No items found.

Brownsberg Ston eiland

Brownsberg verkennen en afsluiten op het idyllische Ston eiland

Suriname is het groenste land ter wereld met 90% oerwoud. Een van de mooiste plekken om de natuur op volle kracht te ervaren is het Brownsberg natuurpark. Gelegen op 500 meter hoogte aan de rand van het Brokopondo stuwmeer bevindt zich dit toegankelijk oerwoud vol met dieren. Er zijn verschillende wandelroutes naar uitzichtpunten en watervallen, omringd door ontzettend mooie natuur. Brownsberg is perfect te combineren met het schiereiland Ston eiland, dat ligt aan het Brokopondo stuwmeer.

Bij SUFORYOU doen we alles voor een top ervaring

gegarandeerde tours
Snelle service
enthousiaste reviews

Redenen om deze tour te boeken

 • Mooie hike door de natuur
 • Je ziet een sportieve uitdaging wel ziet zitten
 • Wildlife spotten en meer leren over de jungle
 • Watervallen bezoeken

Dit is het programma

Brownsberg | dagtour

Brownsberg | Dagtour

Vanuit Paramaribo vertrek je vroeg in de ochtend naar de beroemdste berg van Suriname. De Brownsberg ligt in het district ‘Brokopondo’.Tijdens je reis krijg je van de gidsen uitleg over de verschillende districten en de belangrijkste bezienswaardigheden. Na ongeveer 3 uur reizen kom je op de top van de Brownsberg met de auto. Op de berg heb je een mooi uitzicht over het Brokopondo stuwmeer dat een oppervlakte heeft ten grote van de provincie Utrecht.

Hier kun je op een bankje genieten van het uitzicht en krijg je een lunch. Vervolgens maak je een prachtige wandeling en leer je veel over de flora en fauna in dit gebied. Na ongeveer twee uur te hebben gelopen, hoor je in de verte het gekletter van water op de rotsen. De Irene waterval is een bijzondere plek en ideaal om lekker af te koelen. Na het afkoelen bij de waterval ga je de berg weer op. Boven op de berg geniet je nog even na van de omgeving om vervolgens terug naar Paramaribo te keren.

Brownsberg | 2 daagse

Dag 1 - Jungletocht en watervallen

Je reist vanaf Paramaribo naar de Brownsberg. Tijdens de reis er naartoe krijg je van onze gidsen uitleg over bepaalde bezienswaardigheden die je op de weg tegenkomt. Eenmaal op berg aangekomen heb je een prachtig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer dat een oppervlakte heeft ten grote van de provincie Utrecht. Hier kun je genieten van je lunch en het uitzicht. Na de lunch ga je een jungletocht over de berg maken. Je daalt deels de berg af en onderweg krijg je van de gids uitleg over de flora en fauna en kom je verschillende diersoorten tegen. Uiteindelijk kom je bij de Irene waterval uit. Na het afkoelen bij de waterval ga je de berg weer op.

Magische overnachten op Ston eiland

De overnachting vindt plaats op het schiereiland ‘Ston eiland’ gelegen aan het Brokopondo stuwmeer. Deze plek is de ideale plek om te ontspannen. Terwijl je aan het strand ligt of zwemt, maakt de gids jouw avondmaaltijd. Na het eten wordt er, bij goed weer, een kampvuur op het strand gemaakt. Deze sfeer is natuurlijk perfect om te ontspannen en de avond goed af te sluiten.

Dag 2 - Vaartocht over het Brokopondomeer

De volgende ochtend kun je na het ontbijt vissen op het meer. Vandaag trek je er ook met een boot op uit om het magische Brokopondo meer te bevaren. Je vaart tussen de dode boomtoppen door richting verschillende eilandjes waar je even uit kan stappen. Hierna is het tijd om afscheid te nemen van deze mooie bestemming.

Brownsberg | 3 daagse

Dag 1 - Jungletocht en watervallen

Je reist vanaf Paramaribo naar de Brownsberg. Tijdens de reis er naartoe krijg je van onze gidsen uitleg over bepaalde bezienswaardigheden die je op de weg tegenkomt. Eenmaal op berg aangekomen heb je een prachtig uitzicht over het Brokopondo stuwmeer dat een oppervlakte heeft ten grote van de provincie Utrecht. Hier kun je genieten van je lunch en het uitzicht. Na de lunch ga je een jungletocht over de berg maken. Je daalt deels de berg af en onderweg krijg je van de gids uitleg over de flora en fauna en kom je verschillende diersoorten tegen. Uiteindelijk kom je bij de Irene waterval uit. Na het afkoelen bij de waterval ga je de berg weer op. Vanavond slaap je op de berg en ga je na zonsondergang nog op pad om wildlife te spotten.

Dag 2 - Welkom op Ston eiland

De volgende ochtend kun vertrek je na het ontbijt richting het schiereiland Ston eiland. Na aankomst ga je er ook met een boot op uit om het magische Brokopondo meer te bevaren. Je vaart tussen de dode boomtoppen door richting verschillende eilandjes waar je even uit kan stappen. Heb je altijd al gedroomd van piranha's vangen dan is dit een topplek om het eens te proberen.

De overnachting vindt ook plaats op het schiereiland ‘Ston eiland’ gelegen aan het Brokopondo stuwmeer. Deze plek is de ideale plek om te ontspannen. Terwijl je aan het strand ligt of zwemt, maakt de gids jouw avondmaaltijd. Na het eten wordt er, bij goed weer, een kampvuur op het strand gemaakt. Deze sfeer is natuurlijk perfect om te ontspannen en de avond goed af te sluiten.

Dag 3 - Afsluiten en weer terug naar de stad

Na je nacht op Ston eiland heb je nog even de gelegenheid om te ontspannen. Na de lunch stap je weer in de auto en keer je terug naar de stad.

lees het volledige programma
Toon minder

Foto’s van deze tour

No items found.

Op de kaart

Goed om te weten

Inbegrepen:

 • Je vervoer naar de bestemming;
 • Alle activiteiten zoals beschreven (onder voorbehoud);
 • Eten, drinken en genoeg snacks;
 • Slaapplaats in een bed op Ston eiland;
 • Vaartocht op het Brokopondo meer;
 • Professionele gids.

Niet inbegrepen:

 • Alcoholische dranken;
 • Hangmat om in te overnachten indien gewenst

Belangrijk:

 • Zorg echt voor genoeg bescherming tegen de het verbranden op de boot (2-daagse trip);
 • Neem goede wandelschoenen mee voor de beklimming van de berg;
 • Minimaal aantal deelnemers voor het definitief doorgaan van deze trip: 4 deelnemers;
 • Maximaal aantal deelnemers voor deze trip: 20 deelnemers

Tips & tricks

Wanneer je naar Brownsberg | Ston eiland gaat, adviseren we je om het volgende zeker mee te nemen:

 • Een lange broek (of een afritsbroek), zodat je tijdens de wandelingen geen zorgen hoeft te maken over huid-irriterende planten, teken of muggen. Op het kamp zelf kan je prima korte kleding dragen.
 • Goede loopschoenen, omdat je veel aan het lopen bent. Dus laat de nieuwe schoenen nog maar even in de kast staan, want je wilt geen blaren lopen tijdensdeze trip. Verder is het altijd handig in de jungle om schoenen met profiel te nemen, maar als je die niet hebt, zijn sneakers ook goed!
 • Zonnebrandcrème ga je zeker nodig hebben tijdens de wandelingen en het zwemmen!
 • Een zaklamp of hoofdlampje is een must voor alle nachtwandelingen die je gaat maken tijdens deze tour! Natuurlijk ook erg handig als je ’s avonds een keertje naar het toilet moet.
 • Tijdens deze tour heb je de mogelijkheid om in het stuwmeer te zwemmen, en onder een waterval te relaxen zwemkleding niet mee te nemen!
 • Toiletspullen; dit spreekt voor zich natuurlijk. Vergeet niet een flesje anti-muggengelen een handdoek in te pakken!
 • Legitimatiebewijs niet vergeten! Wanneer we richting de Brownsberg gaan, komen we langs de controlepost en moet iedereen verplicht zijn/haar paspoort laten zien,wanneer hierom gevraagd wordt.
 • Je gaat zoveel moois zien, duswij willen je echt aanraden een fotocamera mee te nemen!
 • In de regentijd raden wij je zeker aan een regenponcho mee te nemen.Als je poncho niet groot genoeg is om je tas er ook mee te bedekken, nog eenregenhoes voor je tas. 
 • Een comfortabele rugzak: Het handigste is een grote rugzak waar alle spullen in kunnen en een klein tasje die je bij je kan houden als je het dorpje gaat bezoeken. Verder is een waterdichtetas altijd aan te raden . Heb je geen waterdichte tas? Neem dan een vuilniszak mee waar je tas in past.
 • Heb je geen eigen hangmat en klamboe? Meld dit even bij het aanmelden!
 • Neem een ziplock zakje mee voor je telefoon en andere elektronische apparatuur. Het kangebeuren dat het ineens begint te regenen in de regentijd bijvoorbeeld.

 

Handige tips:

 •  Wees open tegen de gids! Heb jij bepaalde doelen tijdens een trip, van het overkomen van fobiën tot doelsoorten spotten tijdens de tour?De gids is er niet puur om de groep te begeleiden maar ook om jouw persoonlijk meer ervaring en kennis mee te geven.
 • Over het algemeen geldt: hoe stiller je tijdens de wandelingen bent, des te meer kans je maakt om wildlife te spotten. 
 • Vraag altijd aan de lokale inwoners of je foto’s van ze mag maken. Dit geldt vooral voor de oudere inwoners.
 • Naast zonnebrandcrème is het ookhandig om (hand)doeken in de boot meete nemen, om je schouders en benen te beschermen tegen het felle zonlicht. Vaak merk je niet dat je aan het verbranden bent op de boot, omdat je continue een koel briesje voelt, maar houdt er rekening mee dat je sneller verbrand op het water.
 • Mocht je voor de 3- daagse tour kiezen, houdt er dan wel rekening mee dat er ee wc gebouw in de maak is. Dit gebouw is dus nog in de maak.


lees alle tips & tricks
Toon minder
vanaf €
95
per persoon

Brownsberg Ston eiland

Variant naam
0
0
0
0

Totaalprijs

0
reis je met meer dan 8 personen?

Wij dragen 2% van onze omzet af aan lokale natuurprojecten.

Gegarandeerde vertrekdata:

19
7
28
7
30
7
30
7
06
8
10
8
10
8
14
8
16
8
06
9

Ga mee met een groep op 1 van de bestaande gegarandeerde vertrekdata. Of kies een eigen datum.

terug
Bedankt! De aanvraag is verstuurd:

Leuk dat je hebt gekozen voor een tour bij SUforYou. We gaan hiermee aan de slag en laten snel iets van ons horen. In het weekend en op nationale feestdagen zijn we iets minder snel. Zie je geen mail van ons in je inbox? check dan voor de zekerheid ook even je SPAM box. Mocht je praktische vragen hebben of heel snel op trip willen gaan? Dan kan je ons appen op het SUforYou Whatsapp-nummer: +597 42 11 57.

Tijdens kantooruren zijn we telefonisch bereikbaar op: (+597) 42 11 57.

Tot snel!

Oops! Something went wrong while submitting the form.

Gids: Leon

Talent zit in de familie. Leon is het broertje van Fred en heeft een ongekend talent voor het spotten van wildlife. Waar hij je ook mee naartoe neemt, met Leon wordt het sowieso een succes!

vanaf €
95
per persoon
Start aanvraag

Bijdrage aan lokale projecten

Afbeelding: Touguide SUforYou
Investeer in de toekomst van onze jeugd
Minder gebruik van onnodig plastic
Uit liefde voor de natuur

Bestsellers bij SUFORYOU

Check onze populaire tours in Suriname

265

Gegarandeerd vertrek

Fredberg

3/4 daagse tour
120

Gegarandeerd vertrek

Seliba

2/3 daagse tour
95

Gegarandeerd vertrek

Brownsberg Ston eiland

1/2/3 daagse tour
265

Gegarandeerd vertrek

Knini Paati

2/3/4 daagse tour
105

Gegarandeerd vertrek

Parabello

dagtour
65

Gegarandeerd vertrek

Commewijne Plantage boottour

dagtrip
25

Gegarandeerd vertrek

Urban Wildlife

dagtour
290

Gegarandeerd vertrek

Expeditie Djoemoe

3/4 daagse tour
55

Gegarandeerd vertrek

Braamspunt

dagtour
60

Gegarandeerd vertrek

Helikoptervlucht

dagtour

Heb je nog vragen?

No spang! We helpen je graag

xx tours gevonden
Thank you! Your submission has been received!
Oops! Something went wrong while submitting the form.

We hebben geen gegarandeerde vertrekdata gevonden voor onze tours in de geselecteerde maand. Neem via het aanvraagformulier van één van onze tours zelf contact met ons op om een datum voor de tour aan te vragen.

17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
17
7
18
7
18
7
19
7
19
7
19
7
19
7
19
7
19
7
20
7
20
7
21
7
22
7
22
7
22
7
22
7
24
7
24
7
24
7
25
7
26
7
26
7
26
7
26
7
26
7
27
7
27
7
27
7
27
7
28
7
28
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
29
7
30
7
30
7
30
7
30
7
30
7
31
7
31
7
31
7
31
7
31
7
01
8
01
8
02
8
02
8
02
8
03
8
03
8
03
8
03
8
04
8
04
8
04
8
04
8
04
8
05
8
05
8
06
8
07
8
07
8
07
8
08
8
09
8
09
8
10
8
10
8
10
8
10
8
10
8
10
8
11
8
11
8
11
8
12
8
12
8
12
8
12
8
13
8
14
8
14
8
15
8
16
8
16
8
17
8
17
8
18
8
18
8
18
8
18
8
19
8
20
8
21
8
21
8
21
8
23
8
24
8
26
8
26
8
27
8
30
8
30
8
30
8
01
9
05
9
06
9
08
9
13
9
15
9
16
9
20
9
21
9
23
9
25
9
27
9
04
10
11
10
11
10
13
10
18
10
18
10
23
10
30
10
04
11
18
11
13
12
06
1