Blanche Marie

West- Suriname

3 of 4 daagse tour

Een top roadtrip dwars door de jungle richting west Suriname

Blanche Marie is de bestemming waar de Surinamers zelf ook erg trots op zijn. Dit watervallen complex middenin de jungle, is in 1897 herontdekt door een districtscommissaris die het vernoemde naar zijn vrouw Marie. Bereid je voor op een onvergetelijke reis richting het westen van Suriname. Je slaapt op het resort van Blanche Marie en vanuit hier maak je een dagtocht naar het Inheemse dorp Apoera. Onderweg ontmoet je locals en neem je een kijkje in het leven van de inheemse bevolking. Op dit eiland ontdek je pas echt wat ultieme rust is.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat jij jouw trip hebt aangevraagd krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons toegestuurd, mochten wij nog vragen hebben over jouw aanvraag dan nemen wij contact met je op.

3 daagse jeep tour p.p. €225
3 daagse jeep tour p.p. €225
3 daagse jeep tour p.p. €225
1
2
3
4
5
6
7
8
Gegarandeerde datums:
24 dec.
Nog geen geplande datums
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen
Kies een vertrekdatum:
Selecteer hieronder één van de bovengenoemde gegarandeerde datums en ga mee met een leuke groep mensen. Staan hierboven geen gegarandeerde datums of wil je gewoon op een andere datum? Selecteer hieronder dan jouw gewenste vertrek datum.
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

We gaan hiermee aan de slag en laten snel wat van ons horen.
Je mag ons natuurlijk ook altijd even bellen om nog aanvullende vragen te stellen. 
+597421157
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een hangmat bij Blanche Marie;

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

• Hangmat om in te overnachten indien gewenst

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers als het gaat om de JEEP tours. De normale tour vertrekt vanaf minimaal 6 personen

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

3 daagse optie JEEP tour

Dag 1

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het westen van Suriname. Het vervoersmiddel tijdens deze tour op zijn minst bijzonder te noemen. Normaal rijd je met een bus of een normale personenauto naar de bestemming, maar nu rijd je met een open Jeep het westen tegemoet. Het merendeel van de reis rijd je over bauxietwegen en welk vervoersmiddel is er
dan beter dan een open Jeep? Tijdens de reis krijg je al een goede indruk van de ongerepte natuur in dit gebied. Je rijdt door een paar dorpen, waaronder het Kwinti Marrondorp ‘Watagron’, maar voor de rest is het alleen maar natuur wat de klok slaat. De eerste dag heb je de keuze om de eerste nacht Back to Basic te overnachten of om direct bij Blanche Marie de nacht door te brengen. De keuze voor Back to Basic zal een groot avontuur worden. Je slaapt middenin de natuur en de kans is groot dat je dieren spot.

Dag 2

Op de tweede dag staan de machtige Blanche Marie watervallen op het programma, maar eerst staat er een flinke boswandeling op het programma. Hierna gaan jullie de Blanche
Marie watervallen bezoeken. Wanneer het water niet al te hoog is, kun je bij de watervallen zwemmen en de watervallen beklimmen. In de avond heb je vrije
tijd. Je kunt genieten van een Borgoe of een Djogo bij een kampvuur om vervolgens te genieten van je welverdiende nachtrust.

Dag 3

De volgende dag, na het ontbijt, is het weer tijd om terug te rijden naar Paramaribo. Rond de avond ben je weer terug van dit avontuur in het westen van Suriname.

4 daagse optie JEEP tour

Dag 1

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het westen van Suriname. Het vervoersmiddel tijdens deze tour op zijn minst bijzonder te noemen. Normaal rijd je met een bus of een normale personenauto naar de bestemming, maar nu rijdt je met een open Jeep het westen tegemoet. Het merendeel van de reis rijd je over bauxietwegen en welk vervoersmiddel is er
dan beter dan een open Jeep? Tijdens de reis krijg je al een goede indruk van de ongerepte natuur in dit gebied. Je rijdt door een paar dorpen, waaronder het Kwinti Marrondorp ‘Witagron’, maar voor de rest is het alleen maar natuur wat de klok slaat. De eerste dag heb je de keuze om de eerste nacht Back to Basic te overnachten of om direct bij Blanche Marie de nacht door te brengen. De keuze voor Back to Basic zal een groot avontuur worden. Je slaapt middenin de natuur en de kans is groot dat je dieren spot.

Dag 2

Op de tweede dag staan de machtige Blanche Marie watervallen op het programma, maar eerst staat er een flinke boswandeling op het programma. Hierna gaan jullie de Blanche
Marie watervallen bezoeken. Wanneer het water niet al te hoog is, kun je bij de watervallen zwemmen en de watervallen beklimmen. In de avond heb je vrije tijd. Je kunt genieten van een Borgoe of een Djogo bij een kampvuur.

Dag 3

Op de derde dag, na het ontbijt, vertrek je met de Jeep naar het dorp Apoera. Apoera is een Indianendorp helemaal in het westen van Suriname. Er waren ooit plannen om Apoera het Paramaribo van het westen te maken. In dit dorp staat een heel groot treinstation met de bijbehorende treinen. De treinen zijn nooit in gebruik genomen en nu biedt het onderdak voor vleermuizen. Nadat je het spookstation hebt bezichtigd is het tijd voor cultuur. Je maakt kennis met de allereerste bewoners van Suriname, namelijk de Trejo Indianen. Hier kun je ook prachtige souvenirs kopen, zoals zelfgemaakte sieraden die meestal van nootjes en vruchten gemaakt zijn. Na deze bijzondere ontmoeting ga je ook nog eens een boottour maken op de rivier die Suriname splitst van het buurland Guyana, genaamd ‘de Corontijnrivier’. Na deze dag vol activiteiten is het tijd om in Apoera te overnachten.

Dag 4

De volgende ochtend heb je vrije tijd. Je kunt nog even zwemmen, vissen vangen of gewoon genieten van de mooie omgeving. Hierna reis je reis je met de boot terug naar de bus om vervolgens naar Paramaribo door te reizen.

Inpaklijst:

Wanneer je naar Blanche Marie gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Bij het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens het wandelen en het zwemmen.

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Tijdens de reis kom je veel kreekjes tegen en je gaat natuurlijk naar de Blanche Marie watervallen, dus vergeet je zwemkleding niet mee tenemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Westen gaan, komen we langsde controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien,wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog eenregenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullenin kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaatbezoeken. Verder is een waterdichtetas altijd aan te raden. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tasin past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs meewillen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

 

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdenseen trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

Lees ook onze blog 10 redenen