Dieren spotten in Suriname

10 bijzondere en prachtige diere

Top 10 dieren spotten in Suriname

Ga jij binnenkort op reis naar
Suriname en ben je benieuwd wat voor wilde dieren je hier allemaal kan
verwachten? Wij zijn ons foto archief ingedoken en zetten speciaal voor jou 10
bijzondere en prachtige dieren op een rijtje. 

1. Ara’s

Vogelliefhebbers kunnen hun ogen uitkijken
in Suriname. Maar liefst 24 diverse soorten aan papegaaien is dit land rijk. De
bekendste hiervan zijn ara’s. Hier op de foto zie je de groenvleugelara, die in een boom boven op

2. Slang

Met meer dan 100 slangensoorten in Suriname, is de kans erg aannemelijk dat je er in ieder geval eentje tegenkomt als je de jungle gaat verkennen. Van alle soorten zijn er maar een handjevol giftig (waarvan er maar één veelal gezien wordt, namelijk de Fer-de-Lance ofwel de Labaria in het Surinaams). Hier op de foto zie je een mooie groene boomboa. Deze heeft SUforYou gespot tijdens de Brownsberg trip.

3. Kaaiman

De kaaiman is een stuk kleiner dan de alligator waar deze een verwante van is. Hier op de foto zie je de bekendste kaaiman, de brilkaaiman. Er zijn totaal drie soorten in Suriname, waarvan de brilkaaiman de grootste is en een maximale lengte van 2 meter kunnen bereiken! Deze dieren zijn vrij ongevaarlijk en jagen ze vooral op kikkers, visjes en andere kleinere dieren. Grote kans om kaaimannen te spotten tijdens een tour in het Boven-Suriname gebied en natuurlijk op Bigipan.

4. Luiaard

De luiaard! Deze dieren zie je vaak de weg oversteken op Afobakaweg (de hoofdweg het binnenland in), om van de ene boom over te steken en de andere boom in te klimmen. Ze zijn stressgevoelig en houden er niet van om opgepakt te worden. Leuk feitje: de meeste luiaarden hebben zowaar een heel ecosysteem in hun vacht zitten: je kan hier kakkerlakken, kevers, wormen, schimmels en algen in aantreffen!

5. Jaguar

Dit is de grootste katachtige in de jungle van Suriname! Een van de trapcams bij Fredberg heeft deze jaguar vastgelegd. Dezelfde trapcam heeft twee minuten daarvoor ook nog twee pekari's (wilde zwijnen) gefotografeerd. De jaguar was waarschijnlijk de twee wilde zwijnen aan het volgen. De kans is erg klein dat je oog in oog komt te staan met een Jaguar, maar zeg natuurlijk nooit nooit.

6. Toekan

Ook al lijkt het niet zo, maar de snavel van een toekan maakt ongeveer 5% van het gewicht uit. De snavel blijkt meerdere functies te hebben: naast het makkelijk bij vruchten kunnen, is de snavel van een toekan onderdeel van het reguleren van de lichaamstemperatuur. Toekans kunnen niet zweten, dus zodra deze het te warm krijgt, stroomt er bloed door de bloedvaten naar de snavel, waar warmte afgegeven wordt en de lichaamstemperatuur weer daalt. Toekans zie je vaak heel goed op de trip naar Fredberg, maar ook in het westen richting Blanche Marie kom je ze veel tegen.

7. Apen

Er zijn tot nu toe acht apensoorten in Suriname waargenomen, waaronder deze Brulaap (Banboen in Sranantongo). Mocht je al inde jungle zijn geweest en ze nog niet hebt gezien, heb je ze waarschijnlijk wel gehoord. Met een bereik van maar liefst 5 kilometer is de Brulaap het luidste dier ter wereld!

8. Rotshaan 

Deze zeldzame vogel kun je op een paar plekjes in Suriname vinden, waaronder de Fredberg! Tijdens de paringsdans, maakt het mannetje de grond helemaal vrij van bladeren en probeert zo ook het vrouwtje naar de grond te lokken.

9. Dolfijnen

De Guianadolfijn is ondanks zijn schuwe karakter, niet bang om uit het water te springen. Wil je deze dolfijnen zien? Dan zul je hoogstwaarschijnlijk vanaf Leonsberg vertrekken om daar richting de zeemonding te varen. Speciaal voor dolfijnenliefhebber gaan er dagelijks dolfijnen tours via SUforYou.

10. Vogelspin

Brrr. Niet veel mensen houden van deze harige spinachtigen. Je kunt ze ook maar beter te vriend houden. In het binnenland zie je vaak één vogelspin in de hut zitten; deze mooi laten zitten want als je aan de buitenkant van je hut kijkt, zie je duizenden oogjes reflecteren! De vogelspin die binnen zit, eet namelijk alle andere spinnen en insecten op die naar binnen durven te komen. Het beste slaapmaatje om in de jungle te hebben dus!

No items found.
No items found.
No items found.

Ervaar het prachtige Suriname

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Meer blogs

Niews, events, reisverslagen en meer

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.