No items found.

Het hart van de jungle met overnachting op de berg

De bestemming voor avonturiers, levensgenieters, natuurliefhebbers en reizigers die graag oog in oog staan met dieren. We nemen je mee naar een plek die we hebben herontdekt, waar je de absolute schoonheid van Suriname zal ervaren. Je wandelt door het ongerepte oerwoud en slaapt op de top van de berg. Beleef de magie van de Fredberg en vraag vandaag nog je trip aan!

Bij SUFORYOU doen we alles voor een top ervaring

gegarandeerde tours
Snelle service
enthousiaste reviews

Redenen om deze tour te boeken

 • Geweldige overnachting op de top van de berg
 • Dieren spotten vanaf de berg
 • Mooie hike door de jungle
 • Genieten en ontspannen op basiskamp
 • Overheerlijk eten tijdens deze tour

Vind hier nóg meer redenen om naar de Fredberg te gaan

Dit is het programma

Fredberg | 3 daagse

Dag 1 - Jungle kleding aan en genieten van het uitzicht

Kom vandaag goed uitgerust aan bij ons op het kantoor in Paramaribo voor een vroeg vertrek richting de Fredberg. Na een korte bespreking van de planning en een bakje koffie of thee is het tijd om te vertrekken. Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg, afhankelijk van het aantal tussenstops, er ongeveer 4 uur over doen. Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten.

Trek je jungle kleding aan, want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 á 4 uur door de ongerepte jungle, voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een keuken en klein slaapkamp (met hangmatten) zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg, voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.

Dag 2 - Zie de jungle ontwaken vanaf de Fredberg

Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de brulapen en mooie vogels, zoals ara's die voorbij vliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed en stevig ontbijt, zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken. Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg.

Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes. Vanavond slaap je in een comfortabel bed en heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren, en met hoog water kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten door alle hoogtepunten van de dag bij het kampvuur nog eens na te bespreken.

Dag 3 - Nog even genieten van het basiskamp

Krijg je geen genoeg van de jungle? Dan kan je opnieuw met jouw gids erop uit trekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen op de laatste dag? Dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is het tijd om de spullen te pakken om weer richting Paramaribo te rijden.

Fredberg | 4 daagse

Dag 1 - Jungle kleding en genieten van waanzinnig uitzicht

Kom vandaag goed uitgerust aan bij ons op het kantoor in Paramaribo voor een vroeg vertrek richting de Fredberg. Na een korte bespreking van de planning en een bakje koffie of thee is het tijd om te vertrekken. Je stapt in de auto richting de ongerepte jungle en zal onderweg, afhankelijk van het aantal tussenstops, er ongeveer 4 uur overdoen. Je komt eerst aan in het basiskamp waar je tijd hebt om even te zwemmen en te eten.

Trek je jungle kleding aan, want het is tijd om de Fredberg te trotseren. Je loopt in ongeveer 3 a 4 uur door de ongerepte jungle, voordat je de bergtop bereikt. Het is een tocht die voor een ieder in normale conditie heel goed te doen is. Aangekomen op de top van de berg is het genieten geblazen. Het uitzicht is prachtig en met een keuken en klein slaapkamp (hangmatten om in te slapen) zijn de broodnodige faciliteiten voor een goede nacht ook aanwezig. Geniet van de zonsondergang en de sterrenhemel op de top van de berg, voordat je gaat slapen op deze bijzondere plek.

Dag 2 - Rotshanen spotten en spannende overnachting in een grot

Spring vandaag vroeg uit je hangmat voor één van de mooiste zonsopkomsten in Suriname. Vanaf boven zie je als het ware de jungle ontwaken, met het geluid van de
brulapen en mooie vogels, zoals ara's die voorbijvliegen. Er wordt door de kok gezorgd voor een goed en stevig ontbijt, zodat je deze dag weer met genoeg energie tegemoet kan gaan. Vandaag ga je de jungle nog beter ontdekken en slaap je volledig back to basic in grotten in de jungle achter de Fredberg.

Jouw gids neemt je via de andere kant van de berg mee richting de zeldzame oranje rotshanen en wie weet spot je nog een hoop apensoorten onderweg. Je krijgt
uitleg over de werking van diverse plantensoorten en leert hoe je kunt overleven in de jungle. Je slaapt in een zelfgemaakt kampje in je hangmat in een grot.

Dag 3 - Ontspan en spot nog meer wildlife bij het basiskamp

Na een spannende nacht is het tijd om nog een klein stuk door de jungle te wandelen. Je komt na de jungletocht weer terecht in het basiskamp, waar het tijd is om lekker te ontspannen. Er staat een uitgebreide lunch klaar met ijskoude drankjes.Vanavond slaap je in een comfortabel bed en heb je de hangmat niet meer nodig. Er kan worden gevist, gevaren, en met hoog water kan je zelfs met een heuse tarzanswing het water in duiken. In de avond trek je er nog een keer op uit met een gids om de nachtdieren te spotten. De avond wordt vaak afgesloten door alle hoogtepunten van de dag bij het kampvuur nog eens na te bespreken.

Dag 4 - Nagenieten voor vertrek

Krijg je geen genoeg van de jungle? Dan kan je opnieuw met je gids erop uittrekken om nog meer dieren te zien. Heb je de behoefte om gewoon nog lekker te zwemmen en te zonnen op de laatste dag? Dan is hier ook zeker ruimte voor. Na de lunch is het tijd om de spullen te pakken om weer richting Paramaribo te rijden.

lees het volledige programma
Toon minder

Foto’s van deze tour

No items found.

Op de kaart

Goed om te weten

Inbegrepen:

 • Inclusief vervoer vanuit Paramaribo naar de bestemming
 • Alle activiteiten zoals beschreven
 • Eten, drinken en genoeg snacks
 • Slaapplaats in een bed bij het basiskamp
 • Slaapplaats op de top van de berg in een hangmat
 • Hangmat en beddengoed
 • Drinkfles voor onderweg
 • Professionele gids

Niet inbegrepen:

 • Alcoholische dranken

Belangrijk:

 • Voor deze trip dien je goed ter been te zijn.
 • Bovenop de Fredberg is beperkt water (geen douches).
 • Het programma kan afwijken qua volgorde (de 1e dag blijf je dan in het kamp en de 2e dag ga je richting de berg om daar te overnachten)
 • Vraag eerst toestemming voordat je een foto maakt van locals.
 • Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 2 deelnemers met het reguliere tarief. Voor het studententarief zijn minimaal 4 deelnemers nodig.

Vaste vertrekdagen

Bij Fredberg is er sprake van vaste vertrekdagen: Elke maandag, woensdag, vrijdag en zaterdag gaan er gegarandeerd tours.

Doe je een aanvraag op de andere dagen? Dan is het minimaal aantal personen dat nodig is: 4 deelnemers of je betaald een extra toeslag van €25,- p.p.p.n.

Tips & tricks

Inpaklijst:

Wanneer je naar Fredberg gaat, adviseren we je om het volgende mee te nemen:

 • Een lange broek zodat je tijdens de wandelingen geen last hebt van takken, teken of muggen. In de kampen is luchtige kleding prima.
 • Goede loopschoenen. Schoenen met profiel zijn handig, maar als je die niet hebt zijn sneakers ook goed.
 • Zonnebrandcrème is een must als je op de berg bent. Alleen bij het kampje heb je een schaduwplek.
 • Een zaklamp of hoofdlampje voor alle nachtwandelingen. Ook handig als je ’s avonds naar het toilet moet.
 • Zwemkleding. Het basiskamp van Fredberg ligt aan een rivier wat natuurlijk voor waterpret zorgt.
 • Toiletspullen. Vergeet niet een flesje anti-muggengel mee te nemen.
 • Een fotocamera voor al het moois wat je gaat zien.
 • Een poncho in de regentijd. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, is een regenhoes voor je tas handig.
 • Heb je een verrekijker? Neem deze vooral mee om veel vogels te kunnen spotten.
 • Paspoort. Wanneer we richting Fredberg gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn paspoort laten zien als hierom gevraagd wordt.
 • Een warme trui / joggingbroek. Bovenop de berg koelt het ’s avonds vaak erg af.
 • Een stevige goedzittende rugzak. Dit is een essential!
 • Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur voor tijdens een hoosbui.

Handige tips:

 • Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip? Bijvoorbeeld het overwinnen van een angst of wil je bepaalde diersoorten spotten? Laat het weten. De gids is er ook om jou persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.
 • Over het algemeen geldt: hoe stiller je bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 
 • Het is mogelijk om houtsnijwerkjes te laten maken. Vraag aan de gids naar de keuze en kosten.

Lees ook onze blogs over katachtigen rondom de Fredberg en Fredberg: een weekend vol avontuur

lees alle tips & tricks
Toon minder
vanaf €
265
per persoon

Fredberg

Variant naam
0
0
0
0

Totaalprijs

0
reis je met meer dan 8 personen?

Wij dragen 2% van onze omzet af aan lokale natuurprojecten.

Gegarandeerde vertrekdata:

17
7
19
7
19
7
20
7
22
7
24
7
26
7
26
7
27
7
29
7
29
7
30
7
31
7
31
7
01
8
02
8
03
8
03
8
04
8
05
8
07
8
09
8
10
8
11
8
12
8
14
8
16
8
17
8
21
8
23
8
13
9
27
9
18
10
18
11
13
12

Ga mee met een groep op 1 van de bestaande gegarandeerde vertrekdata. Of kies een eigen datum.

terug
Bedankt! De aanvraag is verstuurd:

Leuk dat je hebt gekozen voor een tour bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 42 11 57.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gids: Fred

Alles uit de kast halen om mijn mooie Suriname te laten zien. Als je meer wil zien van de natuur, dan neem ik je graag mee naar mijn ontdekte berg voor een letterlijk hoogtepunt.

vanaf €
265
per persoon
Start aanvraag

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Bestsellers bij SUFORYOU

Check onze populaire tours in Suriname

265

Gegarandeerd vertrek

Fredberg

3/4 daagse tour
120

Gegarandeerd vertrek

Seliba

2/3 daagse tour
95

Gegarandeerd vertrek

Brownsberg Ston eiland

1/2/3 daagse tour
265

Gegarandeerd vertrek

Knini Paati

2/3/4 daagse tour
105

Gegarandeerd vertrek

Parabello

dagtour
65

Gegarandeerd vertrek

Commewijne Plantage boottour

dagtrip
25

Gegarandeerd vertrek

Urban Wildlife

dagtour
290

Gegarandeerd vertrek

Expeditie Djoemoe

3/4 daagse tour
55

Gegarandeerd vertrek

Braamspunt

dagtour
60

Gegarandeerd vertrek

Helikoptervlucht

dagtour

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.

17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
18
7
18
7
19
7
19
7
19
7
19
7
19
7
19
7
20
7
20
7
21
7
22
7
22
7
22
7
22
7
24
7
24
7
24
7
25
7
26
7
26
7
26
7
26
7
26
7
27
7
27
7
27
7
27
7
28
7
28
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
30
7
30
7
30
7
30
7
30
7
31
7
31
7
31
7
31
7
31
7
31
7
01
8
01
8
02
8
02
8
02
8
03
8
03
8
03
8
03
8
04
8
04
8
04
8
04
8
04
8
05
8
05
8
06
8
07
8
07
8
07
8
08
8
09
8
09
8
10
8
10
8
10
8
10
8
10
8
10
8
11
8
11
8
11
8
12
8
12
8
12
8
12
8
13
8
14
8
14
8
15
8
16
8
16
8
17
8
17
8
18
8
18
8
18
8
18
8
19
8
20
8
21
8
21
8
21
8
23
8
24
8
26
8
26
8
27
8
30
8
30
8
30
8
01
9
05
9
06
9
08
9
13
9
15
9
16
9
20
9
21
9
23
9
25
9
27
9
04
10
11
10
11
10
13
10
18
10
18
10
23
10
30
10
04
11
18
11
13
12
06
1