Peperpot by Night

Trips & tours

Jaap & Saskia
April 28, 2020

Peperpot by Night

Het is al 19:30 uur en dus donker als wij de parkeerplaats van het park op rijden. Dick één van de gidsen is er al. De meeste andere deelnemers ook. We stellen ons voor en staan een beetje gespannen te wachten op wat er komen gaat. Na uitleg van Dick hoe we met onze hoofdlamp de dieren kunnen spotten in de reflectie van hun ogen, vertrekken we over het bruggetje. Daar komen we gelijk een prachtige boommiereneter tegen, die zich weinig van ons aantrekt en even voor ons uit huppelt om daarna in de begroeiing te verdwijnen.

 

We lopen verder en krijgen nog wat extra instructies: zoek mee in de bomen en struiken, maar kijk wel uit, want aan de rand van het pad kunnen zomaar lanspuntslangen liggen. En daar wil je niet opgaan staan... Verderop vinden we er ook één. Wat een

 

Schoonheid!!!

 

Wat een enthousiasme en mooie verhalen heeft Dick en dat in de sprookjesachtige sfeer van een bos met deels verlichte stammen en struiken, het werk van onze hoofdlampen en zaklantaarns. En, ook al weet ik het, zo’n bos is zo anders in de nacht, met zijn geluiden, en langs flitsende vleermuizen. En wat weet onze tweede gids Kenzo veel te vinden!

Dick en Kenzo zijn fantastische gidsen die dieren zien waar wij aan voorbij lopen en er een boeiend verhaal over kunnen vertellen. Zij spotten heel veel dieren, waaronder verschillende spinnen( Braziliaanse zwervers pin/ vogelspin), slangen(lanspuntslang/ slanke Bombay/ gouden kielrugslang). Bij het beklimmen van de vogeltoren bootst Dickhet geluid na van de reuzen uilnachtzwaluw, waarna deze vogel zich laat uitlokken en tevoorschijn komt en boven onze hoofden wegvliegt en nog lang met zijn prachtige roep te horen is. Fantastisch!

Na 2,5 uur verlaten we het park. Ik zit vol beelden, geluiden, geuren en verhalen. Na afloop praten we nog even na met een glas fris en wat chips. Ik zit iets achteraf, deels in gedachten verzonken. Ik hoor bij de deelnemers om mij heen de namen van de dieren die we allemaal gezien hebben en doe de suggestie om dat misschien maar te noteren. De reacties bestaan uit enig gegrinnik. Dat was wat de rest aan het doen was.

 

Een mooi slot van een schitterende avond.....

Groeten,

Jaap & Saskia