Expeditie Sintiadam

Expeditie in de ongerepte jungle

6 of 8 daagse tour

De ultieme must voor natuurliefhebbers!

De 6 of 8 daagse expeditie naar Sintiadam is de ultieme tour voor liefhebbers van wildlife en natuur met een cultureel randje. De Sintiadam ligt in het ongerepte Amazoneregenwoud van het Boven- Suriname gebied. Tijdens deze tour vaar je langs alle Saamakaanse dorpen om uiteindelijk in de onbewoonde wereld terecht te komen. Hier begint jouw expeditie pas echt. Je ontdekt de sula’s, de meest bijzondere dieren en planten en uitzichten die je nooit meer gaat vergeten. Een écht avontuur dus!

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

6 daagse | € 790
6 daagse | € 790
6 daagse | € 790
8 daagse | € 985
8 daagse | € 985
8 daagse | € 985
Gegarandeerde datums:
24 oktober
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een hangmat of bed;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

Belangrijk:

• Zorg echt voor genoeg bescherming tegen het verbranden op de boot;

• Voor deze trip dien je goed ter been te zijn;

• Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van de locals;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2

deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 10 deelnemers


6 daagse Expeditie Sintiadam

Dag 1

Op deze dag begint jouw expeditie. Het eerste gedeelte van de reis wordt met de bus of auto afgelegd. Vanaf Atjoni neem je de boot en vanaf hier kom je in een totaal andere wereld terecht. Je bevindt je in een gedeelte van Afrika dat ligt in Zuid- Amerika. Aan de oevers van de Surinamerivier liggen dorpen waar de Marrons van de Saamakaanse stam wonen. Tijdens deze bootreis krijg je een mooi beeld van Marroncultuur. In de rivier wassen mensen hun kleding en afwas, je ziet mensen vissen en kinderen spelen in de rivier. Na ongeveer 3,5 uur varen kom je in Kumalu/Ping pe eiland. Deze zijn familie- eilanden die midden in de Surinamerivier ligt. Dit idyllische eiland wordt jullie eerste overnachtingsplaats. Hier kun je heerlijk ontspannen. Je kunt lekker in een hangmat gaan liggen, gaan zwemmen of gaan vissen en jezelf natuurlijk vergapen in de bijzondere omgeving om vervolgens van een goede nachtrust te genieten.

Dag 2

Na het ontbijt is het tijd om de onbewoonde wereld te gaan ontdekken. Tegen 8 uur varen jullie langs de machtige Tapawatra vallen. Dit is veruit de grootste en mooiste Sula in het gebied. Hier heb je tijd om bij en op de sula te genieten. Na 2/3 uren varen kom je aan bij het dorp Kajana om te Lunchen om vervolgens door te varen naar Sintia Dam. Met een stop bij de Awaradam stroomversnelling kun je genieten van het heerlijke water. Nadat er weer verder wordt gevaren, is het alleen maar jungle, jungle en nog eens jungle wat de klok slaat. Rond 16:00 kom je aan bij het basiskamp ‘Sintiadam’ midden in de ongerepte natuur. Het is dan tijd om nu echt je benen te gaan strekken en te relaxen.

Dag 3

Deze dag wordt het meer hiken vergeleken met de vorige. Tijdens deze wandeling krijg je veel uitleg over de flora enfauna van het gebied. Na ongeveer 4 km. over 3 flinke heuvels hebben gewandeld, kom je uit bij Logosokun. Dit is Saamakaans voor schildpadheuvel. Tijdens de ontdekking van deze plek zat er een schildpad op deze 310 meter hoge heuvel. Op deze heuvel heb je een prachtig uitzicht over de jungle. In de middag keer je weer terug naar het basiskamp. Hier kun je na zo’n flinke wandeling genieten van de Gran Dan rivier met haar verfrissende water en de stroomversnellingen. De gids kan je ook leren om vissen op een traditionele manier te vangen.

Dag 4

Na goed ontbeten te hebben is het weer tijd om de natuur te ontdekken. Op deze dag kan je kiezen uit twee activiteiten. Er kan gekozen worden om naar de Gangasasitonu te wandelen. Dit zijn enorme, grote overstekende rots die midden in de jungle ligt. De wandeling naar de rots is ongeveer 2,5 kilometer lang. Tijdens de wandeling is er natuurlijk genoeg tijd om van de flora en fauna van het gebied te bekijken en ontdekken. De dag wordt afgesloten door al wegdromend de zonsondergang vanuit een dug-out kano op de
rivier te bekijken.

Een andere keuze is om een wandeling naar Folokun te maken. Folokun is Saamakaans voor bloemenberg. Deze wandeltocht is 4,1 kilometer lang. Tijdens deze wandeling
ontdek je natuurlijk ook de bijzondere flora en fauna en op de heuvel zelf heb je een goed en uitzicht van het gebied. In de middag is het tijd om te relaxen. Bij het basiskamp kan er worden gezwommen, worden gevist of je kunt lekker vanuit je hangmat de natuur op je in laten werken. In de avond, wanneer de duisternis zijn intreden heeft gedaan, maak je vanuit een korjaal kennis met het nachtleven van de jungle. In de nacht ontwaken er namelijk hele andere dieren.

Dag 5

Op deze dag worden de voorbereidingen getroffen om weer naar de bewoonde wereld terug te keren. Tijdens de boottocht zal er een tussenstop worden gemaakt bij het dorp ‘Kajana’. Kajana is het grootste dorp dat aan de Gran Rio rivier ligt. Hier wordt er een dorpswandeling gemaakt en kunnen er souvenirs worden gekocht als aandenken aan deze bijzondere expeditie. Hierna zullen jullie weer terugkeren naar Kumalu/ Ping Pe waar jullie de laatste nacht zullen doorbrengen. Je kunt hier heerlijk in een bed slapen. Dit eiland voelt als echte luxe na de bijzondere dagen in de ongerepte natuur van het basiskamp in Sintiadam.

Dag 6

Na het ontbijt is het helaas weer tijd om afscheid te nemen van het gastvrije Kumalu. Na 3 uur varen kom je weer bij Atjoni aan om hier met de bus of auto terug te gaan naar Paramaribo. Alvorens de chauffeur richting Par'bo rijdt brengen jullie eerst een bezoek naar het Afobaka stuwdam/meer, alwaar ook gelunched zal worden. na uitgekeken te zijn en wat leuke foto's geschoten te hebben keren we nu echt terug naar Paramaribo.

Bij de 8 daags Sintiadam wordt er nog een extra berg beklommen en het programma van hierboven verspreid over de resterende 7 dagen.

Inpaklijst:

Wanneer je naar Sintiadam gaat, adviseren we je om het volgende zekermee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geenzorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Sintiadam zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdensdeze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel tenemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Gunsi!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die jegaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds eenkeertje naar het toilet moet.

-        Apiapaati ligt aan deSuriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee tenemen! Je bezoekt tijdens deze tour ook de Gran Dan Sula en de T

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langsde controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien,wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, duswij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog eenregenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullenin kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaatbezoeken. Verder is een waterdichtetas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tasin past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs meewillen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kuntkopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdenseen trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijkmeer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ookhandig om (hand)doeken in de boot meete nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaakmerk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue eenkoel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op hetwater.


Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >