Fietstour Suriname

Lekker ontspannen fietsen

dagtour

Beleef Suriname intiem op de fiets langs historische bezienswaardigheden.

Hoe ontdek je Paramaribo en de omgeving op een leuke manier? Het antwoord hierop vinden wij erg simpel, namelijk op de fiets. We hebben verschillende mogelijkheden voor jou om het historische Paramaribo te ontdekken of om juist aan de overkant van de hoofdstad te fietsen tussen de oude plantages. Je gids stapt ook op de fiets en vertelt je onderweg alle ‘’ins en outs’’. De tours waaruit je kan kiezen zijn de Stadsfiets tour door Paramaribo of een fietstour naar de plantages Peperpot en/of Fort Nieuw-Amsterdam.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Stadstour | € 35,-
Stadstour | € 35,-
Stadstour | € 35,-
Plantage Peperpot fietstour | € 55,-
Plantage Peperpot fietstour | € 55,-
Plantage Peperpot fietstour | € 55,-
Plantage Nieuw Amsterdam | € 70,-
Plantage Nieuw Amsterdam | € 70,-
Plantage Nieuw Amsterdam | € 70,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 2 personen. Het actietarief is alleen geldig voor tours in Mei en vertrekt met minimaal 4 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Dames- of herenfiets;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten (niet bij de avondtour), drinken en genoeg snacks;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken.

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Stadsfiets tour Paramaribo

De stadsfiets tour door Paramaribo is de ideale tour om kennis te maken met de binnenstad van Paramaribo dat door UNESCO op de werelderfgoed lijst is gezet. Tijdens deze tour fiets je langs historische objecten, zoals verschillende monumenten, gebouwen en de belangrijkste religieuze gebedshuizen. Tijdens de tour wordt er natuurlijk ook een stop ingelast om van het Surinaamse klimaat, een snack en een drankje te genieten. Kortom deze tour is de ideale kennismaking met de hoofdstad van Suriname.

Je bent ongeveer 3 uur bezig en legt in totaal ongeveer 15 kilometer af.

Stadsfiets tour By Night Paramaribo

De stadsfiets tour in de avond geeft een compleet andere dimensie aan de bruisende binnenstad. Je krijgt een beter beeld bij het nachtleven in Paramaribo. Tijdens deze tour wordt er veel aandacht besteed aan de leefstijl, geschiedenis en cultuur. Je passeert alle monumenten en historische plekjes in de binnenstad. Veel van deze gebouwen zijn 's avonds verlicht en dit maakt het extra bijzonder.

Je bent ongeveer 3 uur bezig en legt in totaal ongeveer 15 kilometer af.

 

Plantage Peperpot fietstour

Tijdens deze tour ga je naar plantage Peperpot. Peperpot ligt in het district Commewijne aan de overkant van de Surinamerivier. Vanaf waterkant neem je een korjaal om Surinamerivier over te steken. Vanaf de Wijdenboschbrug sla je af richting de plantage. Onderweg fiets je langs vele woningen van voornamelijk Javaanse en Hindoestaanse bewoners. Tijdens deze fietstour krijg je een beter beeld over de manier van wonen in Suriname. Bij de plantage heb je de mogelijkheid om het terrein van de plantage te bezichtigen. Je krijgt ook uitleg bij deze historische plek. Na de bezichtiging fiets je weer terug naar Meerzorg om van een verzorgde maaltijd te genieten. Tijdens deze fietstour
ontdek je de cultuur en de natuur van Suriname.

Je bent ongeveer 6 uur bezig vandaag en legt maar liefst 24 kilometer af.

 

Fort Nieuw- Amsterdam en Peperpot fietstour

De eerste bestemming van deze tour is Leonsberg dat in het noorden van Paramaribo ligt. Vanaf Leonsberg steek je met een korjaal en fiets de Surinamerivier over. De aanmeerplek is Fort Nieuw Amsterdam. Dit is een plek vol historie en op deze plek vloeit de Commewijne rivier over in de Surinamerivier. Na het fort en het dorp ‘Nieuw- Amsterdam' te hebben bezocht, fiets je verder langs de Surinamerivier. Langs deze rivier is een mooie dijk aangelegd om het water van de rivier tegen te houden. De geschiedenis en restanten van de oude plantage zijn nog goed zichtbaar. Langs de fietsroute kom je oude kanalen en sluizen tegen. Het gebied waar je doorheen fiets staat ook bekend als een gebied waar voornamelijk Hindoestanen en Javanen wonen. Religieuze gebedshuizen zoals moskeeën en Hindoestaanse tempels zijn dan ook prominent aanwezig tijdens je fietsroute,

Je bent vandaag ongeveer 8 uur bezig met deze
tour en legt daarbij 35 kilometer af.

Inpaklijst:

Wanneer je de fietstour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker meete nemen:

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in zon fietst en loopt!

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden n. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas inpast.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >