Back to the jungle

Overleven in de ongerepte jungle

2 of 3 daagse tour

Overleven in de ongerepte jungle

Terug naar de oude tijd. Leon Pansa neemt je mee naar zijn stukje geschiedenis en het (over)leven in de jungle zoals ooit Maama Pansa dat deed. De voorvader die als tot-slaaf-gemaakte de vrijheid van de jungle opzocht tijdens de slavernij. Deze back to the jungle tour draait om creativiteit, overlevingsdrang en jezelf kunnen redden in het bos, zoals de Saramaccaners dat deden. Leon leert je de fijne kneepjes en zelfstroop je natuurlijk ook je mouwen op voor jouw slaapplekje in het bos.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

2 daagse | € 135
2 daagse | € 135
2 daagse | € 135
3 daagse | € 175
3 daagse | € 175
3 daagse | € 175
3 daagse | € 235 | icm Seliba
3 daagse | € 235 | icm Seliba
3 daagse | € 235 | icm Seliba
Gegarandeerde datums:
1 december
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? We vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

-       Je vervoer naar de bestemming;

-       Alle activiteiten zoal beschreven;

-       Eten, drank (siroop, sap& water) en genoeg snacks

-       Slaapplaats in een hangmat met bijbehorende klamboe

-       Professionele gids

Niet inbegrepen:

-       Alcoholische drank

Belangrijk:

-       Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip is 4 personen

 

-       Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 10 deelnemers

Programma

 

Dag 1 - Onderweg naar de jungle en een slaapplek maken

Vroeg in de ochtend vertrek je samen met jouw gids Leon naar de jungle van Suriname. Deze reis brengt je terug naar de tijd en leefwijze van de tot slaaf-gemaakten; hoe overleefden zij in het ongerept regenwoud?

Onderweg rijden we langs de oude Suralco (Bauxiet) fabriek, een inheems dorp en rijden we door savanne-gebied. Na ongeveer 1,5 uur rijde parkeren we de auto en gaan we verder te voet het bos in op zoek naar een kreek. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur. Wanneer we een goede plek aan de kreek hebben gevonden, hebben we even tijd om uit te rusten en energie op te bouwen met een lekkere maaltijd. Dit hebben we nodig want hierna begint het avontuur! Samen bouwen we ons eigen kamp met behulp van een houwer en de bomen uit het bos. We verzamelen gelijk wat hout waar we later op zullen koken. Aan het eind van de middag gaan we op pad om onze ingrediënten van het avondeten te zoeken. Als laatste gaan we in de avond nog het bos in om te zoeken naar Wildlife

 

Dag 2 - Dieren spotten en opzoek naar een maaltijd voor vertrek

Vroeg in de ochtend is het moment om mooie vogels en andere dieren te spotten en maken we een ochtendwandeling door het bos. We hebben kans om veel mooie vogels spotten zoals toekans, een papegaaien en Woodpecker. Na ongeveer 1,5 uur wandelen keren we terug naar het kamp en staat er een echt jungle-ontbijt klaar. Na het ontbijt moeten we ons eten voor de lunch gaan verzamelen waarbij we groente halen vanuit de acai palm en zullen we onze eigen vis gaan vangen in de kreek. Na de lunch krijg je een verrassing van je gids. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van deze mooie Natuur.

 

(Als laatste op deze dag leren wij je vlechten met bladeren om zo een echte jungle keuken te bouwen. In de avond zullen we bij een mooi weer kampvuur maken en een gezellig avond hebben!) Dit is alleen bij de 3- daagse tour

 

3 daagse variant - Blijf je een extra dag dan is er nog meer focus op Wildlife

*dag 1 & 2 hetzelfde als bij de 2-daagse variant*

Op dag 3 ga je in de ochtend weer op pad om wildlife te spotten. Gids Leon neemt vaak zijn telescoop mee zodat de kleinste dieren hoog in de bomen te zien zijn. Rijst is voor de Saramaccaners een van de belangrijkste voedselbronnen en Leon laat je graag zien hoe de rijst verwerkt wordt. Opnieuw steek je de handen uit de mouwen en wordt het proces van uitgelegd en doorgenomen. Na de lunch is het helaas tijd om afscheid te nemen van de jungle.

Inpaklijst:

Wanneer je de Jungle life tour doet adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

 

-        Een lange broek (of een afritsbroek),zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Bij het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.

 

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

 

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens het wandelen en het zwemmen.

 

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

 

-        Vergeet je zwemkleding en waterschoenen niet mee te nemen!

 

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

 

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Westen gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

 

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

 

-        In de regentijd raden wij je zeker aaneen regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een grote zak (vuilniszak) voor je tas.

 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen

 

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

 

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >