Blanche Marie

De trots van West-Suriname

4 daagse tour

Een top roadtrip dwars door de jungle richting west Suriname

Blanche Marie is de bestemming waar de Surinamers zelf ook erg trots op zijn. Dit watervallen complex middenin de jungle, is in 1897 herontdekt door een districtscommissaris die het vernoemde naar zijn vrouw Marie. Bereid je voor op een onvergetelijke reis richting het westen van Suriname. Je slaapt op het resort van Blanche Marie en vanuit hier maak je een dagtocht naar het Inheemse dorp Apoera. Onderweg ontmoet je locals en neem je een kijkje in het leven van de inheemse bevolking. Op dit eiland ontdek je pas echt wat ultieme rust is.

Meer info en boeken

Vraag jouw trip online aan met onderstaand formulier of bel ons op +597 421157. Nadat je je trip hebt aangevraagd, krijg je zo spoedig mogelijk een bevestiging van ons. Mochten wij nog vragen hebben over je aanvraag, dan nemen we contact met je op.

3 daagse | € 325
3 daagse | € 325
3 daagse | € 325
3 daagse | € 300 | studentenprijs
3 daagse | € 300 | studentenprijs
3 daagse | € 300 | studentenprijs
4 daagse | € 325 | studentenprijs
4 daagse | € 325 | studentenprijs
4 daagse | € 325 | studentenprijs
4 daagse | € 350
4 daagse | € 350
4 daagse | € 350
Gegarandeerde datums:
10, 20 oktober
Kies een vertrekdatum:
Wil je liever een andere datum? Wij vertrekken op alle dagen bij een minimum aantal aanmeldingen van 4 personen.
info
nummer waarop we je in Suriname kunnen bereiken
info
nummer waarop we je kunnen appen met laatste informatie of vragen
Velden met een * zijn verplicht.

Bedankt voor je aanvraag!

Leuk dat je hebt gekozen voor een trip bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 769-4669.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!
Oops! Er ging iets mis met het versturen van het formulier. Probeer nogmaals of neem contact met ons op via telefoon: +597 421157 of via e-mail: info@suforyou.com

Inbegrepen:

• Je vervoer naar de bestemming;

• Alle activiteiten zoals beschreven;

• Eten, drinken en genoeg snacks;

• Slaapplaats in een hangmat bij Blanche Marie;

• Professionele gids

Niet inbegrepen:

• Alcoholische dranken;

Belangrijk:

• Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip:  De normale tour vertrekt vanaf minimaal 5-6 personen

• Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

3 daagse 4 X 4 tour

Dag 1

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het westen van Suriname. Het vervoersmiddel tijdens deze tour is op zijn minst bijzonder te noemen. Normaal rijd je met een bus of een normale personenauto naar de bestemming, maar nu rijd je met een Jeep het westen tegemoet. Tijdens de reis krijg je al een goede indruk van de ongerepte natuur in dit gebied. Je rijdt door een paar dorpen, waaronder het Kwinti Marrondorp ‘Witagron’, maar voor de rest is het alleen maar natuur wat de klok slaat. Op de eerste nacht overnacht je ergens in de jungle back to basic, waarbij het de bedoeling is een groot avontuur te worden. Je slaapt middenin de natuur en de kans is groot dat je dieren spot.


Dag 2

Op de tweede dag worden de machtige Blanche Marie watervallen bezocht, maar eerst staat er een flinke boswandeling op het programma. Hierna gaan jullie de Blanche Marie watervallen bezoeken. Wanneer het water niet al te hoog is, kun je bij de watervallen zwemmen en de watervallen beklimmen. In de avond heb je vrije tijd. Je kunt genieten van een drankje bij het kampvuur om vervolgens te genieten van je welverdiende nachtrust.


Dag 3

De volgende dag, na het ontbijt, is het weer tijd om terug te rijden naar Paramaribo. Rond de avond ben je weer terug van dit avontuur in het westen van Suriname.


Blanche Marie 4 x 4 tour | 4 daagse

Dag 1

Vroeg in de ochtend vertrek je naar het westen van Suriname. Het vervoersmiddel tijdens deze tour op zijn minst bijzonder te noemen.  Het merendeel van de reis rijd je over bauxietwegen. Tijdens de reis krijg je al een goede indruk van de ongerepte natuur in dit gebied. Je rijdt door een paar dorpen, waaronder het Kwinti Marrondorp ‘Witagron’, maar voor de rest is het alleen maar natuur wat de klok slaat. De eerste nacht slaap je ergens in de jungle back to basic. Je slaapt middenin de natuur en de kans is groot dat je dieren spot.


Dag 2

Op de tweede dag staan de machtige Blanche Marie watervallen op het programma, maar eerst staat er een flinke boswandeling op het programma. Hierna gaan jullie de Blanche Marie watervallen bezoeken. Wanneer het water niet al te hoog is, kun je bij de watervallen zwemmen en de watervallen beklimmen. In de avond heb je vrije tijd. Je kunt genieten van een Borgoe of een Djogo bij een kampvuur.


Dag 3

Op de derde dag, na het ontbijt, vertrek je met de Jeep naar het dorp Apoera. Apoera is een Inheems Dorp helemaal in het westen van Suriname. Er waren ooit plannen om Apoera het Paramaribo van het westen te maken. In dit dorp staat een heel groot treinstation met de bijbehorende treinen. De treinen zijn nooit in gebruik genomen en nu biedt het onderdak voor vleermuizen. Nadat je het spookstation hebt, reizen jullie door naar het dorp zelf. Hier zijn er veel mogelijkheden. Je kunt een dorpswandeling door Apoera maken, lekker relaxen aan de Corantijn rivier die Suriname van Guyana scheidt, of de Trejo Inheemsen bezoeken. Hier kun je met de handgemaakte souvenirs en sieraden kopen. Het programma voor de middag wordt in overleg samen met de groep en de gids bepaald. De laatste nacht zal ook plaatsvinden in Apoera.


Dag 4

De volgende ochtend heb je vrije tijd. Je kunt nog even zwemmen, vissen vangen of gewoon genieten van de mooie omgeving. Er staat je een lange terugreis te wachten. Samen met je gids cross je terug door de jungle richting de bewoonde wereld van Paramaribo.

Inpaklijst:

Wanneer je naar Blanche Marie gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

-        Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Bij het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.

-        Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdens deze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!

-        Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens het wandelen en het zwemmen.

-        Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.

-        Tijdens de reis kom je veel kreekjes tegen en je gaat natuurlijk naar de Blanche Marie watervallen, dus vergeet je zwemkleding niet mee tenemen!

-        Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!

-        Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting Westen gaan, komen we langsde controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien,wanneer hierom gevraagd wordt.

-        Je gaat zoveel moois zien, dus wij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!

-        In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog eenregenhoes voor je tas. 

-        Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullenin kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaatbezoeken. Verder is een waterdichtetas altijd aan te raden. Heb jegeen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tasin past.

-        Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!

-        Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

-       Mocht je graag wat souvenirs meewillen nemen uit het binnenland, dan is dit het moment! Neem wat geld mee (liefst SRD’s), zodat je souvenirs bij de lokale inwoners kunt kopen tijdens de dorpswandelingen.

Handige tips:

-       Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdenseen trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.

-       Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 

-       Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.

Lees ook onze blog 10 redenen


Ook interessant voor jou!

andere dag trips
bekijk alle dagtrips >

Ook interessant voor jou!

andere meerdaagse trips
bekijk alle meerdaagse trips >