wandelkleding aan en gaan we ook eten inpakken. Vandaag gaan we richting een grote soela (stroomversnelling) die men de moedervallen noemt. We pakken de boot die ons brengt naar een startpunt die elders ligt dan dag 2. We worden door de gids begeleid door het bos op een 2 uur lange reis om uiteindelijk bij de moedervallen aan te komen. Dit is een hele leuke plek om een bad te nemen, ontspannen of leuke foto’s te maken. Nadat we hebben genoten van de soela is het tijd om terug te lopen naar de boot. Als we bij de boot aankomen kunnen gasten kiezen om met de bootsman mee te varen of, onder begeleiding van de gids, met de stroming lichamelijk te drijven naar Fungu eiland. Als we op Fungu eiland aankomen is er nog genoeg tijd over om de middag door te brengen. Gekozen kan worden voor een middagdutje, een boek lezen, bij de soelas nabij het eiland te zitten of gewoon in een hangmat te relaxen totdat het weer avond is. Drankspelletjes, muziek en een leuke sfeer maken de laatste avond op Fungu eiland altijd speciaal.

Dag 4

Op dag vier nemen we afscheid van het resort. We worden wakker, genieten van ontbijt en pakkenkleren in voor de reis terug naar huis. Meestal vertrekken we rond 9:00u zodat we rond 18:00u net vóór donker terug zijn in de stad. Als er animo is maken we ook een dorpswandeling op witagron en genieten daarna weer van de laterietweg terug naar de stad. Als we uiteindelijk aankomen blikken we terug op een zeer avontuurlijke trip!


Inpaklijst:

Wanneer je naar de Voltzberg en Raleighvallen gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek(of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Fungu eiland zelf kan je prima kortekleding dragen.

  • Een deken. In de avond kan het best wel koud worden. gasten die kiezen voor een bed in de slaapzal moeten wel eigen beddengoed meenemen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als jedie niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodighebben als je in de boot zit!

-        Een zaklamp ofhoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens dezetour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toiletmoet.

-       Fungu eiland is omgeven door water, dus vergeetje zwemkleding niet mee te nemen! Tijdens deze tour bezoek je ook de Raleighvallen. Dit belooft dus veel waterpret!

-        Toiletspullen; dit spreekt voorzich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten!Wanneer we richting het westen gaan, komen we langs de controlepost en moetiedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hier om gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen jeecht aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint teregenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uithet binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Tips:

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om handdoek in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

-      Op Fungu eiland, is het mogelijk semi-wilde aapjes, banaantjes te voeren! Vraag naar de mogelijkheden, als je dit leuk lijkt.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >