Palumeu

Taphanahony rivier

4 of 5 of 8 daagse tour

Palumeu is de reis naar de Indianen in de Amazone van Suriname

Altijd al willen weten waar de échte inwoners van Suriname vandaan komen? Dan zit je met de tour naar Palumeu goed. Palumeu is een Indianendorp midden in het Amazone regenwoud. Je verblijft op de gelijknamige lodge langs de boven Tapanahony rivier. In dit deel van het tropisch regenwoud kom je veel dieren in het wild tegen. Het is een gebied met indrukwekkende stroomversnelling en je stapt midden in het leven van de Indiaanse stammen.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

4 daagse | € 665,-
4 daagse | € 665,-
4 daagse | € 665,-
5 daagse | € 665,-
5 daagse | € 665,-
5 daagse | € 665,-
Gegarandeerde datums:
8, 25 december
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken bij een minimum aantal aanmeldingen van 9 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vliegreis naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een bed op het resort van Palumeu;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 12 deelnemers

Palumeu 4 dagen

Dag 1

Je reis begint vroeg in de ochtend vanaf het vliegveld Zorg en Hoop midden in Paramaribo. Vandaag vlieg je naar het traditionele inheemse dorp Palumeu diep in het binnenland van Suriname. Tijdens je vlucht vlieg je onder andere over de goudmijn vlakbij de Brownsberg, het Brokopondomeer dat een oppervlakte heeft dat ongeveer net zo groot is als de provincie Utrecht, en de Rooseveltpiek. Na een dik uur en 270 km. te hebben gevlogen, kom je aan op het vakantie oord Palumeu. Het eiland Palawa is de eerste plek waar je naar toe reist. Op dit eiland ga je lunchen, relaxen, genieten van de natuur en zwemmen in de kreek. In de namiddag vindt de kennismaking met de oudste bevolkingsgroep van het Amazone regenwoud plaats. De Warejo en Trio indianen zullen traditionele Surinaamse gerechten voor je klaarmaken en vertellen over hun cultuur en tradities om daarna in je luxe lodge te genieten van je nachtrust.

Traditioneel koken


Dag 2

De kans is groot dat je gewekt wordt door de brulapen van het oerwoud. Op deze dag maak je kennis met de geheimen van het oerwoud. Je vaart op de rivier om de sfeer van de jungle te proeven. Om je heen fluiten de vogels en je zult nog vele andere dieren horen. Er wordt een rustige plek gezocht om in alle rust te ontbijten om vervolgens aan een jungletocht te beginnen. Via een junglepad kom je uit bij een granieten berg. Op de top van de berg kijk je uit over de immense jungle. Tijdens deze excursie is de kans groot dat je veel dieren spot. De gidsen geven onderweg alle ''ins en outs'' over de gebruiken en dieren die er leven. Een van de hoogtepunten van vandaag is het boogschieten dat je leert van de plaatselijke indianen. Je leert alle technieken die komen kijken om het boogschieten onder de knie te krijgen. Het programma van de avond staat weer in het teken van de jungle. Je gaat vogels en kaaimannen spotten.

Brulaap


Dag 3

De derde dag begint met een goed ontbijt bij de Mabukawatervallen. Deze watervallen zijn ideaal om heel de ochtend lekker te ontspannen. Je kunt er goed zwemmen of een heerlijke douche nemen onder de watervallen. Natuurlijk kan je ook gewoon vanuit je hangmat genieten van de prachtige omgeving. Ook op deze dag trek je erop uit om nog meer te weten te komen over de jungle waarin je bent.

Tijdens een boswandeling krijg je informatie over de flora en de fauna van het gebied. De dag wordt gezellig afgesloten met een barbecue midden in de jungle.


Dag 4

Op de laatste dag reis je na het ontbijt met een korjaal de rivier af om naar het indianendorp Palumeu te reizen. Hier heb je de mogelijkheid om traditionele souvenirs te kopen. De souvenirs zijn natuurlijk door de lokale indianen met de hand gemaakt. Na de lunch vertrek je weer met het vliegtuig naar Paramaribo.

Lodge

Binnen in de lodge


 

Palumeu 5 dagen

Dag 1 t/m 3 (zelfde als bij 4 daagse trip)

Dag 4

Vandaag trek je er een halve dag op uit met de gids om de omgeving nog beter te ontdekken. Je komt alles te weten over de flora en fauna in het gebied. Ook vandaag krijg je genoeg ruimte en tijd om een eigen invulling te geven aan je verblijf.

Dag 5

Op de laatste dag reis je na het ontbijt met een korjaal de rivier af om naar het indianendorp Palumeu te reizen. Hier heb je de mogelijkheid om traditionele souvenirs te kopen. De souvenirs zijn natuurlijk door de lokale indianen met de hand gemaakt. Na de lunch vertrek je weer met het vliegtuig naar Paramaribo


Inpaklijst

Wanneer je de tour naar Palumeu gaat doen, adviserenwe je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek(of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken overhuid-irriterende planten, teken of muggen. Op Palumeu zelf kan je prima kortekleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verderis het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit en aan het wandelen bent!

-        Een zaklamp ofhoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens dezetour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toiletmoet.

-       Palumeu ligt aan een rivier rivier, dus vergeetje zwemkleding niet mee te nemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voorzich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Paspoort! Je paspoort en je ingevulde inschrijfformulier zijn je vliegtickets bij het vliegveld Zorg & Hoop.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder iseen waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem daneen vuilniszak mee waar je tas inpast.

-        Heb je geen eigen hangmaten klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoonen andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uithet binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.


 Handige Tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën totdoelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-      Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingenbent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.


Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >