Coronamaatregelen Suriname en vakantie

Suriname

Jonathan
November 9, 2021

Reizen naar Suriname: beperkt toegankelijk

De covid-19 pandemie brengt veel vragen met zich mee en dat snappen wij maar al te goed. Om je meer duidelijkheid te geven in de rompslomp van reizen in deze tijd, houden we de belangrijkste maatregelen en beperkingen voor je bij. In dit artikel lees je alles over wat corona nu betekent in Suriname en wat je kan verwachten indien je afreist.

We hopen je als lezer natuurlijk snel te verwelkomen in 'Switi Sranan' met inachtneming van de maatregelen om het coronavirus onder controle te houden.

Laatste update

  • laatst bijgewerkt op: 27-01-2022

Reisbeperkingen en maatregelen mbt corona in Suriname

We hebben de belangrijkste beperkingen en maatregelen die op dit moment in Suriname van kracht zijn voor je uitgestippeld. We doen ons best om wekelijks de informatie bij te werken, zodat je een goed beeld hebt van de huidige situatie.

----------

Toeristisch bezoek toegestaan: Ja, indien je volledig gevaccineerd bent en dit ook kan aantonen.

Stageperiode in Suriname toegestaan: Ja, indien je kan aantonen dat je gevaccineerd bent en beschikt over een (stage) verblijfsvergunning.

Werken in Suriname toegestaan: Ja, indien je kan aantonen dat je volledig gevaccineerd bent en beschikt over de benodigde documenten om te werken.

----------

Avondklok: Ja, van 23:00 uur tot 06:00 uur.

Negatieve test noodzakelijk: Ja, als reiziger dien je in bezit te zijn van een negatieve PCR-test die niet ouder is dan 72 uur voor vertrek naar Suriname. Dit geldt voor iedereen vanaf 12 jaar.

Quarantaineplicht: Ben je volledig gevaccineerd dan is het advies om 7 dagen in (thuis)quarantaine te gaan. Indien je nog niet volledig gevaccineerd bent - en je met toestemming afreist naar Suriname - dan ben je verplicht om minimaal 7 dagen in een hotel te verblijven dat door de overheid is aangewezen.

----------

Vaccinatiebewijs geaccepteerd: Ja, het gele vaccinatieboekje wordt geaccepteerd als officieel bewijs voor vaccinatie.

Herstelbewijs geaccepteerd: Ja, Indien je met toestemming afreist (nog niet volledig bent gevaccineerd) dan is een positief ELISA-testresultaat, dat niet ouder is dan 6 maanden.

Benodigde (medische) documenten: Indien je nog niet volledig gevaccineerd bent dan heb je toestemming nodig van de Surinaamse overheid. Een verzoek tot toestemming kun je indienen door te mailen naar conza@gov.sr. Let op dat je voldoet aan de strenge vereisten om hiervoor in aanmerking te komen.

Ben je volledig gevaccineerd dan dien je ook te beschikken over het juiste visum. Hieronder een checklist van alle documenten die je nodig hebt voordat je afreist:

Checklist voor volledig gevaccineerde

  • Bewijs van vaccinatie (gele vaccinatieboekje);
  • Negatieve uitslag PCR-test (niet ouder dan 72-uur) inclusief verklaring;
  • Geldige (toeristen)visum of PSA-document of pas. (visum aanvragen)

Checklist voor Niet-gevaccineerde

  • Bewijs van toestemming vanuit de Surinaamse autoriteiten;
  • Negatieve uitslag PCR-test inclusief verklaring;
  • Bewijs van reisverzekering met Covid-19 dekking;
  • Bewijs van betaalde reservering bij een door de overheid aangewezen hotel. (lijst van hotels)

----------

Vliegverkeer: Toegestaan. Er wordt in deze periode nog beperkt gevlogen op de woensdag (Surinam Airways) en vrijdag (KLM). Let op! Zonder vaccinatiebewijs of toestemming van de Surinaamse autoriteiten word je niet toegelaten.

luchthaven Johan Adolf Pengel - Paramaribo

----------

Algemene richtlijnen in Suriname:

Afstand houden: 1,5 meter fysieke afstand bewaren

Mondkap: Verplicht buiten eigen huis/verblijf

Openbaar vervoer: Toegestaan met inachtneming van de regels

Samenscholingsverbod: vanaf 10 personen.

Nationale feestdagen: Op nationale feestdagen geldt een totale lockdown.

----------

Welke faciliteiten in Suriname zijn open?

Tankstations: geopend

Winkels: geopend tot 20:00 uur

Restaurants/cafe's: terrassen open en beschikbaar voor take-away van 06:00 tot 20:00. bestellen van eten kan tot 22:00 uur.

Sportscholen: geopend - aanbevolen om alleen in de openlucht te sporten

Hotels: geopend

Lodges: geopend

Resorts: geopend

Bioscopen en Casino's: geopend

Festivals & evenementen: verboden

----------

Heb je plannen voor een vakantie of stageperiode in Suriname?

We snappen dat het een onzekere tijd is waarin we allemaal verkeren. Met de juiste papieren (toeristenvisum) en/of machtiging verblijf is het zeker mogelijk om af te reizen naar Suriname. Belangrijk is dat je volledig gevaccineerd bent en voldoet aan de reguliere vereisten. Heb je voornemens om komend jaar in Suriname stage te lopen of wil je werkervaring opdoen? Dan adviseren we je om hier zo snel mogelijk mee aan de slag te gaan. Het advies is om al 5 a 6 maanden van te voren te starten met het regelen van de benodigde papieren.

Heb je hulp nodig met het regelen van een stageplek? Mail ons via info@suforyou.nl en we helpen je maar al te graag. In onze beleving kan je al goed naar Suriname reizen indien je beschikt over de juiste papieren. Momenteel zijn er enkele stagiaires, expats en is er al sprake van binnenlands toerisme.

----------

Over deze reisinformatie voor Suriname

Deze informatie komt tot stand in overleg met het Surinaamse ministerie van Buitenlandse Zaken en informatie gedeeld door de Nederlandse Overheid. Voor actueel reisadvies van Nederland verwijzen we je graag naar de Nederlandse overheidssite omtrent Suriname. Alles over de meest recente corona beperkingen lees je op deze website van het Covid-19 preventieteam in Suriname. Hier lees je ook alles over de huidige besmettingen en de situatie in de ziekenhuizen.

Ben je benieuwd naar de vaccinatiegraad of ben je in Suriname en wil je je laten vaccineren. Neem dan een kijkje op www.laatjevaccineren.sr

SUforYou heeft met deze pagina met zorg samengesteld. Onjuistheden kunnen echter voorkomen. SUforYou is op geen enkele wijze aansprakelijk, noch kan verantwoordelijk worden gehouden voor welke geleden schade dan ook welke voortvloeit uit de door SUforYou verstrekte informatie.