Zeeschildpadden, Indianen en een vleugje Frans-Guyana
Galibi is de zeeschildpadden hoofdstad van ons land. Hier ontmoet je de bijzondere zeeschildpadden die jaarlijks bezoek brengen (februari - juli) aan de kust van Suriname voor het werpen van hun eieren. We hebben in Suriname drie verschillende soorten schildpadden, namelijk: Groene Soepschildpad (Krapé), Lederschildpad (Aitkanti) en de Karetschildpad. Verder nemen we je mee naar Frans-Guyana, waar je een markt bezoekt en rondkijkt bij de indrukwekkende gevangenis, waar ooit Papillon vastzat.
Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsappnummer: (+597) 769 6661.
Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57. Ben je in de buurt? Dan kan je natuurlijk ook gezellig langskomen op ons kantoor aan de Henck Arronstraat 176
Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com
Inbegrepen:
• Je vervoer naar de bestemming;
• Alle activiteiten zoals beschreven;
• Eten, drinken en genoeg snacks;
• Slaapplaats op het resort in Galibi in een hangmat of bed;
• Professionele gids
Niet inbegrepen:
• Alcoholische dranken
Belangrijk:
• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers;
• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers
Programma 2 daagse tour Galibi
Tussen Februari en Augustus
Het Galibi natuurreservaat, met een oppervlakte van 4000 ha., ligt aan de noordkust van Suriname. Deze regio staat bekend als een van de belangrijkste legstranden voor zeeschildpadden in het West-Atlantische gebied. Er zijn hier voornamelijk grote populaties van lederschildpadden te vinden, welke wel 2 meter lang kunnen worden en tienduizenden kilometers gezwommen hebben om hier te leggen. Er ook andere soorten schildpadden zoals de soepschildpad (Surinaams: krapei), de warana en de karet.
Dag 2 staat helemaal in het teken van de omgeving. Op het programma staat een rondleiding door het indianendorp.
Ook is er de mogelijkheid om buurland Frans-Guyana te bezoeken en u even te wanen in de Europese Unie.
Dag 1
Vertrek t Vat Ontbijt op Stolkertsijver Aankomst Albina Oversteek Frans Guyana Saint Laurent Aankomst Saint laurent, Bezoek gevangenis (& markt indien die er is) Lunch Vertrek van Saint Laurent naar Galibi Aankomst Langaman Kondre + installeren in de lodge Avondeten + instructies voor het Zeeschildpadden spotten
Dag 2
Opstaan en ontbijt Wandeling en zwemmen Vertrek richting Albina met de boot Lunch Albina
Rond 18:00 ben je terug in Paramaribo
Accommodatie
De accommodatie op Kristaan-Kondre (het dorp waar wij zullen verblijven) is goed, wij slapen in bedden. Er is geen airco aanwezig, wel een schoon bad en toilet. Er zal uitgebreid voor u gekookt worden en u zult zich er helemaal thuis voelen. De inheemse zorgen ervoor dat u zich helemaal op uw gemak en thuis zal voelen, WELCOME to GALIBI.
Inpaklijst:
In het dorp zijn enkele hele kleine winkeltjes, maar deze verkopen niet veel. In Albina zijn wel supermarkten.
Bad/handdoek;
Paspoort voor roadblock van de politie, we gaan niet door de douane;
Zwemkleding;
wandelschoenen;
watersandalen;
zonnebrandmiddel;
hoed of pet;
muggen repellent;
lange broek;
t-shirt met lange mouw voor de avonduren;
waterdichte zak voor camera/fototoestel;
kleine rugzak voor eigen spullen;
SRD’s;
poncho.
Handige tips:
- Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.
- Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.
- Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.
- Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.
- Wanneer je foto's maakt, zorg er dan voor dat de flitser van je mobiel uit staat. Hier kunnen de zeeschildpadden niet tegen.\
- Draag donkere kleding bij het Schildpadden spotten. De schildpadden zien donkere kleuren minder goed en dit zal ze minder afschrikken.
Nog extra mensen nodig voor jouw trip? Zet een oproepje op onze facebook groep!