Isadou

Bijzondere ontmoetingen in Boven-Suriname

3 daagse

Je wordt hartelijk welkom geheten bij Isadou

''Van harte welkom', de betekenis van Isadou. Een plek waar je met open armen wordt ontvangen door de lokale marrons. Je wordt meegenomen in de levensstijl van de Saramaccaanse bevolking en geniet tegelijkertijd van de mooie omgeving. Je gids komt zelf uit het gebied en vertelt je alle ’ins en outs’. Isadou is omringt door kleine stroomversnellingen waar je heerlijk kan ontspannen tussen de activiteiten door.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

2 daagse | € 175
2 daagse | € 175
2 daagse | € 175
3 daagse | € 225
3 daagse | € 225
3 daagse | € 225
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een lodge, in een bed op het resort Isadou;

• Professionele gids.

• De eerste maaltijd wordt op Isadou verzorgt.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken (zijn te koop op Atjoni);

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers


Dag 1

In de ochtend reis je van Paramaribo naar het Boven- Suriname gebied. Een deel van de reis wordt per auto of bus afgelegd en een ander deel wordt met de boot afgelegd. Vanaf Atjoni zijn er geen wegen meer naar het zuiden van Suriname. De vaartijd naar Isadou is vanaf Atjoni ongeveer een halfuur. Eenmaal op Isadou aangekomen, heb je de tijd om je even op het eiland te settelen en je hebt de tijd om te zwemmen en te vissen. Je maakt hierna kennis met het dorp. In de avond staat er een lekkere, traditionele Surinaamse maaltijd op het menu om vervolgens uit te varen voor het spotten van kaaimannen.


Dag 2

In de ochtend, na een ontbijt, maak je kennis met de Saramaccaanse cultuur. Je gaat een dorpswandeling door Jaw Jaw maken waarbij je veel informatie over het dorp, de cultuur en de tradities van de Marrons krijgt. In de middag krijg je weer een goedverzorgde lunch en je hebt de mogelijkheid om bij de stroomversnellingen te zwemmen.  Na de lunch is het weer zo ver om je klaar te maken voor vertrek richting Paramaribo


Dag 3 (alleen bij boeking 3 daagse trip)

Op de derde dag heb je in de ochtend vrije tijd. Je kunt gaan vissen, zwemmen of relaxed in je hangmat liggen. Rond de middag komt de boot je weer ophalen en vaar je terug naar Atjoni. Vanuit hier reis je terug naar Paramaribo.'


Inpaklijst:

Wanneer je naar Isadou en Jaw Jaw gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Isadou en Jaw Jawzelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Isadou en Jaw Jaw!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Deze resortjes liggen aan de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen, Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >