No items found.

Blanche Marie

Roadtrip door de jungle richting West Suriname

Blanche Marie is de bestemming waar de Surinamers zelf ook erg trots op zijn. Dit watervallen complex middenin de jungle, is in 1897 herontdekt door een districtscommissaris die het vernoemde naar zijn vrouw Marie. Bereid je voor op een onvergetelijke reis richting het westen van Suriname. Je slaapt op het resort van Blanche Marie en vanuit hier maak je een dagtocht naar het Inheemse dorp Apoera. Onderweg ontmoet je locals en neem je een kijkje in het leven van de inheemse bevolking. Op dit eiland ontdek je pas echt wat ultieme rust is.

Bij SUFORYOU doen we alles voor een top ervaring

gegarandeerde tours
Snelle service
enthousiaste reviews

Redenen om deze tour te boeken

 • Blanche Marie watervallen bewonderen
 • Toffe roadtrip van het gebaande pad
 • Als je avontuurlijk bent ingesteld
 • Wildlife spotten

Lees hier nóg meer redenen om naar Blanche Marie te gaan

Dit is het programma

Blanche Marie | 3 daagse

Dag 1 - Je 4x4 roadtrip naar het westen gaat van start

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het westen van Suriname. Het vervoersmiddel tijdens deze tour is op zijn minst bijzonder te noemen. Normaal rijd je met een bus of een normale personenauto naar de bestemming, maar nu rijd je met een Jeep het westen tegemoet. Tijdens de reis krijg je al een goede indruk van de ongerepte natuur in dit gebied. Je rijdt door een paar dorpen, waaronder het Kwinti Marrondorp ‘Witagron’, maar voor de rest is het alleen maar natuur wat de klok slaat. Op de eerste nacht overnacht je ergens in de jungle back to basic, waarbij het de bedoeling is een groot avontuur te worden. Je slaapt middenin de natuur en de kans is groot dat je dieren spot.

Dag 2 - De Blanche Marie watervallen

Op de tweede dag worden de machtige Blanche Marie watervallen bezocht, maar eerst staat er een flinke boswandeling op het programma. Hierna gaan jullie de Blanche Marie watervallen bezoeken. Wanneer het water niet al te hoog is, kun je bij de watervallen zwemmen en de watervallen beklimmen. In de avond heb je vrije tijd. Je kunt genieten van een drankje bij het kampvuur om vervolgens te genieten van je welverdiende nachtrust.

Dag 3 - Terugreis naar Paramaribo

De volgende dag, na het ontbijt, is het weer tijd om terug te rijden naar Paramaribo. Rond de avond ben je weer terug van dit avontuur in het westen van Suriname

Blanche Marie | 4 daagse

Dag 1 -Je avontuur naar West-Suriname gaat van start

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het westen van Suriname. Het vervoersmiddel tijdens deze tour op zijn minst bijzonder te noemen.  Het merendeel van de reis rijd je over bauxietwegen. Tijdens de reis krijg je al een goede indruk van de ongerepte natuur in dit gebied. Je rijdt door een paar dorpen, waaronder het Kwinti Marrondorp ‘Witagron’, maar voor de rest is het alleen maar natuur wat de klok slaat. De eerste nacht slaap je ergens in de jungle back to basic. Je slaapt middenin de natuur en de kans is groot dat je dieren spot.

Dag 2 -De Blanche Marie vallen

Op de tweede dag staan de machtige Blanche Marie watervallen op het programma, maar eerst staat er een flinke boswandeling op het programma. Hierna gaan jullie de Blanche Marie watervallen bezoeken. Wanneer het water niet al te hoog is, kun je bij de watervallen zwemmen en de watervallen beklimmen. In de avond heb je vrije tijd. Je kunt genieten van een Borgoe of een Djogo bij een kampvuur.

Dag 3 - Apoera ontdekken

Op de derde dag, na het ontbijt, vertrek je met de Jeep naar het dorp Apoera. Apoera is een Inheems Dorp helemaal in het westen van Suriname. Er waren ooit plannen om Apoera het Paramaribo van het westen te maken. In dit dorp staat een heel groot treinstation met de bijbehorende treinen. De treinen zijn nooit in gebruik genomen en nu biedt het onderdak voor vleermuizen. Nadat je het spookstation hebt, reizen jullie door naar het dorp zelf. Hier zijn er veel mogelijkheden. Je kunt een dorpswandeling door Apoera maken, lekker relaxen aan de Corantijn rivier die Suriname van Guyana scheidt, of de Trejo Inheemsen bezoeken. Hier kun je met de handgemaakte souvenirs en sieraden kopen. Het programma voor de middag wordt in overleg samen met de groep en de gids bepaald. De laatste nacht zal ook plaatsvinden in Apoera.

Dag 4 - Roadtrip terug naar Paramaribo

De volgende ochtend heb je vrije tijd. Je kunt nog even zwemmen, vissen vangen of gewoon genieten van de mooie omgeving. Er staat je een lange terugreis te wachten. Samen met je gids cross je terug door de jungle richting de bewoonde wereld van Paramaribo.

lees het volledige programma
Toon minder

Foto’s van deze tour

No items found.

Op de kaart

Goed om te weten

Inbegrepen:

 • Je vervoer naar de bestemming;
 • Alle activiteiten zoals beschreven;
 • Eten, drinken en genoeg snacks;
 • Slaapplaats in een hangmat bij Blanche Marie;
 • Professionele gids

Niet inbegrepen:

 • Alcoholische dranken;

Belangrijk:

 • Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip:  3 personen ( 2 personen tegen een meerprijs)
 • Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Tips & tricks

Inpaklijst:

Wanneer je naar Blanche Marie gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

 • Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Bij het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.
 • Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!
 • Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens het wandelen en het zwemmen.
 • Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.
 • Tijdens de reis kom je veel kreekjes tegen en je gaat natuurlijk naar de Blanche Marie watervallen, dus vergeet je zwemkleding niet mee tenemen!
 • Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!
 • Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Westen gaan, komen we langsde controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien,wanneer hierom gevraagd wordt.
 • Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!
 • In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog eenregenhoes voor je tas. 
 • Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullenin kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaatbezoeken. Verder is een waterdichtetas altijd aan te raden. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tasin past.
 • Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!
 • Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.
 • Mocht je graag wat souvenirs meewillen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

 • Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdenseen trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.
 • Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 
 • Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.
lees alle tips & tricks
Toon minder
vanaf €
325
per persoon

Blanche Marie

Variant naam
0
0
0
0

Totaalprijs

0
reis je met meer dan 8 personen?

Wij dragen 2% van onze omzet af aan lokale natuurprojecten.

Gegarandeerde vertrekdata:

02
6
14
6
20
8

Ga mee met een groep op 1 van de bestaande gegarandeerde vertrekdata. Of kies een eigen datum.

terug
Bedankt! De aanvraag is verstuurd:

Leuk dat je hebt gekozen voor een tour bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 42 11 57.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Reisexpert: Arthur

Ruim 4 jaar terug kwam Arthur voor het eerst in Suriname en we kunnen wel zeggen dat het liefde was op het eerste gezicht! Na enkele keren terug te keren naar woont hij nu in Suriname. Arthur reist regelmatig af naar het binnenlanden. Eerstehands ervaringen over onze tours? Arthur vertelt je er graag alles over!

vanaf €
325
per persoon
Start aanvraag

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Bestsellers bij SUFORYOU

Check onze populaire tours in Suriname

265

Gegarandeerd vertrek

Fredberg

3/4 daagse tour
120

Gegarandeerd vertrek

Seliba

2/3 daagse tour
85

Gegarandeerd vertrek

Brownsberg Ston eiland

1/2/3 daagse tour
245

Gegarandeerd vertrek

Knini Paati

2/3/4 daagse tour
105

Gegarandeerd vertrek

Parabello

dagtour
60

Gegarandeerd vertrek

Commewijne Plantage boottour

dagtrip
25

Gegarandeerd vertrek

Urban Wildlife

dagtour
290

Gegarandeerd vertrek

Expeditie Djoemoe

3/4 daagse tour
55

Gegarandeerd vertrek

Braamspunt

dagtour
60

Gegarandeerd vertrek

Helikoptervlucht

dagtour

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.

25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
26
5
26
5
26
5
26
5
27
5
27
5
28
5
29
5
29
5
29
5
30
5
30
5
30
5
31
5
31
5
31
5
01
6
01
6
01
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
03
6
04
6
04
6
05
6
05
6
06
6
06
6
07
6
07
6
07
6
07
6
07
6
08
6
08
6
09
6
10
6
12
6
12
6
13
6
14
6
14
6
14
6
15
6
15
6
17
6
17
6
18
6
21
6
21
6
21
6
22
6
23
6
26
6
27
6
27
6
28
6
30
6
02
7
02
7
02
7
03
7
04
7
08
7
08
7
08
7
09
7
10
7
10
7
10
7
12
7
12
7
12
7
13
7
14
7
15
7
17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
18
7
18
7
19
7
19
7
19
7
20
7
21
7
22
7
22
7
24
7
24
7
25
7
26
7
26
7
27
7
27
7
28
7
29
7
29
7
29
7
30
7
30
7
31
7
31
7
31
7
31
7
31
7
01
8
01
8
02
8
02
8
03
8
03
8
03
8
04
8
04
8
04
8
04
8
05
8
06
8
07
8
07
8
09
8
09
8
10
8
10
8
11
8
11
8
11
8
12
8
12
8
12
8
13
8
14
8
16
8
16
8
17
8
17
8
18
8
18
8
18
8
19
8
20
8
21
8
21
8
21
8
23
8
24
8
26
8
30
8
01
9
05
9
06
9
08
9
15
9
20
9
23
9
04
10
11
10
13
10
18
10
30
10
04
11