Galibi - Frans Guyana

Zeeschildpadden spotten

2 daagse

Zeeschildpadden, Indianen en een vleugje Frans-Guyana

Galibi is de zeeschildpadden hoofdstad van ons land. Hier ontmoet je de bijzondere zeeschildpadden die jaarlijks bezoek brengen (februari - juli) aan de kust van Suriname voor het werpen van hun eieren. We hebben in Suriname drie verschillende soorten schildpadden, namelijk: Groene Soepschildpad (Krapé), Lederschildpad (Aitkanti) en de Karetschildpad. Verder nemen we je mee naar Frans-Guyana, waar je een markt bezoekt en rondkijkt bij de indrukwekkende gevangenis, waar ooit Papillon vastzat.

Meer info en boeken
No items found.

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

2 daagse | € 100 | i.c.m Studentenpas
2 daagse | € 100 | i.c.m Studentenpas
2 daagse | € 100 | i.c.m Studentenpas
2 daagse | € 135
2 daagse | € 135
2 daagse | € 135
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmelding van 2personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176  

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats op het resort in Galibi in een hangmat of bed;

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Programma 2 daagse tour Galibi

Dag 1

Om 8:30 uur vertrek je vanuit Paramaribo naar het oosten van Suriname. Bij de plaatst Albina vertrek je per korjaal over de grensrivier, de ‘Marowijne rivier’, naar het strandplaatsje Galibi. Hier kun je genieten van de mogelijkheden die het strand te bieden heeft. Je kunt gaan zwemmen, in je hangmat relaxen of over het strand lopen. Rond 20:00 uur vertrek je samen met de gidsen naar de broeiplekken van de leatherback, Warana en de Karet schildpadden.

Dag 2

Op de tweede dag ga je na een stevig ontbijt het inheemse dorp Galibi bezichtigen. Hier kun je traditionele en met de hand gemaakte ambachtelijke voorwerpen kopen. Je hebt vandaag ook genoeg ruimte om eigen invulling te geven aan je ochtend in het mooie Galibi. In de middag bezoek je een stukje Europa in Zuid- Amerika. Je steekt de Marowijne rivier over om het buurland Frans-Guyana te bezoeken.

Inpaklijst:

Wanneer je de zeeschildpadden tour gaat doen, adviseren we je om het volgende zeker meete nemen:

-        Een lange broek(of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken overhuid-irriterende planten, teken of muggen. Op het kamp zelf kan je prima kortekleding dragen.

-        Goedeloop schoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als jedie niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben!

-        Een zaklamp o fhoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens dezetour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-       Gaibi ligt aan de Marowijne rivier. Vergeet dan ook niet je zwemkleding mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voorzich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Paspoort niet vergeten! Wanneer we richting Galibi gaan, komen we langs de controlepost Stolkertsijver en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt. Het bezoek naar Frans- Guyana wordt door de autoriteiten gedoogd. Je hoeft voor voor deze tour dus geen nieuwe toeristenkaart of iets dergelijks te halen.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uithet binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

-       Wanneer je foto's aakt, zorg er dan voor dat de flitser van je mobiel uit staat. Hier kunnen de zeeschildpadden niet tegen.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >