Fredberg

Aanschouw de pure jungle vanaf de top

3 of 4 daagse tour

De reis naar het hart van de jungle met overnachting op de berg

De bestemming voor avonturiers, levensgenieters, natuurliefhebbers en reizigers die graag oog in oog staan met dieren. We nemen je mee naar een plek die we hebben herontdekt, waar je de absolute schoonheid van Suriname zal ervaren. Je wandelt door het ongerepte oerwoud en slaapt op de top van de berg. Beleef de magie van de Fredberg en vraag vandaag nog je trip aan!

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 305
3 daagse | € 305
3 daagse | € 305
4 daagse | € 400
4 daagse | € 400
4 daagse | € 400
3 daagse | € 265 | studentenprijs
3 daagse | € 265 | studentenprijs
3 daagse | € 265 | studentenprijs
4 daagse | € 340 | studentenprijs
4 daagse | € 340 | studentenprijs
4 daagse | € 340 | studentenprijs
Gegarandeerde datums:
28, 29 februari | 1, 4, 6, 8, 9, 11, 13, 15, 18, 19, 20, 22, 25, 26, 27, 29, 30 maart
Kies een vertrekdatum:
De vaste vertrekdagen zijn ma. wo. vrij. & zat. Gegarandeerd vertrek met minimaal 2 personen. Voor het studententarief ligt het minimum aantal deelnemers op 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• inclusief vervoer vanuit Paramaribo naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een bed in het basiskamp;

• Slaapplaats op de top van de berg in een hangmat;

• Hangmat en beddengoed;

• Drinkfles voor onderweg;

• Professionele gids.

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

Belangrijk:

• Voor deze trip dien je goed ter been te zijn;

• Op de Fredberg is beperkt water (geen douches);

• Het programma kan afwijken qua volgorde (de 1e dag blijf je dan in het kamp en de 2e dag ga je richting de berg om daar te overnachten);

• Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van de locals;

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers.

Fredberg | 3 dagen

Dag 1

Kom vandaag goed uitgerust aan bij ons op het kantoor in Paramaribo voor een vroeg vertrek richting de Fredberg. Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg, afhankelijk van het aantal tussenstops, er ongeveer 4 uur over doen. Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten.

Trek je jungle kleding aan, want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 á 4 uur door de ongerepte jungle, voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een keuken en klein slaapkamp (met hangmatten) zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg, voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.


Dag 2

Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de brulapen en mooie vogels, zoals ara's die voorbij vliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed en stevig ontbijt, zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken. Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg.

Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes. Vanavond slaap je in een comfortabel bed en heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren, en met hoog water kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten door alle hoogtepunten van de dag bij het kampvuur nog eens na te bespreken.


Dag 3

Krijg je geen genoeg van de jungle? Dan kan je opnieuw met jouw gids erop uit trekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen op de laatste dag? Dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is het tijd om de spullen te pakken om weer richting Paramaribo te rijden.


Fredberg | 4 dagen

Dag 1

Kom vandaag goed uitgerust aan bij ons op het kantoor in Paramaribo voor een vroeg vertrek richting de Fredberg. Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg, afhankelijk van het aantal tussenstops, er ongeveer 4 uur overdoen. Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten.

Trek je jungle kleding aan, want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 a 4 uur door de ongerepte jungle, voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie heel goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een keuken en klein slaapkamp (hangmatten om in te slapen) zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg, voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.

Dag 2

Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de
brulapen en mooie vogels, zoals ara's die voorbijvliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed en stevig ontbijt, zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken en slaap je volledig back to basic in grotten in de jungle achter de Fredberg. 

Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg. Je krijgt
uitleg over de werking van diverse plantensoorten en leert hoe je kunt overleven in de jungle. Je slaapt in een zelfgemaakt kampje in je hangmat in een grot.


Dag 3

Na een spannende nacht is het tijd om nog een klein stuk door de jungle te wandelen. Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes.Vanavond slaap je in een comfortabel bed en heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren, en met hoog water kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten door alle hoogtepunten van de dag bij het kampvuur nog eens na te bespreken.


Dag 4

Krijg je geen genoeg van de jungle? Dan kan je opnieuw met je gids erop uittrekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen op de laatste dag? Dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is het tijd om de spullen te pakken om weer richting Paramaribo te rijden.


Inpaklijst:

Wanneer je naar de Fredberg gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-       Een lange broek (of een afritsbroek),, zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. In de kampen kan je prima korte kleding dragen.

-       Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-       Zonnebrandcrème is stiekem een must als je op de berg bent, omdat je alleen bij het kampje bomen hebt, maar voor de rest in de volle zon staat. Een factor 20-30 is prima voor de meeste huidtypen.

-       Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het
toilet moet.

-      Het basiskamp van Fredberg ligt aan een rivier wat natuurlijk voor de nodige waterpret zorgt, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-       Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel mee te nemen.

- Niet vergeten! Wanneer we richting de Fredberg gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. Want als het begint te hozen, wil je in ieder geval tijdens het hiken droog kunnen blijven. Tip: Mocht je geen poncho hebben, neem dan een vuilniszak mee.

-      Boven op de berg kan het ’s avonds erg afkoelen. Neem daarom ook iets warms mee in de vorm van bijvoorbeeld een trui/joggingbroeken voor in je hangmat.

-      Een goede stevige rugzak: Dit is een essential! Al deze spullen moeten natuurlijk in een stevige rugzak die lekker zit tijdens het hiken de berg op!

-      Heb je een verrekijker meegenomen naar Suriname of eentje aangeschaft? Neem deze vooral mee! Met het prachtige uitzicht boven op de berg, heb je genoeg mogelijkheden om vogels te spotten.

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobieën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-      Over het algemeen geldt: hoe stiller je bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-      Het is mogelijk om houtsnijwerkjes te laten maken, vraag bij de gids naar de keuze en kosten.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >