No items found.
No items found.

Back to the jungle

Overleven in de Surinaamse jungle

Terug naar de oude tijd. Leon Pansa neemt je mee naar zijn stukje geschiedenis en het (over)leven in de jungle zoals ooit Maama Pansa dat deed. De voorvader die als tot-slaaf-gemaakte de vrijheid van de jungle opzocht tijdens de slavernij. Deze back to the jungle tour draait om creativiteit, overlevingsdrang en jezelf kunnen redden in het bos, zoals de Saramaccaners dat deden. Leon leert je de fijne kneepjes en zelf stroop je natuurlijk ook je mouwen op voor jouw slaapplekje in het bos.

Bij SUFORYOU doen we alles voor een top ervaring

gegarandeerde tours
Snelle service
enthousiaste reviews

Redenen om deze tour te boeken

 • Je bent avontuurlijk ingesteld;
 • In een hangmat slapen is voor jouw geen enkel probleem;
 • Je helpt, kookt en bouwt graag mee;
 • Je bent nieuwsgierig naar het verhaal van de voorouders van Leon.

Dit is het programma

Back to the Jungle | 2 daagse

Dag 1 - Onderweg naar de jungle en een slaapplek maken

Vroeg in de ochtend vertrek je samen met jouw gids Leon naar de jungle van Suriname. Deze reis brengt je terug naar de tijd en leefwijze van de tot slaaf-gemaakten; hoe overleefden zij in het ongerept regenwoud?

Onderweg rijden we langs de oude Suralco (Bauxiet) fabriek, een inheems dorp en rijden we door savanne-gebied. Na ongeveer 1,5 uur rijde parkeren we de auto en gaan we verder te voet het bos in op zoek naar een kreek. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur. Wanneer we een goede plek aan de kreek hebben gevonden, hebben we even tijd om uit te rusten en energie op te bouwen met een lekkere maaltijd. Dit hebben we nodig want hierna begint het avontuur! Samen bouwen we ons eigen kamp met behulp van een houwer en de bomen uit het bos. We verzamelen gelijk wat hout waar we later op zullen koken. Aan het eind van de middag gaan we op pad om onze ingrediënten van het avondeten te zoeken. Als laatste gaan we in de avond nog het bos in om te zoeken naar Wildlife

Dag 2 - Dieren spotten en opzoek naar een maaltijd voor vertrek

Vroeg in de ochtend is het moment om mooie vogels en andere dieren te spotten en maken we een ochtendwandeling door het bos. We hebben kans om veel mooie vogels spotten zoals toekans, een papegaaien en Woodpecker. Na ongeveer 1,5 uur wandelen keren we terug naar het kamp en staat er een echt jungle-ontbijt klaar. Na het ontbijt moeten we ons eten voor de lunch gaan verzamelen waarbij we groente halen vanuit de acai palm en zullen we onze eigen vis gaan vangen in de kreek. Na de lunch krijg je een verrassing van je gids. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van deze mooie Natuur.

Back to the Jungle | 3 daagse

Dag 1 - Onderweg naar de jungle en een slaapplek maken

Vroeg in de ochtend vertrek je samen met jouw gids Leon naar de jungle van Suriname. Deze reis brengt je terug naar de tijd en leefwijze van de tot slaaf-gemaakten; hoe overleefden zij in het ongerept regenwoud?

Onderweg rijden we langs de oude Suralco (Bauxiet) fabriek, een inheems dorp en rijden we door savanne-gebied. Na ongeveer 1,5 uur rijde parkeren we de auto en gaan we verder te voet het bos in op zoek naar een kreek. Deze wandeling duurt ongeveer een half uur. Wanneer we een goede plek aan de kreek hebben gevonden, hebben we even tijd om uit te rusten en energie op te bouwen met een lekkere maaltijd. Dit hebben we nodig want hierna begint het avontuur! Samen bouwen we ons eigen kamp met behulp van een houwer en de bomen uit het bos. We verzamelen gelijk wat hout waar we later op zullen koken. Aan het eind van de middag gaan we op pad om onze ingrediënten van het avondeten te zoeken. Als laatste gaan we in de avond nog het bos in om te zoeken naar Wildlife.

Dag 2 - Dieren spotten en opzoek naar een maaltijd voor vertrek

Vroeg in de ochtend is het moment om mooie vogels en andere dieren te spotten en maken we een ochtendwandeling door het bos. We hebben kans om veel mooie vogels spotten zoals toekans, een papegaaien en Woodpecker. Na ongeveer 1,5 uur wandelen keren we terug naar het kamp en staat er een echt jungle-ontbijt klaar. Na het ontbijt moeten we ons eten voor de lunch gaan verzamelen waarbij we groente halen vanuit de acai palm en zullen we onze eigen vis gaan vangen in de kreek. Na de lunch krijg je een verrassing van je gids.

Dag 3 - Nog meer jungle & wildlife

Op dag 3 ga je in de ochtend weer op pad om wildlife te spotten. Gids Leon neemt vaak zijn telescoop mee zodat de kleinste dieren hoog in de bomen te zien zijn. Rijst is voor de Saramaccaners een van de belangrijkste voedselbronnen en Leon laat je graag zien hoe de rijst verwerkt wordt. Opnieuw steek je de handen uit de mouwen en wordt het proces van uitgelegd en doorgenomen. Na de lunch is het helaas tijd om afscheid te nemen van de jungle.

lees het volledige programma
Toon minder

Foto’s van deze tour

No items found.

Op de kaart

Goed om te weten

Inbegrepen:

 • Je vervoer naar de bestemming
 • Alle activiteiten zoal beschreven
 • Eten, drank (siroop, sap& water) en genoeg snacks
 • Slaapplaats in een hangmat met bijbehorende klamboe
 • Professionele gids

Niet inbegrepen:

 • Alcoholische drank

Belangrijk:

 • Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip is 4 personen
 • Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 10 deelnemers

Tips & tricks

Inpaklijst:

Wanneer je de Jungle life tour doet adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

 • Een lange broek (of een afritsbroek),zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Bij het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.
 • Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!
 • Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens het wandelen en het zwemmen.
 • Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.
 • Vergeet je zwemkleding en waterschoenen niet mee te nemen!
 • Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!
 • Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Westen gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.
 • Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!
 •  In de regentijd raden wij je zeker aaneen regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een grote zak (vuilniszak) voor je tas.
 • Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen
 • Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!
 • Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

lees alle tips & tricks
Toon minder
vanaf €
135
per persoon

Back to the jungle

Variant naam
0
0
0
0

Totaalprijs

0
reis je met meer dan 8 personen?

Wij dragen 2% van onze omzet af aan lokale natuurprojecten.

Gegarandeerde vertrekdata:

Nog geen vertrekdatum bekend. Vraag een datum aan in het aanvraagformulier.

Ga mee met een groep op 1 van de bestaande gegarandeerde vertrekdata. Of kies een eigen datum.

terug
Bedankt! De aanvraag is verstuurd:

Leuk dat je hebt gekozen voor een tour bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 42 11 57.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gids: Leon

Talent zit in de familie. Leon is het broertje van Fred en heeft een ongekend talent voor het spotten van wildlife. Waar hij je ook mee naartoe neemt, met Leon wordt het sowieso een succes!

vanaf €
135
per persoon
Start aanvraag

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Bestsellers bij SUFORYOU

Check onze populaire tours in Suriname

265

Gegarandeerd vertrek

Fredberg

3/4 daagse tour
120

Gegarandeerd vertrek

Seliba

2/3 daagse tour
85

Gegarandeerd vertrek

Brownsberg Ston eiland

1/2/3 daagse tour
245

Gegarandeerd vertrek

Knini Paati

2/3/4 daagse tour
105

Gegarandeerd vertrek

Parabello

dagtour
60

Gegarandeerd vertrek

Commewijne Plantage boottour

dagtrip
25

Gegarandeerd vertrek

Urban Wildlife

dagtour
290

Gegarandeerd vertrek

Expeditie Djoemoe

3/4 daagse tour
55

Gegarandeerd vertrek

Braamspunt

dagtour
60

Gegarandeerd vertrek

Helikoptervlucht

dagtour

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.

25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
26
5
26
5
26
5
26
5
27
5
27
5
28
5
29
5
29
5
29
5
30
5
30
5
30
5
31
5
31
5
31
5
01
6
01
6
01
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
03
6
04
6
04
6
05
6
05
6
06
6
06
6
07
6
07
6
07
6
07
6
07
6
08
6
08
6
09
6
10
6
12
6
12
6
13
6
14
6
14
6
14
6
15
6
15
6
17
6
17
6
18
6
21
6
21
6
21
6
22
6
23
6
26
6
27
6
27
6
28
6
30
6
02
7
02
7
02
7
03
7
04
7
08
7
08
7
08
7
09
7
10
7
10
7
10
7
12
7
12
7
12
7
13
7
14
7
15
7
17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
18
7
18
7
19
7
19
7
19
7
20
7
21
7
22
7
22
7
24
7
24
7
25
7
26
7
26
7
27
7
27
7
28
7
29
7
29
7
29
7
30
7
30
7
31
7
31
7
31
7
31
7
31
7
01
8
01
8
02
8
02
8
03
8
03
8
03
8
04
8
04
8
04
8
04
8
05
8
06
8
07
8
07
8
09
8
09
8
10
8
10
8
11
8
11
8
11
8
12
8
12
8
12
8
13
8
14
8
16
8
16
8
17
8
17
8
18
8
18
8
18
8
19
8
20
8
21
8
21
8
21
8
23
8
24
8
26
8
30
8
01
9
05
9
06
9
08
9
15
9
20
9
23
9
04
10
11
10
13
10
18
10
30
10
04
11