No items found.

Fawaka Suriname

7 daagse individuele rondreis

Kort maar krachtige reis door Suriname

Seliba - Boven Suriname - Fredberg - Peperpot Natuurpark

Leer Suriname in een vogelvlucht kennen. Met 93% ongerepte jungle zijn we met trots de groenste bestemming ter wereld en dat laten we je meteen zien. Tijdens deze rondreis ga je direct de jungle in met een overnachting op onze glamping. In Boven-Suriname maak je kennis met de Saamaka en op de top van de Fredberg beleef je de Amazone. De reis sluit je af bij het mooie Peperpot Natuurpark, waar je ook nog eens met een wildlife gids het park ingaat op zoek naar nachtdieren.

Prachtige wandelingen

Neem je wandelschoenen mee. De jungle verken je namelijk te voet en ook in deze reis staan er bijzondere wandelingen ingepland. Je wandelt door de oude straten van Paramaribo, speurt samen met een wildlife expert over de paden van Natuurpark Peperpot. In de diepe binnenlanden ontmoet je te voet de nazaten van de gevluchte tot slaafgemaakte en op de Fredberg maak je een hike om nooit te vergeten.

De meest bijzondere accommodaties 

De reis is zorgvuldig samengesteld en hierin zijn de slaapplekken wat ons betreft essentieel. De juiste ligging, een fijn bed (of hangmat) en waar het kan een beetje luxe. In deze reis slaap je prachtig bij het Peperpot Natuurpark. Kamperen doe je lekker comfortabel in onze tipi tent bij Seliba River Glamping, en je letterlijke hoogtepunt is de overnachting in hangmat op de top van de Fredberg.

Je vervoer tijdens je rondreis

Het vervoer in Suriname is gebaseerd op transfers. Wij zorgen ervoor dat je altijd van A naar B wordt gebracht, zodat je zorgeloos je rondreis door Suriname kan maken. De transfers zijn soms privé en som zijn dit gedeelde transfers. Zelf rijden in Suriname raden we momenteel nog af omdat je niet overal je (huur)auto veilig kan achterlaten.

Individueel op reis in Suriname 

Een individuele reis in Suriname wil zeggen dat je samen met je reisgezelschap je eigen route aflegt. Door middel van wandeltochten, transfers en boottochten brengen we het hele land door. Individueel wil niet zeggen dat het een privéreis is. Tijdens de reis kom je meerdere reisgezelschappen tegen en kan het zijn dat je een aantal dagen optrekt met andere reizigers. Gezellig toch?

Bij SUFORYOU doen we alles voor een top ervaring

Eerlijke prijzen
Snelle service
enthousiaste reviews

Redenen om deze rondreis te boeken

 • Spot veelvuldig wildlife in de natuur
 • Slaap op de top van de Fredberg
 • Kennismaking met de Saamaka cultuur in Boven-Suriname
 • Geniet van de rust bij Seliba

Het reisprogramma

Dag 1 - 2 | Welkom in Switi Sranan

Na een lange vlucht van ongeveer 9 uur vanuit Amsterdam, nader je het Surinaamse  luchtruim. Kijk vooral uit het raam want je ziet veel groen en de slingerende rivieren. Welkom in Suriname. Switi Sranan, zoals wij Surinamers dat zeggen. Op de luchthaven word je opgewacht door onze chauffeur. Na een tocht over de weg en een stukje varen met de boot, kom je aan bij een verscholen plekje aan  de Surinamerivier, Seliba. Bij aankomst op de glamping voel je de onstpannen sfeer. De vogels vliegen je om de oren en de geur van het lekkere eten komt je tegemoet. Voetjes in het gras, nog even een boek lezen, plonsen in het zwembad of gewoon lekker turen naar de stromende Surinamerivier. Niets moet maar er kan van alles. Ga vooral in de avond op pad met de gids en spot verrassend veel wildlife in de jungle die meteen grenst aan de glamping. De volgende dag heb je nog tijd voor een vroege wandeling voordat bootsman Martin je ophaalt.

Dag 2 - 4 |  Boven-Suriname

Welkom in best bewaarde stukje Afrika buiten Afrika. Boven-Suriname is een uniek  gebied in Suriname waar de nakomelingen van de gevluchte tot slaafgemaakte  bewoners van Suriname tot op de dag van vandaag wonen. Vandaag ga je op  doorreis en begint het grote avontuur vanaf het moment dat je in de korjaalboot stapt. Varen tegen de stroomversnellingen (Sula’s) is een  ervaring op zich. De komende dagen word je met liefde meegenomen in het leven van de Samaaka. Je ontdekt hun leefgewoonten, omgeving en tradities. Tegelijkertijd geniet je van de prachtige omgeving, comfort en activiteiten die we voor je gepland hebben.

Dag 4 - 6 | De magie van de Fredberg

Op naar de Fredberg. Laat je verrassen door de schoonheid van deze plek. Fredberg is namelijk de plek waar je de jungle echt omarmt. Samen met de gids sluip je door de jungle en zie je verrassend veel dieren. Na een  wandeling van een paar uurtjes in rustig tempo kom je aan op de top. Wat een  uitzicht! Vol trots laten de gidsen je de verschillende uitzichtpunten zien  en kijk je uitgestrekt over de oneindig lijkende jungle. De volgende ochtend word je wakker van het gebrul van de brulapen. Sta vooral lekker vroeg op om de jungle te zien ontwaken, want dat is wat ons  betreft echt de magie van dit plekje. Na je avontuur op de top is het tijd om  langzaam naar het basiskamp te gaan om hier nog een nacht van de jungle te  genieten. Laat je verwennen door de kookkunsten van de crew en geniet van de  mooie natuur om je heen.

Dag 6 - 7 | Peperpot Natuurpark

Het is tijd om naar het verassende district Commewijne te gaan. Hiervoor reis je  over de iconische 'Jules Wijdenboschbrug' die district Paramaribo met het  district Commewijne verbind. De komende dagen verblijf je op één van de oudste koffie- en cacaoplantages langs de Surinamerivier. De oude  koffiehuisjes zijn inmiddels omgeturnd tot stijlvolle overnachtingsplekken en  de oude restanten van de koffiefabriek herbergen de sporen van het  verleden.    De achtertuin is letterlijk het Natuurpark Peperpot. Met 700 hectare en  veel biodiversiteit is het spotten van dieren hier voor een ieder mogelijk.  Ter plaatse heb je de mogelijkheid om met een kano of per fiets het park te  verkennen.

Dag 6 | Avondwandeling in het Natuurpark

Zodra  de zon ondergaat komt de jungle tot leven. Vandaag maak je kennis met de  dieren in de nachtelijke uren actief zijn. Met een ervaren wildlife gids ga  je namelijk op pad vanavond. Trek je lange broek en wandelschoenen aan. Koplamp mee en het is tijd om te sluipen over de paden van het Peperpot  Natuurpark. Bereid je maar voor op een bijzondere ervaring, waarin je afgaat  op je zintuigen opzoek naar mooie ontmoetingen in het bos. Slangen, kikkers, luiaards, uilen, slapende aapjes of misschien wel een boomstekelvarken. Het  is in ieder geval de bedoeling dat je iets gaat zien en met een beetje geluk  kom je echt iets heel gaafs tegen. Na ongeveer 4 a 5 uur wandelen, luisteren, foto’s maken en leren over de natuur wandel je weer rustig terug naar het hotel.

Dag 7 | Einde van je reis

Je avontuur in Suriname zit er op. Vanuit je laatste verblijfplaats word je door  onze chauffeur naar de luchthaven gebracht. Met een rugzak voor herinneringen  en avonturen keer je terug naar huis.

Bekijk het volledige programma
Toon minder

Foto's van deze rondreis

No items found.

De reisroute

Goed om te weten

Inbegrepen

 • Airport transfers (aankomst & vertrek)
 • Transfers tussen de verschillende bestemmingen
 • Alle omschreven activiteiten uit het programma
 • Ontbijt bij je hotel bij Peperpot Natuurpark
 • Ontbijt, lunch, diner en drankjes bij Fredberg, Seliba &Knini Paati
 • Hangmat bij de overnachtingen

Niet inbegrepen

 • Vliegtickets
 • Entree-fee (visum) voor Suriname
 • Alcoholische dranken en frisdrank op meerdaagse excursies
 • Fooien

Tips & tricks

 • Neem je eigen waterfles mee om zo plastic verbruik te verminderen
 • DEET in Suriname is goedkoper en beter bestand tegen de muggen
 • Vraag op tijd je Entry fee aan voor Suriname en neem deze geprint mee
 • Reis je met minderjarige kinderen dan kunnen er extra documenten vereist zijn
 • Zorg voor een goede (aanvullende) reis- en annuleringsverzekering voordat je afreist
 • Vergeet je regenponcho niet mee te nemen
 • Neem liever sporttassen mee in plaats van harde koffers
 • Op de luchthaven in Paramaribo kan je een lokale simkaart aanschaffen die ze ook nog voor je installeren
 • In Suriname wordt veelal contant betaald. Pin in Suriname dus genoeg Surinaamse Dollars.
 • Het is niet nodig om zelf klamboes mee te nemen
 • Check van te voeren goed welke vaccinaties zijn aanbevolen voor Suriname

1050
per persoon

Fawaka Suriname

pp: €
1050
pp: €
875
pp: €
875

Totaalprijs

0

Wij dragen 2% van onze omzet af aan lokale natuurprojecten.

terug
Bedankt! De aanvraag is verstuurd:

Leuk dat je hebt gekozen voor een rondreis bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op rondreis willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 42 11 57.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Reisexpert: Stanley

Vol enthousiasme gaat Stanley je helpen om jouw droomreis in Suriname te realiseren. Als Nederlander met Surinaamse roots kan hij zich uitstekend verplaatsen in je wensen en die omzetten tot een fantastische rondreis.

vanaf €
1050
per persoon
Start aanvraag

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.

25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
25
5
26
5
26
5
26
5
26
5
27
5
27
5
28
5
29
5
29
5
29
5
30
5
30
5
30
5
31
5
31
5
31
5
01
6
01
6
01
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
02
6
03
6
04
6
04
6
05
6
05
6
06
6
06
6
07
6
07
6
07
6
07
6
07
6
08
6
08
6
09
6
10
6
12
6
12
6
13
6
14
6
14
6
14
6
15
6
15
6
17
6
17
6
18
6
21
6
21
6
21
6
22
6
23
6
26
6
27
6
27
6
28
6
30
6
02
7
02
7
02
7
03
7
04
7
08
7
08
7
08
7
09
7
10
7
10
7
10
7
12
7
12
7
12
7
13
7
14
7
15
7
17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
18
7
18
7
19
7
19
7
19
7
20
7
21
7
22
7