Commewijne Plantage boottour

Bijzondere tocht langs de plantages

Dagtrip

Cruise met de karakteristieke korjaalboot naar verschillende plantages

Stap op de boot en maak een historische boottocht op de Commewijne rivier. Onder het genot van een koud drankje en een snack neemt je gids je mee naar plantage Rust en Werk, Fort Nieuw Amsterdam en plantage Frederiksdorp. Op de plantage Frederiksdorp maak je een mooie wandeling en luister je naar de historische verhalen. Je sluit deze historische dagtour niet af voordat je op de rivier de 'Surinaamse' dolfijnen bent tegengekomen.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

Dagtour | € 65,-
Dagtour | € 65,-
Dagtour | € 65,-
Dagtour | € 60,- | studentenprijs
Dagtour | € 60,- | studentenprijs
Dagtour | € 60,- | studentenprijs
Gegarandeerde datums:
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle data bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen

  • Je boottocht met de krojaal
  • Zwemmen in het zwembad bij Frederiksdorp
  • Snacks zoals chips en fruit
  • Ervaren gids die je alle vertelt over de verschillende plantages
  • Warme lunch (meestal roti, saoto of rijst)
  • Genoeg koud drinken

Niet inbegrepen

  • Vervoer van en naar de Leonsberg;
  • Drankjes op Frederiksdorp.

Commewijne plantage tour (boot)

Vanuit Leonsberg stap je rond 8:30 uur op de boot en steken de Suriname rivier over om aan te komen op de plaats “Fort nieuw-Amsterdam” in het district Commewijne. Hier krijg je een rondleiding op het complex, bezoek je een paar oude gebouwen zoals het kruithuis en de oude gevangenis. Veel van de voorwerpen hier zijn stille getuigen van al het bijzondere dat er zich hier afspeelden. De rondleiding duurt ongeveer een anderhalf uur en keren we erna terug naar de boot.

Na deze eeste indrukken vaar je verder en ga je op zoek naar dolfijnen die zich meestal ophouden bij de samenvloeiing van de twee rivieren of in de buurt van visnetten, waar er genoeg voedsel te vinden is. Nadat we de nieuwsgierige dolfijnen goed hebben kunnen spotten is het tijd voor Plantage Rust en Werk. Het eerste dat je zal opvallen op deze plantage, is de rust. Tegen de tijd dat we daar een korte wandeling maken zijn de meeste mensen binnenshuis waar het koeler is dan buiten. We lopen op een straatje door naar een hoekhuis, waar we onder het genot van een koude cokos kunnen genieten van foto’s die een beeld scheppen van het verleden op de plantage.

Op de weg terug naar de boot maken we ook een stop bij “Manodj”, die zwerfkatten huisvest en deze ter adoptie probeert te stellen. Dit is ook de plek waar een paar leuke foto’s gemaakt kunnen worden metéén van de vele andere huisdieren van Manodj zoals kaimannen en landschildpadden. Na dit bezoek lopen we terug en varen verder naar plantage Frederiksdorp.

Op Plantage Frederiksdorp melden we ons eerst aan bij de receptie, krijgen daarna een rondleiding op de plantage en gaan erna aansluiten bij het open buffet. Als we klaar zijn met eten kunnen we nog een uurtje genieten van de sfeer op Frederiksdorp of zelfs een duikje nemen in het zwembad als die open is voor bezoekers. Als we klaar zijn op Frederiksdorp, lopen we terug naar de boot en varen met de wind en golven terug naar Leonsberg. Als we aankomen , groeten we de bootsman en blikken terug op een leukeactiviteit-volle dag


Handige tips

-Smeer je van tevoren goed in. De zon kan ook in de namiddag fel zijn.

-Neem voor de zekerheid een regenponcho mee.

Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >