Danpaati River Lodge

Boven Suriname

3 dagen

Comfortabel verblijf in luxe cabanas in Boven Suriname

De Danpaati river lodge is een eiland gelegen in het Boven- Suriname gebied aan de Surinamerivier. Het ligt midden in het amazone regenwoud waar de Marron gemeenschap leeft en bijzondere eeuwenoude tradities in stand houdt. Tijdens deze reis maak je onder andere een jungletocht en bezoek je omliggende dorpen. Op het resort is er een zwembad waar je heerlijk kan ontspannen tussen alle indrukken door.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 490,-
3 daagse | € 490,-
3 daagse | € 490,-
4 daagse | € 570,-
4 daagse | € 570,-
4 daagse | € 570,-
5 daagse | € 660,-
5 daagse | € 660,-
5 daagse | € 660,-
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op maandag, woensdag en vrijdag bij een minimum aantal aanmelding van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Transport;

• Alle activiteiten zoals beschreven (dorpswandeling, avondwandeling, kaaimannen toch);

• Maaltijden, drank en snacks;

• Overnachting in een river/bos cabin, family cabin of multi cabin.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Ontbijt (de eerste ochtend bij het vertrek);

Belangrijk

• Voor 1 persoon geldt een single toeslag van 25% op de pakketprijs.

Dag 1

Vanuit Paramaribo vertrek je naar het Boven- Suriname gebied in het zuiden van Suriname. Het eerste gedeelte van de reis leg je per bus of per auto af. Na ongeveer 3,5 uur rijden kom je bij de haven van Atjonie aan. Hier begint je reis pas echt. Vanaf hier neem je een korjaal en vaar je over de Surinamerivier naar Danpaati. Tijdens deze vaartocht krijg je een mooi beeld van de Saramaccaanse gemeenschap die aan de Surinamerivier woont. De kans is groot dat je kinderen in de rivier ziet zwemmen, mensen ziet vissen of je ziet de lokale vrouwen de kleding of de afwas in de rivier ziet afwassen. Na een tijdje bereik je het eiland Danpaati. Hier word je hartelijk welkom geheten door het Saramaccaanse dorp ‘Dan’. Bij aankomst heb je de tijd om even lekker bij te komen van de reis. Je kunt vanuit je hangmat van de natuur genieten, zwemmen in het zwembad of kajakken in de Surinamerivier. Na de lunch staat er een boswandeling op het programma. De gidsen die je mee op pad nemen leren je alles over het bos en de dieren die in het Boven- Suriname gebied voorkomen. Na de jungletocht staat er een avondmaal op je te wachten en kan je met de lokale bewoners nog even wat na babbelen om vervolgens te genieten van een welverdiende nachtrust midden in de jungle.


Dag 2

Nadat je in de jungle bent ontwaakt en hebt ontbeten, wordt het tijd om de Saramaccaanse cultuur te ontdekken. Er staat namelijk een dorpswandeling op het programma. Tijdens deze wandeling leer je veel over de tradities, cultuur en gebruiken, en kom je in contact met de lokale bewoners. Je bezoekt een kinderdagverblijf en de mediatheek in het dorp Dan, en een ontwikkelingsproject in de andere lokale dorpen. In de middag staat er een hele andere activiteit op het programma. Je vaart naar de Bihati Sula. Een sula is een stroomversnelling in de rivier en hier kun je heerlijk relaxen en van het water genieten. In de avond, na een goed avondmaal, wanneer het donker is ga je weer met een korjaal de rivier op. In het donker ontwaken de kaaimannen en komen de nachtzwaluwen tot leven. Je gaat deze dieren vanuit de Surinamerivier spotten.


Dag 3

In de ochtend staat er niets op het programma en heb je de tijd om nog lekker na te genieten van de omgeving of je kunt gezellig na babbelen met de lokale bevolking. Rond 10:00 uur zal een korjaal je komen halen en vaar je weer terug naar Atjonie. Vanuit hier vertrek je met de bus naar Paramaribo. Rond de avonduren ben je weer terug in de stad.

Dag 4 en 5

Kies je voor een 4 of 5 daagse tour naar Danpaati?

Dan zal bovenstaand programma verspreid worden over de dagen van je verblijf. Naast de vaste activiteiten zijn er ook tal van andere activiteiten welke optioneel bijgeboekt kunnen worden (bij de locatie manager ter plekke). Je kunt o.a. kiezen voor:

• Cultureel optreden

• Bootexcursies

• Saamaka Marronmuseum

• Kano varen

• Traditioneel vissen of vissen met een werphengel

• Traditionele massages

• Verlenging met Jungle Expeditie

• Yoga (mits de instructeur op het eiland is)

• Joggen over het verharde pad

Accommodaties

River Cabin

Het eiland beschikt, naast de luxe-cabins en de familie-cabins over tien comfortabele tweepersoons cabins. Aan de rivierzijde van het eiland staan een zevental tweepersoons cabanas met elk twee eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Verder zijn de cabanas voorzien van elektriciteit en alle nodige gemakken zoals handdoeken en lakens. Je veranda grenst op enkele meters na aan de brede Boven-Surinamerivier, waar je ‘s ochtends onder het genot van een kopje koffie of thee heerlijk kunt genieten van de opkomende zon en het ontwaken van het regenwoud. Ook heb je een eigen hangmat waarin je heerlijk op de rivier uitkijkt.

River Cabin

Family Cabin

De family-cabin is een ruime twee- tot maximaal zes persoons cabana. De Multi-cabana beschikt standaard over vijf eenpersoonsbedden allen voorzien van klamboes. Mocht de groep groter zijn, bestaat de mogelijkheid om extra bedden bij te plaatsen. De Multi-cabana is een ideale accommodatie wanneer je bijvoorbeeld met je hele gezin of met een groep vrienden gezamenlijk in een cabana wilt verblijven.

Multi Cabin

Het eiland heeft een tweetal driepersoons-cabins voor families of groepjes van drie personen. Deze cabin heeft een tweepersoonsbed en een eenpersoonsbed.  Je hebt een prachtig balkon met hangmat. De cabin is voorzien van alle gemakken, als een klamboe, handdoeken en lakens.


Inpaklijst:

Wanneer je naar Danpaati gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Danpaati zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Danpaati!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Danpaati ligt middenin de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden om een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs kunt kopen bij de lokale inwoners tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >