Expeditie Djoemoe

Magisch stukje Boven-Suriname met Huub

3 of 4 daagse

Intieme Village-stay in dorp Bendekonde en een mini expeditie

Ben je op zoek naar een pure beleving van Boven-Suriname dan is dit bij uitstek de trip voor jou. Deze trip biedt namelijk echt iets unieks. Je slaapt in het dorp Bendekonde, waar je gids Huub vandaan komt. Dit maakt het persoonlijk en je maakt kennis met locals en het leven van je gids. Uiteraard beklim je de Ananasberg, geniet je van de Tapawatravallen en neem je een kijkje in het dorp Djoemoe. Als zoon van een expeditie-leider neemt Huub je ook mee naar de hidden-gem uit de omgeving. Je gaat op avontuur op de Pikin-Rio. Hangmat, midden in de wildernis en dichtbij de dieren en oerwoudgeluiden.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 350
3 daagse | € 350
3 daagse | € 350
4 daagse | € 385
4 daagse | € 385
4 daagse | € 385
3 daagse | € 290 | i.c.m. studentenpas
3 daagse | € 290 | i.c.m. studentenpas
3 daagse | € 290 | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 335 | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 335 | i.c.m. studentenpas
4 daagse | € 335 | i.c.m. studentenpas
Actie 13 oktober | € 265
Actie 13 oktober | € 265
Actie 13 oktober | € 265
Gegarandeerde datums:
16, 19 oktober
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

·       Je vervoer naar de bestemming

·       Alle activiteiten zoals beschreven

·       Eten, drinken en genoeg snacks

·       Overnachting in een lodge, ineen bed;

·       Slaapplaats Kastuu dam in een hangmat

·       Dranken (water, thee, koffie en sap)

·       Professionele gids.

 

Niet Inbegrepen:

Alcoholische dranken (Die kun je daar kopen als nodig).

 

DAG 1 - De reis naar het dorpje Bendekonde

In de ochtend van de eerste dag zal je met de bus afreizen naar het zuiden van Suriname richting Atjoni. Vanaf Atjoni stap je op de boot om de boven-Suriname rivier af te varen naar het dorp Bendekonde. Bij aankomst in het dorp heb je even de tijd om bij te komen en te genieten van de mooie omgeving.

Atjoni aanmeerplaats

 

‌DAG 2 - Op expeditie naar Kastuu dam

(bij de 3-daagse tour komt deze te vervallen)

Op de tweede dag stap je na het ontbijt in de boot om richting de Kastuu dam varen. Dit is een grote sula verder de Surinamerivier op waar je een nachtje avontuurlijk zal overnachten. Eenmaal aangekomen staat er een wandeling op de planning om dieren en planten te spotten. Midden in de natuur is een kreek met helder water waar je kunt genieten van de Surinaamse jungle en kunt ontspannen. Aan het einde van de kreek is een stukje waar je een duik kunt nemen. Op deze plek kan je ook picknicken en relaxen in het water. De Kastuudam ligt voorbij het laatste dorp. Hier wonen dus geen mensen meer, dit vergroot de kans om dieren te spotten. S’ avonds gaan we met een boot de Suriname rivier op. Na zonsondergang komen er veel dieren tot leven, en wij gaan ons best doen om deze vanaf de boot te spotten.

Kastuu Dam

Dag 3 - Wakker worden met de junglegeluiden

In de ochtend zal je wakker worden met het geluid van het stromende water en de zingende vogels. Er staat een hike door het bos op de planning richting een kreek waar je gaat lunchen en de kans krijgt om te zwemmen. Later op de dag vaar je terug richting het Dorp Bendekonde. Daar maak je kennis met een aantal dorpelingen die je onderweg tegenkomt. Huub staat stil bij de Saramaccanse cultuur en laat je het schooltje zien waar hij zelf ook op heeft gezeten.

Het is een echte Village-stay dus je hebt de vrijheid en ruimte om zelf door het dorp te dwalen. Tijd voor een bijzondere zonsondergang op de Ananasberg om de dag mee af te sluiten.

Op bezoek bij de school van Huub

 

DAG 4 - Tijd om afscheid te nemen

Na je laatste overnachting in het dorp van Huub is het tijd om je klaar te maken voor vertrek. Groet voor de laatste keer de lieve bewoners van Bendekonde en stap weer in de boot voor de vaartocht terug naar Atjoni.

 

Inpaklijst:

Wanneer je naar Expeditie Djoemoe gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek),zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op Bendekonde zelf kan je primakorte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat je nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben als je in de boot zit naar Bendekonde!

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour!Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-       Bendekonde ligt aan de Suriname rivier, dus vergeet je zwemkleding niet mee te nemen! Tijdens deze tour bezoek je ook de Kastu dam en de Tapawatravallen. Dit belooft dus veel waterpret!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengel en een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Atjoni gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien, wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen. Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog een regenhoes voor je tas.

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichte tas altijd aan te raden omdat we veel in de boot zullen zitten. Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kan gebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs mee willen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee(liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jijbepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobieën tot doelsoorten spotten tijdens de tour? De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten.

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

-       Naast zonnebrandcrème is het ook handig om (hand)doeken inde boot mee te nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.

-       Je gaat naar ongerepte plekken in de natuur. Hiervoor is het belangrijk dat je goed ter been bent en beschikt over een normale conditie.

·       Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers.

 

Accommodatie

Het verblijf in Bendekonde beschikt vier comfortabele lodges die geschikt zijn voor twee tot vijf personen.
De lodges zijn ruim en goed onderhouden.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >