Expeditie Tibiti

Ontdek het onbekende West-Suriname

3 of 4 daagse tour

Een avontuurlijke roadtrip door West Suriname

Tijdens deze avontuurlijk trip verlaat je het gebaande pad voor de uitdagende wegen in Suriname. Samen met je Wildlife gids Randy stap je in de 4x4 en reis je dwars door de jungle richting ongerept West-Suriname. Volledig terug naar de basis bouw je zelf mee aan je kampje in de jungle en op het water ga je opzoek naar verborgen watervallen en stroomversnellingen. Ben je avontuurlijk, houd je van wildlife en geniet je van vrijheid dan is dit bij uitstek een tour voor jou.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 260
3 daagse | € 260
3 daagse | € 260
4 daagse | € 290
4 daagse | € 290
4 daagse | € 290
3 daagse | € 230 | icm studentenpas
3 daagse | € 230 | icm studentenpas
3 daagse | € 230 | icm studentenpas
4 daagse | € 260 | icm studentenpas
4 daagse | € 260 | icm studentenpas
4 daagse | € 260 | icm studentenpas
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen. Ja kan vertrekken vanaf 2 personen tegen een meerprijs
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

-       Je vervoer naar de bestemming;

-       Alle activiteiten zoals beschreven;

-       Eten, drank (siroop, sap& water) en genoeg snacks

-       Slaapplaats in een hangmat met bijbehorende klamboe

-       Professionele wildlife gids

Niet inbegrepen:

-       Alcoholische drank.

 

Programma

3-daagse tour - Expeditie Tibiti

 

Dag 1 - Roadtrip richting West-Suriname

Vroeg in de ochtend start jij de expeditie naar Tibiti in West-Suriname. Deze hele reis is Back to Basic. Tijdens de reis krijg je al een goede indruk van de ongerepte natuur in dit gebied. Je rijdt langs enkele inheemse dorpen’, maar voor de rest is het alleen maar natuur wat de klok slaat. Op de eerste dag wordt er ergens langs de Tibiti rivier een hangmattenkamp gebouwd van stevige takken en een stuk zeil. Dit is de plek waar je de nacht zal doorbrengen. Het is de bedoeling een groot avontuur te worden. Je slaapt midden in de natuur en met een beetje geluk spot je verschillende dieren van dichtbij.

 

Dag 2 - Tibiti Rivier

Tijd om het water op te gaan. Het kampje is namelijk vlak langs de oever van de rivier gemaakt. In een klein bootje trotseer je kleine stroomversnellingen en zie je de magie van de jungle om je heen. Het is een gebied waar veel dieren leven, maar je moet goed om je heen kijken en zoeken. Op een goede dag zie je slingerende apen, toekans in de boom en zelfs de reuzeotters komen voor in het gebied. Je vaart ongeveer 2 tot 3uur in een rustig tempo en na het vinden van een nieuwe overnachtingsplek ga je daar samen met je gids Randy aan de slag om een nieuw kampje te maken voor de nacht.

 

Dag 3 - Genieten van het water in West-Suriname en terug naar de bewoonde wereld

Na je jungleontbijtje is het tijd om het kampje te ontmantelen en stap je terug in de boot terug naar de 4x4. Voordat je terugkeert naar Paramaribo hebben we nog een leuke tussenstop in petto. Namelijk de Tibiti Sula. Zwemkleding aan en nog lekker genieten van de kracht van de kleine waterval. Hier eet je nog even wat voordat je weer voor gereden naar het drukke maar oh zo gezellige Paramaribo.

 

 

Extra bij de 4-daagse variant van Expeditie Tibiti

Slapen op het rivierstrandje bij Tibiti Sula

Keis je voor de 4 daagse variant dan zijn je eerste 3 dagen hetzelfde. Je blijft alleen hangen voor nog een toffe evaring in de jungle. Rondom de Tibiti Sula blijf je langer hangen en slaap je op een rivierstrandje in de buurt van de sula. Er is dus ook meer tijd om samen met je gids nog wat extra activiteiten te ondernemen. Je kan vissen en s' avonds nog een avontuurlijke wandeling maken. Ook hier is er genoeg leven in de jungle om te bewonden. (met een beetje geluk natuurlijk) 

Inpaklijst:

Wanneer je de Expeditie Tibiti doet adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

 

-        Een lange broek (of een afritsbroek),zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Bij het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.

 

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

 

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens het wandelen en het zwemmen.

 

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

 

-        Vergeet je zwemkleding en waterschoenen niet mee te nemen!

 

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

 

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Westen gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

 

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

 

-        In de regentijd raden wij je zeker aaneen regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een grote zak (vuilniszak) voor je tas.

 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen

 

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

 

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >