Awarradam

Jungle Lodge in Boven Suriname

4 of 5 0f 8 daagse tour

Awarradam is de absolute trots van het Boven-Suriname gebied.

Awarradam is een klein idyllisch eiland dat is gebouwd door een aantal lokale dorpelingen. Midden in de leefomgeving van de Marrons ligt het eiland bij een van de mooiste stroomversnellingen van het land. De Marrons zijn de afstammelingen van slaven die erin geslaagd zijn om te vluchten van de plantages en zich te vestigen in het Amazone regenwoud.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

4 daagse | € 610,-
4 daagse | € 610,-
4 daagse | € 610,-
5 daagse | € 610,-
5 daagse | € 610,-
5 daagse | € 610,-
Palumeu & Awarradam | 8 daagse | € 1100,-
Palumeu & Awarradam | 8 daagse | € 1100,-
Palumeu & Awarradam | 8 daagse | € 1100,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken bij een minimum aantal aanmeldingen van 9 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Vliegticket voor vervoer per vliegtuig;

• Maaltijden en sap (geserveerd tijdens de maaltijden);

• Activiteiten zoals benoemd in het programma (onder voorbehoud);

• Professionele Nederlandse of Engels sprekende gids;

• Overnachting in een lodge, in een bed.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken en frisdranken (zijn verkrijgbaar aan de bar);

• Souvenirs, extra activiteiten en jungle-spa behandelingen;

• Vervoer van en naar luchthaven Zorg & Hoop (is te reserveren onder transfers voor een apart bedrag);

Belangrijk:

• Vertrekdagen zijn vastgesteld op maandag en vrijdag;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 24 deelnemers.

4 daagse tour programma

Dag 1

Jouw jungle avontuur begint op het vliegveld Zorg & hoop. Vanaf hier vlieg je vanaf Paramaribo naar het diepe binnenland van Suriname. Je vliegt over het gigantische Brokopondo stuwmeer dat een oppervlakte ten grote van de provincie Utrecht heeft. Na een reistijd van ongeveer een klein uurtje, kom je aan bij het vliegveld dichtbij Awarradam. Vanaf hier ga je met een korjaal over de Gran Rio rivier varen om na ongeveer 30 minuten bij de Awarradam Jungle Lodge en SPA aan te komen. Hier word je hartelijk ontvangen door de Saramaccaanse Marrons. Zij zullen je gastheer zijn tijdens deze tour. Ze zullen een heerlijke lunch voor je maken, zodat je met een volle maag de stroomversnelling ‘Peti’ gaat bezoeken. Hier kun je genieten van het water dat over je lichaam stroomt en als een ware massage aanvoelt. De avond staat geheel in het teken van de Marroncultuur. De lokale Marrons vertellen over hun cultuur, tradities en levenswijze.

De aankomst op Awarradam

Dag 2

Je begint je dag met een goed ontbijt om vervolgens een jungle wandeling te maken. Tijdens deze wandeling krijg je veel informatie over de flora en fauna van het Amazone regenwoud. Na deze leerrijke wandeling ga je lunchen bij de Peti Sula. Hier kun je de hele middag vanuit een hangmat genieten van het uitzicht en de rust om je heen. Na het avondeten volgt er opnieuw een boswandeling om nog meer over de flora en fauna te weten te komen.

De Awarradam Spa Lodge bij zonsondergang

Dag 3

De derde dag ga je op een zeer uitgebreide manier de cultuur, tradities en levensstijl van de lokale bewoners ervaren. Je vaart met een bootje over de rivier die zo essentieel is voor de levenswijze van de Saramaccaners. De rivier is de belangrijkste weg in het gebied en dient ook als een zeer belangrijke voedselbron. Tijdens het varen zie je mensen vissen, de afwas in de rivier doen, en reizen. Aan dezelfde rivier liggen vele traditionele Marrondorpen. Tijdens een wandeling ga je een aantal van deze dorpen bezoeken. Je krijgt hierdoor een goede indruk van het dagelijkse leven. Bij zonsondergang vaar je weer terug naar het oord. Je krijgt de gelegenheid om het gebied met de omliggende stroomversnellingen te ontdekken of om jezelf lekker te laten verwennen in de traditionele Jungle Spa. In de avond staat er per boot een tocht op het programma om van de oerwoudgeluiden te genieten.

Een van de vele sula's

Dag 4

In de laatste ochtend ontwaak je samen met de rest van de jungle. In een boot vaar je de rivier op om te zien hoe de dieren tot leven komen. Hierna kun je gaan zwemmen of gewoon genieten van het gebied met al zijn natuurlijke wonderen. In de middag nemen jullie gastheren op geheel traditionele wijze afscheid van je.

Vriendschap voor het leven

5 daagse tour programma

Dag 1,2 en 3

Zie 4 daagse tour programma

Dag 4

De vierde dag kun je geheel zelf invullen. Als je dieren wilt spotten dan is de kans hiervoor het grootste om voor het ontbijt een boswandeling te maken. Mocht je meer over de werking van planten te weten willen komen, dan kun je dit altijd aan een van onze gidsen vragen. Je kunt hierna ontspannen in je hangmat of gaan zwemmen.

Een stevige jungle wandeling

Dag 5

In de ochtend kun je op een boot het oerwoud zien en horen ontwaken. Je ervaart hoe alles tot leven komt en op dit moment zijn de dieren het beste te zien. Hierna kun je gaan zwemmen of gewoon genieten van het gebied met al zijn natuurlijke wonderen. In de middag nemen jullie gastheren op geheel traditionele wijze afscheid van je.

Een traditionele Saamakkaanse korjaal

Inpaklijst:

Wanneer je naar Awarradam gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Awarradam zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Awarradam ligt aan de Gran Rio rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >