Bigi Pan

Noordwesten van Suriname

2 daagse tour

Slapen op een mooie lodge midden op de grootste lagune van Suriname

Omgeven door rust en natuur verblijf je op een mooie houten lodge op het meer. Je reist vanuit Paramaribo door verschillende districten per auto en stapt uiteindelijk in het district Nickerie over op een korjaalboot richting de lagune. Eenmaal aangekomen spot je vogels, kaaimannen, kan je zonnen, zwemmen, kajakken en nog veel meer. Neem ook zeker een modderbad tijdens je verblijf op Bigipan.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

2 daagse tour p.p. €99
2 daagse tour p.p. €99
2 daagse tour p.p. €99
1
2
3
4
5
6
7
8
Gegarandeerde datums:
15 dec.
Nog geen geplande datums
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal deelnemers van 3 personen
Kies een vertrekdatum:
Selecteer hieronder één van de bovengenoemde gegarandeerde datums en ga mee met een leuke groep mensen. Staan hierboven geen gegarandeerde datums of wil je gewoon op een andere datum? Selecteer hieronder dan jouw gewenste vertrek datum.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

We gaan hiermee aan de slag en laten snel wat van ons horen.
Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen om nog aanvullende vragen te stellen. 
+597421157
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een hangmat of bed op de lodge;

• Hangmatten om in te overnachten;

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 3 deelnemers;

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 30 deelnemers

Standaard

Dag 1

De meeste tours in Suriname vertrekken naar het zuiden van Suriname. Bigipan ligt echter in het westen van Suriname en tijdens jouw reis er naartoe, doorkruis je drie districten van Suriname. Je rijdt namelijk door de districten: Saramacca, Coronie en Nickerie. Tijdens de reis geeft de gids je informatie over deze districten. In Nickerie gaan jullie lunchen bij de zeedijk. Op de zeedijk ligt een grote Hindoestaanse tempel en aan de westerlijke zijde zie je aan de overkant van de rivier Guyana. Na de lunch vertrek je naar Bigipan. Hier vaar je met een boot naar het grote meer waar jullie lodge staat. Bij de lodge op het meer word je ontvangen met drinken en gebak. Je kunt lekker in een hangmat liggen of op het meer kajakken. Nadat je tot rust bent gekomen, stap je in een boot om de vele vogelsoorten (eenvan de vele redenen waarom dit zo'n populaire plaats is) van het gebied te spotten. Er komen in het gebied maar liefst 122 soorten voor. In de avond wordt er een stevig avondmaal voor je klaargemaakt om vervolgens in het donker kaaimannen te spotten en te vangen.

Dag 2

De volgende ochtend staat er al vroeg een ontbijt voor je klaar. Na het ontbijt ga je opnieuw vogels spotten op het meer. Na het spotten van de vogels heb je ook nog de mogelijkheid om een modderbad midden op het meer te nemen. Dit modderbad loopt meestal uit op een echt moddergevecht. In de middag vertrek je na de lunch vanuit dit unieke gebied naar Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je naar Bigipan gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-       Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op het water bij het oordje kan je prima korte kleding dragen (wel goed insmeren dan!).

-       Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor de nachttocht die je gaat maken tijdens deze tour om kaaimannen te spotten! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-       Je bent hier omgeven door water, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen!

-       Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

-       Midden op het meer kan het ’s avonds erg afkoelen. Neem daarom een trui/joggingbroek en/of een dekentje mee.

-       Heb jij een fototoestel meegenomen naar Suriname of eentje aangeschaft? Neem deze vooral mee! Zo haal je de rijke fauna van het gebied een stuk dichterbij.

-       In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas. 

-       Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden . Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-       Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

Tips:

Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-      Vergeetje niet in te smeren met zonnebrandcrème.

-      Naast zonnebrandcrème is het ook handig om handdoek in de boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.